رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران از ارسال برنامه 6 بندی این کمیسیون به وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) خبر داد و نسبت به بی توجهی این وزارتخانه نسبت به این برنامه اعتراض داشت.
به گزارش «فرصت امروز»، سعید صمدی در جمع خبرنگاران دراین باره توضیح داد: انتظار می رفت در تدوین برنامه ششم توسعه به جایگاه بخش معدن بیش از این توجه شود و در روند تنظیم این برنامه از نظرات خبرگان و افراد با تجربه در این بخش استفاده شود، اما پس از تدوین و بررسی این برنامه شاهد این هستیم که به بخش معدن توجه نشده است.
برهمین اساس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران، برنامه ای 6 بندی را که نتیجه نقطه نظرات اعضای این کمیسیون بود، تهیه و به وزارت صمت و ایمیدرو ارسال کرد، اما طبق بررسی های دبیر این کمیسیون تاکنون هیچ گونه جوابی از سوی وزارت صمت و ایمیدرو دریافت نکرده ایم.
او درباره بندهای این برنامه توضیح داد: خروج معادن و صنایع معدنی از بنگاهداری، شیوه غلط خصوصی سازی معادن و نگاه رد دیون به این بخش، تشکیل سازمان یا نهادی جهت سیاست گذاری و دفاع از زغال سنگ در کشور، توسعه معادن در مناطق کمتر توسعه یافته و محروم، تعیین یک پنجره واحد به دلیل جلوگیری از سردرگمی معدن کاران و فعالان این بخش و تهیه نقش راه و استراتژی افق توسعه معادن و صنایع معدنی با همکاری سازمان های مردم نهاد، مواردی است که در 6 بند تهیه و ارسال شد.
او با اشاره به اینکه بررسی عملکرد بخش معدن، نشان از حرکت این بخش به سمت رکود و سرازیری دارد، گفت: هنگامی که آمارهای منتشر شده وزارت صمت را بررسی کردیم بخش معدن عملکردی به مراتب ضعیف تر از گذشته داشته و با شیب تندی در حال حرکت به سمت رکود است. بخش معدن، بخشی اشتغال زا است که می تواند در محروم ترین نقاط کشور باعث آبادانی و اشتغال باشد که نیازمند توجه و اهمیت به این بخش است.
در ادامه این نشست که با حضور خبرنگاران برگزار شد، عباس پرورش با اشاره به اینکه باید نگاه به بخش معدن در کشور اصلاح شود، گفت: از نظر من مشکل بخش معدن به دلیل نگاه نادرست به جایگاه این بخش در جامعه است. عضو کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران ادامه داد: در کشور ما به بخش معدن به عنوان یک گنج نگاه می شود در صورتی که باید به عنوان یک صنعت به این بخش توجه کرد، صنعتی که اشتغال زا و مادر تمام صنایع است که می تواند بسیاری از مشکلات اقتصاد کشور را رفع کند.
انوشیروان دلیری دیگر عضو این کمیسیون بود که معتقد است هیچ یک از صنایع در کشور مانند بخش معدن نمی تواند طیف گسترده ای از افراد جامعه را برای اشتغال تحت نظر قرار دهد.
به گفته او، رشد اقتصادی در کشور نیازمند برنامه ریزی بلند مدت است و به دلیل اینکه نتایج حاصل از فعالیت های معدنی در بلند مدت به دست می آید، این بخش می تواند در اقتصاد کشور نقش موثری داشته باشد.