جمعه, ۲۱ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Fri, 10 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

«تکمیل زنجیره تولید فولاد در یک مجموعه واحد» و «ظهور ابرپروژه ها» موافقان و مخالفانی دارد. 

مخالفان تشکیل «ابرپروژه ها» را تهدیدی برای تقویت این صنعت می دانند خواهان جلوگیری از گسترش این دست پروژه ها هستند در حالی که موافقان به دلیل افزایش سرعت تولید و گسترده تر شدن فعالیت ها، انجام این استراتژی را مثبت ارزیابی می کنند.

ظهور ابر پروژه ها در صنعت فولاد ایران

مهدی کرباسیان، رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) معتقد است که این دست پروژه ها به رونق بازار فولاد کمک می کند. او به «فرصت امروز» می گوید: از نظر من به دلیل اینکه مجموعه تکمیل زنجیره تولید صنایع فولادی می تواند به رشد این صنعت منجر شود، اقدامی مثبت در صنعت فولاد به حساب می آید، زیرا گسترش پروژه ها می تواند حوزه فعالیت آنها را در کشور بزرگ تر و بیشتر کند که به نفع صنعت فولاد و اقتصاد کشور است.

او با تاکید بر اینکه سهام شرکت های بزرگ معدنی و فولادی کشور در بازار سرمایه عرضه شده و بخش زیادی از آن متعلق به مردم است، توضیح می دهد: مدیران عامل این شرکت ها نمی توانند انحصارطلبانه تصمیم گیری کنند و باید برای کلیه اقدامات و برنامه های خود مطالعات و بررسی های لازم را انجام دهند.
طی سال های اخیر شرکت های بزرگ فولادی در جهان در حال حرکت به سمت تکمیل زنجیره تولید خود از معدن تا محصول نهایی هستند و شرکت های معدنی و فولادی در ایران هم در حال حرکت به این سمت هستند و نشانه های ظهور ابرپروژه های فولادی در ایران نیز به چشم می خورد.

شهرام باقری، فعال صنعت فولاد، موفقیت فعالیت ابرپروژه ها را منوط به حفظ کیفیت انجام کار در تمام بخش های زنجیره تولید دانسته و توضیح می دهد: تاسیس واحدهای جدید نباید سبب کاهش کیفیت کار در سایر بخش ها شود، در منطق اقتصادی جهانی، هدف تجمیع پروژه های کوچک و جلوگیری از پراکندگی فعالیت های آنها است.

باقری، مدیرعامل گروه صنعتی معتقد است اگر مجموعه فولادی بتواند به واحدی بزرگ تر تبدیل شود و زنجیره خود را کامل کند به طور حتم عملکرد بهتری خواهد داشت. او ادامه می دهد: اعتقاد دارم اگر کل زنجیره تولید فولاد از مواد اولیه تا محصول نهایی در یک مجموعه انجام شود، می تواند موجب بهتر شدن عملکرد آن باشد و در نتیجه قدرتمند شدن صنعت فولاد را در پی داشته باشد.

رضا زائر حیدری، کارشناس صنعت فولاد نظری متفاوت دارد و معتقد است شرکت ها باید حرکتی افقی داشته باشند نه عمودی و دراین باره به «فرصت امروز» توضیح می دهد: از نظر علم اقتصاد در سطح بین المللی حرکت شرکت ها به سمت تولید محصول نهایی یا مواد اولیه در یک مجموعه اقدامی تایید شده است اما معتقدم که شرکت ها باید سعی کنند تا در حوزه فعالیت خود رشد و گسترش داشته باشند و به سمت صنایع پایین دستی یا بالادستی خود حرکت نداشته باشند. تجربه نشان داده که شرکت ها در حوزه فعالیت خود عملکرد موفق تری دارند.

به اعتقاد او معمولا شرکت ها در گسترش کارهایی که در آن تخصص دارند موفق تر هستند.

به گزارش «فرصت امروز» شرکت آرسلور میتال (ArcelorMittal) بزرگ ترین تولیدکننده فولاد در جهان یکی از نمونه های بین المللی اجرای استراتژیUpward Downward integration یا حرکت به سمت توسعه صنعت، تامین مواد اولیه یا بالعکس است. این شرکت با توسعه زنجیره تولید و تامین مواد اولیه در مجموعه خود توانست به ابرپروژه ای در صنعت فولاد جهان تبدیل شود. 

ارتباط با نویسنده : sanazkolahdooz@yahoo.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/YL6zwRv8
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچ
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه