یک جوان اهل سوریه، فیس بوک را برای سوءاستفاده کاربرانش از سلفی که سال 2015 با آنگلا مرکل انداخته بود به دادگاه کشاند.
سلفی این جوان سوریه ای با آنگلا مرکل، نخست وزیر آلمان برایش دردساز شده است. عکس او بار ها و بار ها در فضای فیس بوک و توسط کاربران مختلف مورد سوءاستفاده قرار گرفته و او را به همدست و حتی عامل حملات تروریستی بروکسل و برلین به اشتباه متهم کرده اند.
عکس سلفی ساده او با یک مقام کشوری آلمان بار ها و بارها در بحث های ضد سیاست های مهاجرتی آنگلا مرکل مورد سوءاستفاده قرار گرفته است. این مرد جوان که از اخبار جعلی و دروغین منتشر شده در فضای مجازی تحت فشار گرفته از فیس بوک آلمان شکایت کرده و خواسته است که این شرکت جلوی انتشار این تصاویر را بگیرد.
تصاویر مربوط به او توسط اکانت های ساختگی منتشر شده و حتی ادعا شده بود که او یکی از عاملان حمله تروریستی به فرودگاه بروکسل در ماه مارس سال ۲۰۱۶ بوده است.
او پس از نخستین جلسه دادگاه خود به خبرنگاران گفته: «آنها می گویند که من تروریست هستم. این حقیقت ندارد. من در برلین زندگی می کنم و الان همه مرا می شناسند. آنها زندگی من را تغییر داده اند. نمی توانم بیرون بروم و همیشه نگرانم. امیدوارم راه حلی برای این پیدا شود. من هم انسانم و همه ما یکسان هستیم.» یک سخنگوی فیس بوک هم برای رسیدگی به شکایت این جوان اعلام کرده که تاکنون دو پست توهین آمیز در رابطه با او حذف شده اما حذف تمامی پست های مرتبط با این عکس به آسانی امکان پذیر نخواهد بود.
البته فیس بوک در تلاش است تا برروی مشکل انتشار اخبار دروغ و جعلی مقامات آلمانی در تلاش هستند تا قانونی جدید برای مقابله با انتشار اخبار جعلی در شبکه های اجتماعی به خصوص فیس بوک تصویب کنند. براساس این قانون شرکت هایی مانند فیس بوک در صورت عمل نکردن به مسئولیت شان در قبال حذف این نوع اخبار باید جریمه سنگینی بپردازند.
به این ترتیب که فیس بوک موظف است در کمتر از 24 ساعت به شکایت شاکیان پاسخ دهد در غیر این صورت به دادگاه خوانده می شود. آلمان بیشتر از سایر کشورهای اروپایی پذیرای مهاجران شده و همین موضوع خشم بسیاری از مردم این کشور را برانگیخته است.