روز گذشته جلسه کمیته اکتشاف با حضور بخش خصوصی و تعدادی از کارشناسان وزارت صنعت، معدن و تجارت در محل خانه معدن ایران برگزار شد و پیشنهاد شد هزینه صرف شده در بخش اکتشاف بهعنوان مالیات از سوی دولت پذیرفته شود. به گزارش پایگاه خبری معدن24، در این جلسه که اعضای اتحادیه حفاران غیرنفتی نیز حضور داشتند، با اشاره به مشکلات و چالشهای پیش روی شرکتهای اکتشافی، روی تدوین استراتژی اکتشاف بحث و بررسی شد.
مهندس رضا اشرف سمنانی؛ رئیس اتحادیه حفاران غیرنفتی در این جلسه با بیان اینکه اکتشاف بهعنوان پایه معدنکاری در تمامی بخشها از حفاری گرفته تا فرآوری مواد معدنیتاثیرگذار است، گفت: یکی از معیارهای اقتصاد مقاومتی جایگزینی در نفت است. وی در ادامه افزود: باید روی جذب شرکتهای خارجی در بخش اکتشاف برنامهریزی داشته باشیم چراکه بودجههای اندکی که در اختیار سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور قرار داده میشود نمیتواند مشکل اکتشاف کشور را حل کند و این سازمان نباید کار اکتشافی انجام دهد.
رئیس اتحادیه حفاران غیرنفتی خاطرنشان کرد: در تدوین استراتژی معدن باید افق ما 20ساله باشد نه کمتر و در این راستا میزان سرمایه، ورود تکنولوژی و شناخت صحیح از بازار مواد معدنی برای تدوین استراتژی معدن مهم است. اشرف سمنانی تصریح کرد: کشوری همچون هند برنامه تولید 300میلیون تن فولاد در سال 2025 و ترکیه برنامه تولید 36میلیون تن فولاد را دارد و این درحالیاست که کشور ما با دارا بودن معادن غنی سنگآهن و منابع انرژی 16میلیون تن فولاد تولید میکند، بنابراین برای تولید 55میلیون تن فولاد در سال 1404 از همین امروز باید برنامهریزیهای هدفمند را در دستور کار خود قرار دهیم.
وی با تاکید بر این نکته که در دولت دهم 50میلیارد دلار فولاد وارد کشور شده گفت: هزینه سرمایهگذاری در صنایع فولادی کشور 30میلیارد دلار بوده است، بنابراین اگر اکتشافات به درستی صورت نگیرد سرمایهگذاری در فولاد بیمعنا خواهد بود.