احمد محسنی، دبیر انجمن تولیدکنندگان لامپ و روشنایی در مورد حجم مجوز برای تولید گفت: مجموعا برای تولید 270 میلیون شعله مجوز ساخت صادر شده است که توسط اعضای انجمن تولید می شود. نیاز کشور به انواع لامپ حدود 150 میلیون شعله است که قسمت اعظمی از آن توسط واردات تأمین می شود.
وی با اشاره به استقبال مردم از این اقلام می گوید: لامپ های رشته ای به نوعی از رده خارج شده است و چون این لامپ ها مصرف بالایی دارند کم کم سلیقه افکار عمومی به سمت استفاده از نمونه های کم مصرف می رود. با این همه چون انرژی برق ارزان است، مصرف انرژی هدف دار نیست و برای مصرف کننده تفاوتی ندارد.
وی در مورد واردات اضافه می کند: اگر شرایط تولید مهیا باشد و تولید کننده با فراغ بال و آسودگی خاطر به کار اصلی اش بپردازد قطعاً نیاز داخلی را با محصولات ایرانی تأمین خواهیم کرد و اصلاً نیازی به واردات نخواهیم داشت. منتها با واردات منطقی و با حساب و کتاب مخالفتی نداریم. چون تولید کننده داخلی می تواند جنسش را بفروشد و سود هم ببرد. ولی اگر جنس بی کیفیت بیاید برای واردکننده ارزان تمام می شود و کار تولید زمین می خورد.
واردکننده ها باید تحت نظارت باشند و محصولات باکیفیت از برندها و کارخانه های معتبر خارجی بیاورند که پس از فروش محصولات شان خدمات پس از فروش ارائه بدهند. این اتفاق باید بیفتد تا همه چیز قاعده مند شود. نکته دیگر عملکرد دستگاه های نظارتی و کنترلی است. مؤسسه استاندارد به تنهایی از پس این حجم کاری عظیم و کنترل موارد تعیین شده برنمی آید.
کنترل و استفاده از محصولات فقط به عهده دستگاه های نظارتی نیست. مصرف کننده هم باید آگاه شود تا سراغ هر چیزی نرود و برای هر جنس بی کیفیتی هزینه نکند. استاندارد باید از طریق وسایل ارتباط جمعی و سایر رسانه ها تدریس و تفهیم شود که اصلاً به چه چیزی استاندارد کالا و خدمات گفته می شود.
به این صورت که یک کالای تولیدی باید دارای حداقل ها برای مصرف باشد. موضوع دیگر درباره نحوه عملکرد دستگاه های مسئول است.این نهاد ها قصد کار و خدمت دارند ولی توان و ظرفیتش را ندارند. ما کارهای زیادی به آنها محول کرده ایم که از اندازه و قواره شان خارج است. کارمند آموزش دیده ندارند بعضی از کارها را از روی اجبار انجام می دهند.
لامپ و روشنایی اغلب لامپ های وارداتی استاندارد نیست و میزان ولتاژ درج شده روی لامپ های وارداتی نیز واقعی نبوده به همین دلیل لامپ و روشنایی های وارداتی با 50 درصد قیمت لامپ های تولید داخل در بازار عرضه می شوند که این امر قدرت رقابت پذیری تولید کنندگان داخلی با وارداتی ها را کاهش می دهد.