برنامه ما همکاری با صندوق توسعه ملی است و امیدواریم تا پایان سال تفاهمنامه خود را امضا کنیم، تا بتوانیم از سپردهگذاری این صندوق در بانک استفاده کنیم. ارزش این سپردهگذاری به ارزش یک میلیون دلار است که به تناسب ظرفیتهای ما حجم این سپردهگذاری بیشتر خواهد شد. مدیرعامل بانک توسعه صادرات با بیان این مطلب گفت: بانکداری توسعهای، «کسبوکار» نیست، بلکه از این ابزار در بخش مالی برای رشد و توسعه اقتصادی کشورها استفاده میکند، همچنین مجموع مانده تسهیلات اعطایی ارزی و ریالی بانک توسعه صادرات 389.93 میلیارد ریال است.
به گزارش ایلنا، علی صالح آبادی در سلسله نشستهای خبری وزارت امور اقتصاد و اموردارایی گفت: بانک توسعه صادرات ایران با هدف کمک به صادرات کشور و صادرات غیرنفتی ایجاد شد و بهعنوان بانک تخصصی در زمینه فعالیتهای ارزی و بانکداری بینالملل، در نوع ارائه خدمات متمایز و متنوع است. وی در ادامه افزود: بانک توسعه صادرات ایران هدفی ملی را در اولویتهای خود قرارداده و آن توجه و کمک به افزایش صادرات غیرنفتی کشور است.
صالحآبادی عنوان کرد: سیاستهایی که ما در این بانکداریم مبنی بر ارائه تسهیلات به تولیدات و صنایع صادرات محور است، در حالی که سودآوری نیز امری مهم برای ما تلقی میشود اما این مسئله در اولویت دوم قراردارد. وی در ادامه افزود: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی، بانک توسعه صادرات در راستای کاهش اتکای اقتصاد کشور به نفت سه اولویت اصلی برای خود تعیین کرده است. صالح آبادی اولویت سوم بانک توسعه صادرات را تامین مالی طرحهای جدیدی دانست که در اولویتهای اول و دوم تامین مالی این بانک قرار ندارد.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات با اعلام خبر همکاری با صندوق توسعه ملی گفت: یکی دیگر از برنامههای ما همکاری با صندوق توسعه ملی است و امیدواریم تا پایان سال تفاهمنامه خود را امضا کنیم تا بتوانیم از سپردهگذاری این صندوق در بانک استفاده کنیم. ارزش این سپردهگذاری به ارزش یک میلیون دلار است که به تناسب ظرفیتهای ما حجم این سپردهگذاری بیشتر خواهد شد. صالح آبادی با اشاره به افزایش سرمایه بانک در آینده گفت: افزایش سرمایه بانک به سهولت امکانپذیر نخواهد بود اما تلاش میکنیم با افزایش سرمایه بانک امکان خدمتدهی و تامین مالی طرحهای صادرات محور را توسعه دهیم. وی تاکید کرد: بانک توسعه صادرات بهعنوان بازوی اجرایی سیاستهای دولت و به دلیل نقش کلیدی خود در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، ماموریت محوری خود را در راستای اندیشه تغییر ساختار تجارت خارجی کشور از نفتی به غیرنفتی میبیند.
صالح آبادی با اشاره به سهم بانک از تامین مالی صادرات در کشور گفت: در راهبردهای تحقق چشمانداز و اهداف کلان برنامه پنجساله بانک، مواردی چون تمرکز و تعهد به حمایت از رشد و توسعه صادرات غیرنفتی کشور و افزایش بهرهوری توسعهای منابع مالی مطرح شده است. وی تصریح کرد: اولویت اول بانک وجود توجیه صادراتی است و در مرحله بعد، سودآوری مطرح میشود و این امر تفاوت عمده بانک توسعه صادرات با بانکداری تجاری است. در بانکداری توسعهای، هدف کمک به امری توسعهای است اما پیامد این فعالیت توسعهای، میتواند سودآوری نیز باشد.
وی با اشاره به لزوم تدوین قوانین خاص بانکهای توسعهای گفت: درحال حاضر ضوابط حاکم بر بانک توسعه صادرات با سایر بانکهای تجاری یکسان است. مثلا در نرخ سود در نظر گرفتهشده برای بانکها از سوی بانک مرکزی، همه بانکهای تجاری و تخصصی با یک قانون سر و کاردارند. وی خاطرنشان کرد: بانکهای تجاری باید به دنبال فعالیتهایی باشند که سودآوری خود را تضمین کنند. درحالیکه ساختار بانکهای توسعهای مثل توسعه صادرات یا صنعت و معدن، کاملا متفاوت است. لازم است کمیته بانکهای تخصصی و توسعهای به منظور پیگیری تدوین قانون خاص این بانکها تداوم یابد و مصوبات آن پیگیری شود که در حال حاضر این کار گروهها بین بانکهای تخصصی ایجاد شده است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ادامه داد: بانکهای توسعهای به دلیل پوشش ریسکهای ارزی و بینالمللی صادرکنندگان از سویی و عدم بازگشت به موقع سرمایه آنها به دلیل دیرکردها و عدم بازپرداخت به موقع تسهیلات از سوی دیگر با مشکل کاهش سرمایه مواجه هستند. وی در ادامه افزود: ضروری است کمیتههایی به منظور پیگیری افزایش مداوم و زمانبندی شده سرمایه به منظور جلب حمایت و توجه دولت و مجلس تشکیل شوند.
صالح آبادی با اشاره به اجرایی شدن طرح خدمت میان این بانک و بانک صادرات گفت: این طرح با هدف ارائه هرچه بهتر خدمات بانکی برای مشتریان هر دو بانک انجام میشود و خدماتی چون امکان واریز وجوه به حساب و پرداخت وجه چکهای مشتریان در شعب طرفین در فاز اول و سایر خدمات مانند بروات، حوالجات طبق ضوابط و دستورالعملهای بانکی بهصورت آنلاین قابل ارائه است.
وی همچنین به سناریوهای مختلف طراحی شده برای شرایط تحریم و دوران پس از آن در بانک اشاره کرد و گفت: بانک توسعه صادرات برای هر سه وضعیت فعلی تحریمها، افزایش تحریم یا رفع تحریم برنامهریزی کرده است. در شرایط پس از تحریم احیای روابط کارگزاری با بانکهای طراز اول دنیا، ادامه مسیر با بانکهایی که در دوران تحریم با ما همکاری کردند و نگاهی نو به بازارهای هدف و بانکهای جدید راهبردهای مدنظر بانک است.
افتتاح باجه بانک توسعه صادرات در شرکت بورس کالای ایران از ۲۱ بهمن با هدف سهولت در نقل و انتقالات وجوه خبر دیگری بود که مدیرعامل بانک توسعه صادرات آن را به خبرنگاران وعده داد. احداث سد، نیروگاه و خط انتقال برق، احداث خط تولید سمند، احداث خط لوله گاز، احداث واحدهای مسکونی، احداث تصفیهخانه آب، احداث کارخانه تولید شیشه و احداث نیروگاه گازی ازجمله پروژه مهم بانک توسعه صادرات در خارج از کشور است که به گفته وی در کشورهایی چون تاجیکستان، سریلانکا، سوریه، آذربایجان، عمان، سنگال، ارمنستان، ونزوئلا، عراق، قزاقستان و سودان اجرایی شدهاند.