دوشنبه, ۵ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Mon, 25 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
تولیدکنندگان نرم‌افزارهای موبایلی از نبود فضای مساعد رقابتی گله دارند

کپی‌برداری؛ آفت رشد اپلیکیشن‌های ایرانی

9 سال پیش ( 1394/8/17 )
پدیدآورنده : محمد ممتازپور  

طبق گفته‌های نصرالله جهانگرد رئیس سازمان فناوری اطلاعات، «با توجه به فراگیر شدن نسل سوم تلفن همراه میزان تولید نرم‌افزار در کشور 8 برابر شده و از 5‌هزار اپلیکیشن به 40‌هزار رسیده است.» این ارقام نشانگر رفع قابل توجهی از موانع پیش‌روی تولید‌کنندگان و طراحان اپلیکیشن تلفن‌های هوشمند است و نوید بهبود فضای رقابت برای فعالیت اپلیکیشن‌سازان ایرانی را می‌دهد. این در حالی‌است که به گفته کارشناسان، هنوز فاصله زیادی بین اپ‌های ایرانی با نمونه‌های خارجی است و مردم نیز اعتماد بیشتری به برنامه‌های خارجی از خود نشان می‌دهند. عدم استقبال از پیام‌رسان‌های ایرانی در مقابل رقیبان خارجی، نمونه بارزی از ناکامی اپلیکیشن‌های ایرانی به حساب می‌آید که علت‌های زیادی برای عنوان شده است.

3562476261313623473578358534

جواد توزیان، کارشناس و طراح اپلیکیشن‌های موبایلی درباره علت استقبال از نرم‌افزار‌های خارجی به «فرصت امروز» گفت: متاسفانه در کشور ما اطلاع‌رسانی‌های درستی در این باره صورت نمی‌گیرد و بیشتر مردم نمی‌دانند که نمونه‌های ایرانی بسیاری از اپلیکیشن‌های خارجی وجود دارد. وی افزود: این در حالی‌است که برنامه‌نویسان ایرانی فعالیت خوبی دارند و محصولات آنها اگر از نمونه‌های خارجی بهتر نباشد، کمتر هم نیست. این کارشناس اظهار کرد: بدون شک در سال‌های نزدیک میزان تولید اپلیکیشن‌های معتبر تلفن همراه از نرم ا فزارهای کامپیوتر‌های شخصی سبقت خواهد گرفت و این بازار به‌زودی یکی از صنایع پردرآمد در جهان خواهد شد، از این رو ما هم باید به این حوزه توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا از غافله عقب نمانیم.

توزیان با اشاره به حمایت‌های صورت گرفته از اپلیکیشن‌سازان گفت: وزارت ارتباطات وعده‌های زیادی به برنامه‌نویسان کشور داده و آنها را برای تولید اپلیکیشن‌های تلفن همراه تشویق کرده اما تسهیلات صورت گرفته باید بیش از این‌ها باشد و من فکر می‌کنم با توجه به نیروی متخصص خوبی که ما در این زمینه داریم باید میزان تولیدات ما بیش از آمار کنونی شود.

این طراح اپلیکیشن در پاسخ به این سوال که چرا باوجود پیام رسان‌های ایرانی مردم به سراغ نمونه‌های خارجی می‌روند، گفت: این موضوع دلایل مختلفی دارد که یکی از آنها همان بحث عدم‌آگاهی از وجود نمونه‌های ایرانی است اما یکی دیگر از دلایل آن، اعتماد نداشتن کاربران به نمونه‌های وطنی است و این احتمال را می‌دهند که اطلاعات ردوبدل شده آنها به جایی درز کند. این طراح اپلیکیشن اظهار کرد: ما از مسئولان می‌خواهیم فضایی را برای اپلیکیشن‌سازان فراهم کند تا بتوانند از آن طریق محصولات خود را به مردم معرفی کنند و بازار مساعدی برای رقابت با خارجی‌ها فراهم شود. وی افزود: البته پیام‌رسان‌های ایرانی تا به حال به خوبی توانسته‌اند فعالیت کنند و آمار‌ها نیز از رشد روز افزون تعداد کاربران آنها حکایت دارد.

عدم خلاقیت در اپ‌های داخلی

گرچه هرروز بر تعداد اپلیکیشن‌های ایرانی افزوده می‌شود اما عدم کیفیت و خلاقیت یکی از انتقادهایی است که به اپلیکیشن‌های ایرانی وارد است. حمید اصلانی کارشناس ارتباطات در این باره به «فرصت امروز» گفت: متاسفانه این مسئله درست است و اکثر اپ‌های ایرانی فاقد امنیت، کیفیت و خلاقیت هستند. وی افزود: کپی‌برداری از نمونه‌های خارجی باعث‌شده تا موضوع خلاقیت در طراحی نرم‌افزار‌های موبایلی کمرنگ شود و بیشتر اپ‌ها ایرانی تنها نمونه فارسی از نسخه‌های انگلیسی است.

به گفته اصلانی راحتی در طراحی اپلیکیشن‌های موبایلی باعث شده بسیاری از افراد که حتی علم زیادی درمورد برنامه‌نویسی ندارند به تولید اپلیکیشن روی بیاورند و این امر باعث شده میزان کیفیت در آنها کاهش زیادی داشته باشد. وی افزود: تا به حال مسابقاتی برای تولید‌کنندگان اپلیکیشن‌ها برگزار شده که من فکر می‌کنم این مراسم می‌توانند کمک زیادی به صنعت نرم‌افزاری کشور بکنند و باید برگزاری چنین مراسمی بیشتر از این شود.

 این کارشناس ادامه داد: ما باید بتوانیم برنامه‌نویسان و تولیدکنندگان اپلیکیشن‌ها را هر از چند گاهی دور هم جمع کنیم تا هم فضای رقابتی میان آنها ایجاد شود و هم از تجربیات یکدیگر استفاده کنند. اصلانی با اشاره به باگ‌های موجود در اپلیکیشن‌های ایرانی اظهار کرد: ما در اپ‌های خارجی شاهد آن هستیم که با رویت باگ در آنها به سرعت شرکت پشتیبانی‌کننده بسته به‌روزرسانی جدیدی را منتشر می‌کنند تا باگ موجود برطرف شود اما این اتفاق به ندرت در نمونه‌های داخلی دیده می‌شود و ماه‌ها طول می‌کشد تا مشکلات آنها بر طرف شود.

وی در پاسخ به این سوال که لغو تحریم‌ها چه تاثیری در میزان بهبود وضعیت اپلیکیشن‌های ایرانی خواهد داشت؟ گفت: مسلما برداشته‌شدن تحریم‌ها کمک زیادی به توسعه صنعت نرم‌افزاری کشور خواهد داشت و برنامه‌نویسان می‌توانند از دیتابیس‌های خارجی در محتوای نرم‌افزارهای خود استفاده کنند. علاوه بر این بحث امنیت در اپلیکیشن‌ها تا میزان زیادی ارتقا خواهد یافت و محصولات ایرانی هم مجوزها و استانداردهای امنیتی دریافت می‌کنند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/DNECSo2g
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه