شنبه, ۳ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sat, 23 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

بانک مرکزی و وزارت صنعت در پی انتشار یک اطلاعیه مشترک برای اجرای طرح خرید کالای بادوام ایرانی با استفاده از کارت‌های اعتباری 10 میلیون تومانی، اسامی کالاها و فروشگاه‌های مورد نظر را اعلام کرده‌اند. بر پایه این اطلاعیه، هفت گروه کالایی از شرکت‌های مختلف تولیدی و فروشگاه‌های عرضه‌کننده آن در فهرست مذکور، منتشر شده که با کارت اعتباری خرید کالای بادوام ایرانی، قابل خریداری است.

لوازم خانگی شامل این تسهیلات، فرش‌ماشینی، موکت، چرخ‌خیاطی و گلدوزی، ماشین‌لباسشویی و ظرفشویی، هود آشپزخانه، یخچال فریزر، اجاق گاز، آبگرمکن، فر، مایکروفر، اتوبخار، آبمیوه‌گیری، کولر آبی و اسپلیت، تلویزیون، بلندگو، دستگاه پخش و انواع ظروف‌چینی است. البته نام دو نوع باتری خودرو تولید داخل نیز در این فهرست و در ردیف کالاهای بادوام ایرانی آمده است در حالی که کالاهای بادوام دیگر مانند فرش دستباف، مبلمان خانگی، سرویس خواب و مصنوعات چینی که پیش از این در لیست این گروه از کالاها قرار گرفته بود، دیده نمی‌شود.

3615241251352414125135135612362346

تسهیلات اعتباری خرید کالای ایرانی یک فرصت طلایی

محمدرضا دیانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی، این طرح را فرصت طلایی برای مصرف‌کنندگان می‌داند و به «فرصت امروز» می‌گوید: واقعیت این است که قیمت لوازم خانگی با توجه به افزایش نرخ ارز، گران نشده است. در این طرح تولیدکنندگان جوایز و تخفیف‌هایی را نیز به خریداران. بنابراین به نظر من این بهترین فرصت برای مصرف‌کنندگان است.

وی مزیت دیگر این تسهیلات را به سود کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی می‌داند و می‌افزاید: امیدوارم با این تحریک تقاضایی که ایجاد شده چرخ تولید هم بچرخد و موجب خروج از رکود صنایع تولیدی شود. گرچه این طرح هم مانند طرح‌های دیگر دولتی ممکن است ایراداتی داشته باشد اما باید در مسیر اجرا برطرف شود.

خرید کالای ایرانی 10 تا 20‌درصد به سود خریداران

رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی، ادامه می‌دهد یکی از مشکلات اصلی تولید، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش واحدهاست و امیدواریم بانک مرکزی در این زمینه نیز حمایت‌هایی انجام دهد. دیانی با اشاره به بسته خروج از رکود دولت برای ایجاد تحریک تقاضا، اظهار می‌کند: بخشی از این تسهیلات برای کالاهای بادوام ایرانی داده می‌شود و کسانی که از این وام‌ها استفاده می‌کنند در گروه خریداران و مصرف‌کنندگان کالاهای داخلی هستند. همچنین در این طرح قرار است بخشی از سود تسهیلات را تولیدکنندگان بپردازند.

وی تأکید می‌کند: در مجموع و با احتساب تخفیف‌ها و بهره کم این وام‌ها، دست‌کم 10‌تا‌20درصد به سود مصرف‌کنندگان باشد. امیدواریم که در فازهای بعدی کالاهای بادوام دیگری نیز به این فهرست اضافه شوند و ایرادهای جزئی که در طرح دیده می‌شود، برطرف شده و طرح از شفافیت بیشتری برخوردار شود.

