از این پس بازار نرم افزارهای چین به منظور جلوگیری از «گسترش اطلاعات غیر قانونی» باید ازسوی سازمان تنظیم مقررات اینترنت چین به ثبت برسند. «فایروال بزرگ» نام سیستم سانسور اینترنت چین است. در حالی که مقامات چینی پیش از این نسبت به سانسور وب سایت ها اقدام کرده بودند، در حال حاضر می خواهند برنامه های کاربردی را هم سانسور کنند.
این قانون جدید از دوشنبه همین هفته در این کشور به مرحله اجرا درآمده است. دولت چین برای تنظیم و آنالیز اپلیکیشن ها قانونی را به تصویب رسانده که قبل از ورود نرم افزار ها به بازار، فروشگاه های تامین محتوا و برنامه های کاربردی باید آنها را ثبت و تایید کنند.
هدف دولت چین از این اقدام، «ترویج و توسعه سالم و منظم صنعت نرم افزار های اینترنتی» است که از طرف سازمان مذکور ضمانت شده باشند. برخی از توزیع کنندگان اپلیکیشن ها، این برنامه ها را قبل از ارائه به پلتفرم تجزیه و تحلیل نکرده اند و این بدین معناست که برخی از برنامه های پخش شده غیر قانونی بوده و حقوق و منافع کاربران را به خطر می اندازد و تهدید امنیتی دارد.
5.4میلیون برنامه کاربردی در سال 2016 در دسترس بود
در چین، فروشگاه نرم افزاری گوگل پلی برای اندروید ممنوع است، در حالی که سه چهارم از گوشی های هوشمند چینی تحت این سیستم عامل هستند. نتیجه این که، برای پر کردن خلأ برنامه های کاربردی، استفاده از سایت های جایگزین چند برابر شده و بازار به شدت تقسیم شده است. این در حالی است که اعمال سانسور در چین این پدیده را پیچیده تر می کند. Statista برآورد می کند که 1.4میلیون برنامه موجود در سال 2012 به 5.4میلیون برنامه در سال 2016 رسیده است.
معاون مدیر مرکز تحقیقات ارتباطات حقوقی در دانشگاه علوم سیاسی و حقوق معتقد است که «این اقدام تقریبا برای تنظیم و ثبت نام برنامه های کاربردی برای تک تک این میلیون ها نفر غیر ممکن است.» این تصمیم در فاصله چند هفته بعد از حذف فروشگاه اپل چینی به درخواست مقامات این کشور اتخاذ شد. در ماه اوت گذشته، چین نخستین قانون خود را برای افزایش کنترل بر بازار برنامه های کاربردی تصویب کرد.
از این پس و مطابق این قانون، گوشی های هوشمند باید با یک هویت واقعی و وابسته به بررسی با یک شماره تلفن همراه در سامانه ثبت نام کنند. حساب کاربری کاربران، در صورتی که اطلاعات با محتوای غیر قانونی را به اشتراک بگذارند مانند خشونت های تروریستی به حالت تعلیق در می آید.