دوشنبه, ۱ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Mon, 22 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

سرپرست هیات بررسی شهر تاریخی تیس سیستان و بلوچستان ضمن هشدار خطر نابودی این شهر، خواستار نشست اضطراری مقام‌های استان برای نجات این شهر تاریخی شد.

به گزارش ایرنا، علی صدرایی درباره تهدیدهای متوجه شهر تاریخی تیس سیستان اظهار کرد: مداخلات انسانی، جاده‌سازی، تخریب‌های محیطی، تسطیح، خانه‌سازی و بازسازی‌های غیراصولی عواملی هستند که آثار تاریخی به جای مانده از دوران سلجوقی، صفوی و قاجار شهر تاریخی تیس، یکی از مهم‌ترین بنادر تاریخی دریای عمان در دوران اسلامی را تهدید می‌کنند.

وی افزود: در بازدید هیأت باستانی‌شناسی از شهر تاریخی تیس چابهار، کل مجموعه تاریخی این منطقه شامل بندر تاریخی تیس، قلعه پرتغالی‌ها، غارهای سه‌گانه ‌بان مسیتی، محوطه شهر تاریخی و قبرستان‌های شش‌گانه مورد بررسی کارشناسانه قرار گرفت.

براساس گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، این باستان‌شناس نبود حفاظت و نگهداری را عمده‌ترین مشکل این منطقه اعلام کرد و گفت: روند تخریب آثار تاریخی موجود در شهر تاریخی تیس که اغلب آنها ثبتی نیز هستند تداوم دارد.

این باستان‌شناس در ادامه به بیان وضعیت برخی از این آثار پرداخت و افزود: مداخلات در بندر تاریخی تیس و بخش جنوبی منطقه که آثاری از تمدن گذشته دریانوردی ایرانیان را در خود نهفته دارد به چشم می‌خورد.

وی با اشاره به اینکه این قسمت، بعد از قلعه تا دریا را شامل می‌شود، تصریح کرد: در سال‌های اخیر گنجینه‌ای با ارزش دراین بخش کشف شده که البته بخشی از آن غارت و قسمتی نیز در اداره کل میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان نگهداری می‌شود.

صدرایی افزود: قلعه تاریخی تیس، موسوم به قلعه پرتغالی‌ها که بعد از بندر تاریخی به سمت شرق قرار دارد از یک سو مورد بازسازی‌های بسیار ناقص، غیراصولی و غیر‌علمی قرار گرفته و از سوی دیگر تعریض جاده چابهار به کنارک به آن آسیب رسانده است.

وی ایجاد دکل مخابراتی در سمت دیگر قلعه، ایجاد آبنما در بخش ورودی و نبود ساماندهی را از دیگر تهدیدات مخرب این اثر ثبتی اعلام کرد.

وی وضعیت غارهای سه‌گانه بخش شمالی شهر تاریخی تیس را که به غارهای‌ بان‌مسیتی مشهورند بسیار بد توصیف کرد و گفت: نبود ساماندهی، تخریب محیطی و مداخلات انسانی سال‌های اخیر به نابودی این آثار سه‌گانه، شامل دو غار تاریخی و یک غار طبیعی سرعت بیشتری داده است.

او با اشاره به وضعیت نامناسب محوطه و قبرستان‌های این شهر تاریخی اظهار داشت: این محوطه که از بافت مرکزی شهر تاریخی شروع و به سمت غرب ادامه دارد پیش از این تسطیح و خانه‌سازی شده است.

صدرایی با بیان اینکه در سال‌های اخیر از شش قبرستان ثبتی، چهار قبرستان تسطیح و یک قبرستان نیز در حال تسطیح و تقسیم‌بندی برای خانه‌سازی است، گفت: اگر به‌صورت اضطراری به قبرستان‌های تاریخی این شهر رسیدگی نشود این روند ادامه خواهد داشت و در زمان بسیار کوتاه از آنها آثاری باقی نخواهد ماند.

این باستان‌شناس یادآور شد: از جمله آثار دیگر این خطه می‌توان به آب انبارها، قلعه فیروز گت و بلوچ گت و سد تاریخی تیس اشاره کرد که حفاظت و نگهداری از آنها خود، مایوس‌کننده است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/LmH3zDX1
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه