استفاده از عرقیجات در بین مردم ما از گذشته تا به امروز رواج داشته و همچنان هم از عرق بسیاری از گیاهان مانند نعنا و بیدمشک و... در طول روز برای تهیه انواع شربتها و غذاها و گاهی دارویی استفاده میشود. اما گلاب به نسبت سایر گلها و گیاهانی که از آنها عرق گرفته میشود سابقه طولانیتری دارد و بیش از سایرین مورد توجه قرار گرفته و میگیرد. بخش اعظم تولید این گیاه در استان اصفهان و شهرهای قمصر و کاشان است. پس از اصفهان، خراسان شمالی هم در رأس تولیدکنندگان گل محمدی و گلاب است.
در خصوص میزان تولید و فرصتهای سرمایهگذاری این گل، حیدر ناموراظهار، معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانشمالی میگوید: این استان پتانسیل فراوانی در تولید گل محمدی و گلاب دارد و این درحالیاست که میزان تولید گل و گلاب در استان بسیار کم است. وی میافزاید: راهاندازی گلستانهای گل محمدی در استان دارای صرفه اقتصادی است. این سازمان از سرمایهگذاران متقاضی ایجاد گلستان یا کارخانه فرآوری گل محمدی حمایت خواهد کرد. ما هم در این کلاف با توجه به استقبال این استان برای حمایت از سرمایهگذاران حوزه کشت یا فرآوری گل محمدی، پیشنهاد میدهیم تا تنور داغ است گلها را بکارند و از حمایتهای این استان بهرهمند شوند.