حسن طایی، معاون وزیر کار نیاز سالانه کشور به ایجاد فرصت شغلی را بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار فرصت اعلام کرد و گفت: برای تحقق این تعداد شغل نیاز به رشد تولید هفت درصدی است و علاوه بر سرمایهگذاری نیازمند فضای امن هستیم. محیط کسبوکار ما باید بهبود یابد و تنها در فضای امن اقتصادی و با تامین زیرساختهای لازم سرمایهگذاری برای ایجاد اشتغال رونق پیدا میکند. در صورت تحقق رشد تولید، اشتغال ایجاد میشود. در کنار رشد سرمایهگذاری و بحث بازار کار، سیاست واردات و صادرات کشور باید متناسب با سطح تولید داخلی باشد که در این ارتباط با وزارت صنعت، معدن و تجارت گفتوگوهایی انجام شده است.
وی با تاکید بر افزایش فرهنگ آفرینی بیان کرد: بازار کار به ارتقای فرهنگ کار نیاز دارد و کارآفرینی برای ایجاد اشتغال جدید و حفظ فرصتهای شغلی موجود ضروری است. در کارآفرینی همواره باید خلق فرصتهای جدید شغلی و نیز نوآوری برای بهبود در فرآیند تولید موردنظر باشد. علاوه بر توجه به بازار کار، باید همگان از طریق اطلاعرسانی از فرصتهای شغلی ایجاد شده مطلع شوند تا اوضاع بازار کار بهبود یابد. در اینصورت، کارفرمایان میتوانند بهترین نیروها را جذب کنند و برای سازماندهی این نیروها به کانونهای کاریابی نیاز است.
معاون وزیر کار با اشاره به اینکه در حال حاضر، ۷۰۰ موسسه کاریابی داخلی و ۸۰ موسسه کاریابی خارجی در کشور داریم، گفت: براساس آمارها، مشارکت اقتصادی در ایران ۳۷ درصد است که این رقم نسبت به نرم جهانی ۲۷ درصد کمتر است. برای ایجاد اشتغال و ثبت فرصتهای شغلی موجود، نیاز است که ایده به طرح تبدیل شود و طرحها قابلسنجش و گزینش و منابع مالی آن مشخص باشد و ضمن توجه به نیاز بازار به موضوع سودآوری کالایی که قرار است با اجرای طرح تحقق پیدا کند، توجه شود.