تا چند سال پیش تصور بر آن بود که هندیها اگر بتوانند جایگاهی در عرصه جهانی داشته باشند، در زمینه فناوری اطلاعات و تولید نرمافزار است، اما هیچکس فکر نمیکرد که این غول خفته اقتصاد آینده جهان، در زمینه صنعت سخت و خشن فولادسازی نیز حرفی برای گفتن داشته باشد. اما «لاکشمی میتال» هندی با تدابیر خاص خود در خرید شرکتهای فولاد و بهرهور ساختن آنها و در نهایت خرید شرکت چند ملیتی فولاد آرسلور، امپراتوری فولاد جهان را تصاحب کرد.
«میتال استیل» اکنون نهتنها بزرگترین تولیدکننده فولاد دنیاست بلکه به معنای واقعی یک شرکت جهانی در صنعت فولاد است که در زمینه استراتژی، رویکردهای مدیریتی، فناوریهای نوین فولادسازی و توسعه محصولات جدید حرفهای زیادی برای گفتن دارد. سلطان فولاد دنیا به همین نیز قانع نیست و قصدش انجام کارهای بدیع برای ماندگاری در نسلهای آینده است.
بنیان آنچه امروزه شرکت فولاد میتال نامیده میشود و بهعنوان غول تولید فولاد دنیا نامدار است در سال ۱۹۷۶ ریخته شد، یعنی زمانی که لاکشمی میتال با پول پدر خود کارخانه فولادی در اندونزی خریداری کرد.
شم قوی اقتصادی و فکری در خرید شرکتهای فولاد باعث شد که روند خرید این شرکتها توسط میتال به مرور ادامه یابد. در سال ۱۹۸۹ تولید شرکت به ۴۲۰هزار تن میرسید.
درسال ۱۹۹۲ میزان تولید از مرز یک میلیون تن گذشت و به ۴/۱میلیون تن رسید. در سال ۱۹۹۵ این مقدار به ۶/۵ و در سال ۲۰۰۰ به بیش از ۲۰میلیون تن رسید.
خرید شرکتهای متفرقه فولاد در نقاط مختلف دنیا و به ویژه اروپای شرقی و شوروی سابق که همگی عموما دولتی و درحال ورشکستگی بودند ادامه یافت.
شرکت آهن و فولاد ترینیداد در سال ۱۹۸۹ و شرکت فولاد هامبورگ در سال ۱۹۹۵ خریداری شد. پس از تاسیس شرکت فولاد بینالمللیLNM بهعنوان شرکت مادر و ادغام با شرکت بینالمللیISPAT ، در سال ۲۰۰۴ شرکت فولاد میتال پدید آمد.
از سال ۲۰۰۱ و تا قبل از خرید شرکت فولاد آرسلور، شرکت میتال دو برابر شد. در همان سال با خرید گروه بینالمللی فولاد امریکا (ISG)، شرکت فولاد میتال به بزرگترین تولیدکننده فولاد در دنیا تبدیل شد و تولید آن به ۵/۵۷میلیون تن رسید.
پس از بحث و جدلهای فراوان در زمینه خرید شرکت آرسلور که دومین شرکت بزرگ تولیدکننده فولاد جهان محسوب میشد، بالاخره میتال موفق به خرید آرسلور در سال ۲۰۰۶ شد و به این ترتیب شرکت میتال بهعنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان با اختلاف بسیار نسبت به بقیه رقبا قرار گرفت.
در حال حاضر، شرکت میتال بعد از خرید آرسلور، با تولید حدود ۱۰۰میلیون تن فولاد، حدود سهبرابر بیشتر از شرکت فولاد نیپون ژاپن و چهار برابر بیشتر از شرکت پوسکو کره تولید میکند.
رقبای دوم و سوم بهترتیب ۵/۳۴ و ۶/۲۵میلیون تن فولاد تولید میکنند. در حالی که در سال ۲۰۰۳ درآمد شرکت کمتر از ۱۰میلیارد دلار و سود خالص آن ۱/۱ میلیارد دلار بود، در سال ۲۰۰۵ با تولید ۶/۴۶میلیون تن فولاد، این رقم به ۱/۲۸ میلیارد دلار و سود خالص به ۳۶/۳ میلیارد دلار رسید.
پس از خرید شرکت فولاد آرسلور، هماکنون غول میتال استیل، با تولید حدود ۱۰۰میلیون تن فولاد، بیش از ۷۰ میلیارد دلار فروش دارد. درصد فروش در نقاط مختلف جهان عبارت است از: آمریکا ۳۷، اروپای شرقی ۲۷، آفریقا ۱۳، آمریکای لاتین ۱۰، قزاقستان ۸ و اروپای غربی ۵درصد.
سلطان فولاد دنیا، «لاکشمی نارایان میتال» است؛ ۵۵ ساله و متولد ایالت راجستان هند. پدرش مالک و مدیر یک کارخانه فولاد در هند بود. توانایی او در تعیین استراتژی، توسعه کسبوکار و هدایت شرکت در خرید و مالکیت شرکتهای دیگر فولادسازی، میتال را به مقام نخست تولید فولاد در دنیا رساند.
لاکشمی میتال فارغالتحصیل رشته بازرگانی از دانشگاه کلکته است. در سال ۱۹۹۶ از سوی مجله «فولاد نو» بهعنوان فولادساز برتر جهان معرفی شد. در سال ۲۰۰۴ مجله فورچون، او را مرد برتر کسب و کار لقب داد. او هم اکنون با ۲۸میلیارد دلار ثروت جزو 20 مرد ثروتمند جهان و اولین مرد ثروتمند آسیاست. گرانترین خانه (قصر) جهان در لندن متعلق به اوست.