معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اعمال تحریمهای ظالمانه دشمن، سبب تحقق اقتصاد مقاومتی شد و جوانان متخصص کشور تهدید را به فرصت تبدیل کردند و اکنون غربیها اعتراف دارند که تحریمها موجب از دست رفتن منافع آنها شده است. به گزارش ایرنا ، مهدی کرباسیان در نشستی خبری اظهار داشت: اقداماتی که دولت با حمایتهای مقام معظم رهبری برای برطرف ساختن تحریمهای ظالمانه انجام داد، انتظار میرود نتایج آن عملی شود و رشد سرمایهگذاریهای بخش خصوصی و خارجی را بهدنبال داشته باشد. وی تصریح کرد: پالایشگاه قطران زرند حدود هشت سال متوقف بود و پیمانکار خارجی سازنده آن بدون راهاندازی، کشور را ترک کرد اما جوانان شایسته و متخصص کشور با تکیه بر کلام مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه ما میتوانیم، این واحد را راهاندازی کردند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در زمینه حجم سرمایهگذاری ارزی و ریالی مجتمع ککسازی و پالایش قطران زرند افزود: میزان کل سرمایهگذاری انجام شده در ککسازی بالغ بر یکصد میلیارد تومان و 27.6میلیون دلار است، همچنین سرمایهگذاری پالایشگاه قطران به 33میلیارد ریال و 1.3میلیون دلار رسید.
کرباسیان توضیح داد: پالایشگاه قطران زرند پس از اصفهان، دومین واحد فعال در این بخش است و انتظار میرود با ظرفیت تولید سالانه 30هزار تن خود بتواند بهعنوان نماد اقتصاد مقاومتی جایگاه خود را نشان دهد. مواد حاصل از پالایش قطران زرند، روغن آنتراسن نوع یک و دو به منظور تهیه رزینهای مختلف، ساخت رنگ، هورمونهای رشد گیاهان و کارخانههای دودهسازی مصرف دارد، علاوه برآن واشاویل تولیدی به منظور تولید حلالهای رنگ، مواد ضدعفونیکننده و سوخت موتور دیزل مورد بهرهبرداری قرار میگیرد، همچنین نفتالین صنعتی و متیل نفتالین صنعتی تولید شده در تهیه پلاستیکهای پلیوینیل کلراید و ساخت رنگها و رزینها استفاده میشود.
رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اضافه کرد: سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت توجه به چرخه تولید فولاد از مرحله استخراج سنگآهن تا تولید شمش فولادی است و در این زمینه برنامهریزی لازم صورت میگیرد. وی یادآور شد: تدوین طرحهای توازن و جامع فولاد در واقع برای نگرش دقیق به زنجیره تولید است و امروز کنار این مباحث، موضوع حملونقل بهعنوان یکی از فاکتورهای مهم که در قیمت تمام شده نقش موثر دارد، باید مورد توجه جدی قرار گیرد. کرباسیان گفت: مسائل زیست محیطی و تامین آب مورد نیاز اجرای پروژهها در صدور مجوزهای صادره از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اهمیت بسزایی دارد و چنانچه تمامی عوامل تاثیرگذار در روند تولید، دیده نشود، سیاستگذاری نامتوازن خواهد بود.وی خواستار حمایت از واحدهای تولیدی در روند فعالیتهای خود در سطح استانها شد و افزود: اعمال فشار بر تولیدکننده، نمیتواند عامل تحقق سیاستهای تنظیمی باشد و به زیان اقتصاد منطقه و کشور است.
رییس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه اکنون میزان ذخایر قطعی زغالسنگ کشور بالغ بر یکمیلیارد و 200میلیون تن است، گفت: فعالیت اکتشافی در کرمان و استانهای خراسان جنوبی و رضوی میتواند موجب دستیابی به ذخایر جدید زغالسنگ به میزان دو تا سه برابر این رقم شود. کرباسیان توضیح داد: شیوه و راهبرد وزارت صنعت، معدن و تجارت برای مقابله با خامفروشی، حمایت از طرحهای تولیدی در بخش صنایع معدنی است و در عین حال بهرهگیری از ارزش افزوده بیشتر مواد معدنی در دستور کار قرار دارد. وی اضافه کرد: قرار است هفته آینده طرح تولید کنسانتره مس با ظرفیت 550هزار تن در سرچشمه کرمان به بهرهبرداری برسد و این اقدام گامی در جهت مقابله با خام فروشی است.