باورهای کهنه درباره مبلمان خانگی

یکی از ایرادهایی که می‌توان به فهرست کالاهای منتشر شده در این طرح گرفت، حضور نداشتن کالاهایی مانند فرش دستباف، مبلمان خانگی، سرویس خواب و مصنوعات‌چوبی است که پیش از این مسئولان وزارت صنعت از وجود آنها در لیست مذکور خبر داده بودند.
رامین سمیع‌زاده، عضو هیأت مدیره و دبیرانجمن صنفی مبلمان و دکوراسیون، در گفت و گو با «فرصت‌امروز»، در خصوص دلیل قرار نگرفتن مبلمان در فهرست لوازم بادوام ایرانی، اظهار می‌کند: شوربختانه دیدگاهی که پسمانده از گذشته است هنوز در قبال مبلمان تا حدودی وجود دارد. اینکه برخی همچنان فکر می‌کنند مبلمان و سرویس خواب جزو وسایل لوکس و تجملی است و در ردیف کالاهای ضروری به شمار نمی‌رود.

تولیدکنندگان مبلمان هم در رکود به‌سر می‌برند

وی ادامه می‌دهد: این در حالی است که مبلمان صرف نظر از اینکه کالایی بادوام است، یک محصول سلامت‌محور بوده و موضوعات مهمی مانند ارگونومیک و آسایش و رفاه را نیز برای خانواده‌ها به همراه دارد. همچنین با توجه به رکود بازار، تولیدکنندگان مبلمان نیز مانند سایر واحدهای تولیدی شرایط پررونقی ندارند و تولید از تقاضا بیشتر است بنابراین آنها هم نیازمند چنین حمایت‌هایی هستند. امیدواریم این حمایت‌ها در فاز دوم طرح خرید کالای بادوام ایرانی شامل حال تولیدکنندگان مبلمان نیز شود.

4262623135613623613512351356136236

سمیع‌زاده تأکید می‌کند: باید واقع‌بین باشیم که مدرنیته در زندگی خانوارهای ایرانی پررنگ‌تر شده است و مردم به سمت خرید کالاهایی می‌روند که به فیزیک بدن و آسایش و رفاه‌شان نیز اهمیت می‌دهند. مبلمان یکی از این کالاهاست و محصولات تولید شده در این صنعت، حتی به فضای کوچک آپارتمان‌ها هم توجه کرده است.

تشکل‌ها سهمی در تصمیم‌سازی‌ها ندارند

وی با اشاره به بسته خروج از رکود و نقش تشکل‌های تولیدی در آن، تصریح می‌کند: شوربختانه تصمیم‌گیران در ارکان دولتی، تصمیم‌های درست و منطقی برای تشکل‌ها نمی‌گیرند و این ممکن است به دلیل تعدد و موازی‌کاری در اتحادیه‌ها و تشکل‌های تولیدی نیز باشد اما نباید از این ضعف سوءاستفاده شود. تشکل‌ها باید به عنوان بازوی دولت در تصمیم‌سازی‌ها دخالت داده شوند تا تصمیم‌های بهتر و منطقی‌تری برای بخش‌های تولیدی گرفته شود. این موضوع شاید در کوتاه‌مدت به سود دولت باشد اما در درازمدت منافع ملی را به خطر می‌اندازد.

فرش دستباف هم  فراموش شد

محمد زرینه کفش، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف نیز در گفت و گو با «فرصت امروز»، از حضور نداشتن فرش دستباف در فهرست کالاهای بادوام ایرانی اظهار گلایه کرده و می‌گوید: با توجه به درخواست ما برای قرار دادن فرش دستباف در این فهرست کالایی اما توجهی به آن نشده است. وی ادامه می‌دهد: در هفته آتی نشستی با مسئولان در این زمینه خواهیم داشت و خبرهای نهایی را به اطلاع خواهیم رساند. امیدواریم فرش دستباف ایرانی در فاز بعدی فهرست کالاهای بادوام قرار گیرد تا از این طریق از تولیدکنندگان آن نیز حمایت شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/DPner3dg
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفره
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه