یکشنبه, ۴ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sun, 24 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

 مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: اگر میوه‌ای جز موز وارد کشور شده، به شکل قاچاق آمده است. ابوالقاسم حسن‌پور در گفت وگو با مهر با بیان اینکه تنها میوه‌ای که واردات آن مجوز دارد، موز است، اظهار داشت: واردات میوه‌ای مانند سیب صرفه اقتصادی ندارد، چرا که قیمت هرکیلوگرم از این میوه در خارج از کشور دو دلار (معادل هفت هزار تومان) است.

وی با تاکید بر اینکه اگر میوه‌ای جز موز وارد کشور شده به شکل قاچاق آمده است، تصریح کرد: اگر نارنگی خارجی در بازار وجود دارد، به‌صورت قاچاق به کشور آمده است، ضمن اینکه دو هفته قبل در شهرستان نایین استان اصفهان دو کامیون حامل این میوه کشف و منهدم شد، چرا که ممکن است این میوه‌های وارداتی آلوده باشند و باغات کشور را نیز آلوده کنند‌. 

حسن‌پور با بیان اینکه احتمالا این میوه‌ها از پاکستان وارد کشور شده باشند، در مورد این موضوع که به گفته برخی مسئولان هنگام ورود موز به کشور در کارتن‌های حاوی این میوه، میوه‌هایی دیگری نیز جاسازی می‌شود، گفت: احتمال این امر وجود دارد اما به هر حال این اقدام نیز قاچاق است و رسمی نیست، علاوه بر این، برخورد با این مسئله بر عهده ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.

این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه تولید پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، لیموترش، گریپ فروت، سیب و..‌. به اندازه نیاز کشور است و هیچ نیازی به واردات آنها نیست، افزود: واردات نارگیل و آناناس نیز مجوز دارد اما واردات و همچنین مصرف آنها بسیار محدود و عددی ناچیز است. حسن‌پور در مورد سلامت میوه‌های وارداتی نیز گفت: اطلاعی از این موضوع ندارم، ممکن است این میوه‌ها برای سلامتی انسان مضر باشد.

این روزها بازار میوه‌های لوکس باز هم داغ شده است‌. چند وقتی بود که کمتر خبری از میوه‌های عجیب و غریبی که زادگاه اصلی‌شان کشورهای آسیای جنوب‌شرقی و آفریقایی است، به گوش می‌رسید، اما حالا این میوه‌ها باز مجدد به پیشخوان برخی مغازه‌های لوکس، برگشته‌اند و البته برخی مردم نیز مشتریان پر و پا قرص آنها هستند.

تنوع این میوه‌ها و توزیع آنها در بازار به‌گونه‌ای است که در مغازه‌های مرکز شهر نیز برخی از اقلام آنها را می‌توان دید، میوه‌هایی که البته به دلیل گران بودن قیمت‌شان، برخی از مردم حتی فرصت یک‌بار چشیدن طعم آن را نیز ندارند و حتی برخی نام آنها را نیز نمی‌دانند‌. در این راستا، به نظر می‌رسد که دوباره جذابیت برای فروشندگان این میوه‎ها در بازار به وجود آمده است که آنها به سمت خرید این میوه‌ها و فروش‌شان در بازار رفته‌اند.

این در حالی است که چند وقتی بود با گران شدن دلار، این جذابیت در بازار برای میوه‌های لوکس فراهم نبود و از سوی دیگر، دولت هم واردات‌شان را ممنوع اعلام کرده بود، البته هنوز هم وزارت جهادکشاورزی به‌عنوان متولی تعیین سیاست‌های این حوزه، همچنان اعلام می‌کند که واردات میوه‌های لوکس ممنوع است، اما به هرحال ردپای این میوه‌ها در بازار به چشم می‌خورد.

از سوی دیگر، برخی میوه‌های خارجی یا به اصطلاح وارداتی همچون آناناس، نارگیل و موز که البته در زمره میوه‌های لوکس قرار نمی‌گیرند، در بازار به وفور یافت می‌شوند و قیمت مناسبی هم دارند، به نحوی که قیمت هر کیلوگرم موز مرغوب در بازار حدود 3900 تا 4200 تومان است، نارگیل دانه‌ای شش تا 10 هزار تومان عرضه می‌شود و آناناس هم بسته به اندازه و کیفیت آن، از دانه‌ای 15 هزار تومان تا 25 هزار تومان عرضه می‌شود.

در این میان، نارنگی خارجی به قیمت شش تا هشت هزار تومان عرضه می‌شود و هر کیلوگرم گلابی خارجی رنگ و لعاب‌دار هم به قیمت هر کیلوگرم 20 هزار تومان در برخی مغازه‌های سطح شهر عرضه می‌شود. اما حال و روز این میوه‌ها، اندکی با میوه‌های لوکسی که تلفظ نام‌شان چندان هم ساده نیست، فرق می‌کند، چراکه آن چیزی که به‌عنوان میوه‌های لوکس در بازار عرضه می‌شود، نه تنها قیمت بالایی دارد، بلکه به‌صورت دانه‌ای فروخته می‌شود و نه فروشندگان میزان بالایی از این میوه در اختیار دارند که کیلویی بفروشند و نه قدرت خرید مردم به خرید یک کیلو میوه به قیمت حدود 35 تا 60 هزار تومان، قد می‌دهد.

بررسی‎های میدانی مهر در برخی میوه‌فروشی‌های شمال شهر تهران نشانگر این است که آواکادو، مانگوستین، درایان، میوه ستاره‌ای و میوه کاکتوس با قیمت بسیار بالایی عرضه می‌شود‌. قیمت هر دانه آواکادو پنج تا هفت هزار تومان، مانگوستین دانه‌ای 10 تا 15 هزار تومان بسته به اندازه آن، میوه ستاره‌ای دانه‌ای چهار تا پنج هزار تومان عرضه می‌شود. یکی از این فروشندگان می‌گوید: معمولا میوه‌های خارجی مشتریان خاص خود را دارند و ما نیز می‌دانیم که باید به چه اندازه از چه میوه‌ای برای فروش به مغازه بیاوریم، البته سفارش پذیری هم در این مورد از مشتریان صورت می‌گیرد و بنا به سفارش مشتری، میوه‌های خیلی خاص را هم می‌آوریم.

او می‌افزاید: البته فروشندگان عمده این میوه‌ها هم خاص و مشخص هستند و بنابراین واردات به‌صورت انحصاری به دست عده‌ای است که آنها نیز قیمت را هر طور که دل‌شان بخواهد تعیین می‌کنند، ما نیز حدود 10 تا 20 درصد سود از فروش این میوه‌ها نصیبمان می‌شود، اما به هرحال سود اصلی به جیب واردکننده می‌رود. وی می‌افزاید: اگر شما مشتری عادی یک فروشنده میوه لوکس باشید، شاید به راحتی نتوانید برخی میوه‌های خاص را پیدا کنید، اما اگر به دفعات از فرد عمده فروش میوه وارداتی خرید کنید، آنگاه او هر میوه خاصی را که مشتری شما بخواهد، تامین خواهد کرد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/GAzIogPJ
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه