یکشنبه, ۲ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Sun, 22 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز

جامعه عشایری دارای خصوصیات، فرهنگ، آداب و رسوم سنتی و کهن است و همچنین در جایگاه خود از زیبایی، خلاقیت و ارزش‌های مادی و معنوی بهره‌مند است. طبیعتا وقتی جامعه‌ای دارای این‌گونه ویژگی‌های منحصربه فرد است باید در حوزه گردشگری صاحب یک بخش باشد که در آن بخش جاذبه‌های خود را در حوزه آداب و رسوم، گردشگری محلی، غذاهای عشایری، نحوه کوچ، زندگی و رسم و رسومات مربوط به مراسم شادی و حتی مراسم عزاداری‌های عشایری نمایانگر کند که پرداختن به هر کدام از این موارد می‌تواند زمینه‌ای برای توسعه گردشگری باشد. 

درخصوص توسعه گردشگری عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد، غلام محمد زارعی، نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی به «فرصت امروز» گفت: استان کهگیلویه و بویر احمد از جمله استان‌هایی است که وجه عشایری آن وجه غالبی در طول تاریخ بوده است.

اگرچه در سال‌های اخیر به تدریج از جامعه عشایری استان کاسته و به جامعه شهری و روستایی افزوده شده است اما هنوز فرهنگ، رفتار، رویه و سنت‌های حاکم گویای جامعه عشایری است. این نماینده مجلس تصریح کرد: هنوز زندگی عشایری در استان کهگیلویه و بویر احمد زنده و پویا است که در برنامه‌های توسعه‌ای هم مورد توجه قرار گرفته است. 

نماینده مردم در مجلس نهم افزود: خوشبختانه استان کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ چهار فصل بودن و برخورداری از مناطق قشلاقی و ییلاقی زیبا و آب و هوای متنوع، طبیعت بکر و چشمه سارها از جهت گردشگری بسیار حائز اهمیت است، همچنین در کنار این زیبایی‌های طبیعی، سنت و آداب و رسوم زندگی عشایری هم معنا و مفهوم بسیار متفاوتی با سایر جوامع عشایری ایران دارد که آمیخته از توسعه صنعت گردشگری است. 

زارعی ادامه داد: استان کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر اینکه خود دارای جامعه عشایری است در مسیر ایل‌راه‌های استان‌های دیگر هم واقع شده است، به طوری که بخشی از عشایر جنوب کشور که به سمت استان اصفهان کوچ می‌کنند در مسیر خود از یاسوج و استان کهگیلویه و بویراحمد گذر می‌کنند و همچنین عشایر بخشی از مناطق شمالی استان فارس برای کوچ به سمت جنوب و جنوب غرب کشور، از مسیر استان کهگیلویه و بویراحمد عبور می‌کذرند. 

نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مسیر ایل راهی استان کهگیلویه و بویراحمد در زمان ییلاق از سمت شمال استان است به طوری که کوه‌های مرتفع دنا و مناطق اطراف شهرستان حوزه بویراحمد و دنا از مناطق ییلاقی به شمار می‌روند. 

زارعی ادامه داد: عشایر در فصل پاییز از مناطق ییلاقی و کوه‌های مرتفع دنا به وسیله ایل راه‌ها به سمت شهرستان گچساران، شهرستان کهگیلویه و بهمئی در جنوب استان و شهرستان دنا در جنوب غربی استان کوچ می‌کنند. زارعی همچنین گفت: در استان کهگیلویه و بویر احمد علاوه بر جنگل و آب و هوای خنک، مناطق مرتفعی وجود دارد، به طوری که در فصل زمستان گردشگران می‌توانند در کوه‌های مرتفع دنا به تفریح و ورزش اسکی بپردازند. 

عدم تعریف گردشگری عشایری 

نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی گفت: در سنوات گذشته پژوهشگران خارجی پیرامون زندگی عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد بررسی و گزارش های جامعی تهیه کرده‌اند و همه ساله افرادی به‌عنوان گردشگر در مناطق گردشگری استان حضور پیدا می‌کنند و از نحوه زندگی و آداب و رسوم عشایری بازدید به عمل می‌آورند. اما اینکه به‌صورت سازمان یافته و مدیریت شده گردشگری عشایری انجام و زندگی این بخش از جامعه در حوزه گردشگری با ساز و کار مناسب خود تعریف شود، متاسفانه تا به امروز محقق نشده است.

برچسب ها : مدیریت زندگی
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/eo2G1mF8
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیپارتیشنتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیست
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه