قناد یا همان قنادباشی که کمی پیشتر از زمانه ما می گفتند، شغلی کاملا تخصصی و البته مبتنی بر مهارت است؛ مهارتی که طی سال ها تجربه به دست می آید و البته دستمزدهای قابل توجهی هم نصیب صاحبان این مهارت می کند. دستمزد قنادها بسته به میزان مهارت شان و اینکه در چه شاخه هایی از شیرینی پزی تخصص داشته باشند، متفاوت است.
مثلا استادکارهای زولبیا و بامیه که در ماهی ویژه ای فروش بالایی دارند بین ۴.۵ تا 7میلیون تومان است. بنابه اطلاعات موجود از هر ۱۰۰نفر شیرینی پز تنها یک استاد زولبیاریز وجود دارد. دستیاران این استادان نیز معمولا بین ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان دستمزد دریافت می کنند. البته این شغل سختی های زیادی دارد که یکی از این سختی ها کارکردن در کنار گرمای بالای ۸۰ درجه سانتیگراد است.
اكثر كسانی كه وارد این حرفه می شوند بیش از سه روز دوام نمی آورند و كار را ترك می كنند اما اگر كسی بتواند مقاومت كند بعد از حدود پنج تا هفت سال شاگردی، خودش استاد می شود. این حرفه آموزش رسمی ندارد و شیوه آموزش در آن به صورت استاد و شاگردی است. قابل ذکر است که این حرفه جوان پسند بوده و معمولا شاغلان آن و استادان زولبیا و بامیه پز نیز حداكثر ۴۰سال سن دارند.
یكی از دلایل آن هم این است كه این كار توان بدنی بالایی لازم دارد. در میان قنادان اساتید کیک پز بالاترین دستمزدها را یعنی بین 3 تا 10میلیون تومان در ماه دریافت می کنند. همچنین براساس اطلاعات سایت ایندید، شاغلان قنادی در آمریکا سالانه بین 20هزار تا 58هزار دلار درآمد دارند.