چهارشنبه, ۳۰ آبان(۸) ۱۴۰۳ / Wed, 20 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
آنفلوآنزای پرندگان در همین حوالی است!

سرم سازی، آزمایشگاه مجهز ندارد

9 سال پیش ( 1394/7/9 )
پدیدآورنده : وحید زندی‌فخر  

نام آنفلوآنزا به خودی خود، کمی نگران‌کننده و ترسناک است. به‌خصوص برای مرغدارانی که با هزاران امید و آرزو سرمایه‌های چند 10 میلیونی خود را در راه پرورش طیور هزینه کرده‌اند. زیرا به گفته فعالان صنعت مرغداری، این بیماری رحم ندارد و اگر به داخل سالن‌های پرورشی نفوذ کند، تلفات جبران‌ناپذیری را در پی خواهد داشت. این در حالی است که هنوز مؤسسه سرم‌سازی، از داشتن آزمایشگاه مجهز برای این منظور، محروم است.
اوایل تابستان بود که آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از آمریکا به کشورهای مختلف سرایت کرد و خسارت‌های سرسام‌آوری را روی دست پرورش دهندگان گذاشت. ویروس این بیماری توسط پرنده‌های مهاجر به‌راحتی از شهری به شهر دیگر و از کشوری به کشور دیگر منتقل شده و چون به‌عنوان بیماری مشترک بین انسان و دام معروف است، تدابیر ویژه‌ای برای کنترل آن در مناطق مختلف اتخاذ می‌شود.

411244134141431141331131313

اتفاقا ایران نیز از حمله این ویروس در امان نماند و نواحی مازندران تا فیروزکوه را درگیر کرد. البته خوشبختانه بیشتر تلفات در طیور بومی اتفاق افتاد و سالن‌های پرورش تا حدودی از نفوذ آن مصون ماندند. همین موضوع سبب شد سازمان دامپزشکی کشور برای مهار و کنترل، سیاست‌هایی را پیش بگیرد. کارشناسان اعتقاد دارند وقتی آنفلوآنزا در فصول گرم سال بسیار به صنعت طیور جهان، خسارت وارد کرد، بنابراین باید در فصل زمستان، آمادگی بیشتری برای مقابله با آن اندیشید.

به هر ترتیب، کار تا جایی پیش رفت که دولت، مبلغ 5 میلیارد تومان به منظور کنترل و مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در اختیار سازمان دامپزشکی کشور قرار داد. البته برخی دامپزشکان در گفت‌وگو با «فرصت امروز» معتقد بودند که طرح بهداشتی و مبارزه با آنفلوآنزا بیشتر سطح خدمات آموزشی را در بر می‌گیرد و این مبلغ برای کنترل بیماری بسیار زیاد است. زلیخا تاتاری، یکی از دامپزشکان کشور در این زمینه می‌گوید: «اگر موضوع آموزش باشد، شرکت‌های وابسته به دامپزشکی به مقدار کافی در کشور وجود دارند که هر کدام ماهی دوبار کلاس‌های آموزشی برای دامپزشکان برگزار می‌کنند که هزینه‌ای را برای سازمان در بر ندارد. از طرفی، این بودجه می‌تواند برای شناسایی سویه‌های جدید ویروس برای ساخت واکسن هزینه شود اما به دلیل نداشتن تجهیزات، این کار در ایران انجام نمی‌شود.»

این درحالی است که مدیر تحقیقات بیماری‌های طیور مؤسسه سرم‌سازی رازی، معتقد است که امکانات لازم برای مواجهه با آنفلوآنزا در ایران وجود ندارد. به گزارش «فرصت امروز» حسین گودرزی، می‌گوید: «در حال حاضر، مطالعات در زمینه آنفلوآنزا تنها به سطح مولکولی محدود شده و محققان نمی‌توانند آنتی‌ژن‌های لازم را تولید کنند. زیرا به یک اتاق مجهز به نام کلاس3 احتیاج است که متأسفانه تاکنون برای احداث آن، هیچ اقدامی نشده است.»

به گفته گودرزی، حدود 3میلیاردتومان جهت راه‌اندازی این اتاق لازم است. اما از طرف دیگر دولت برای مقابله با آنفلوآنزا 5میلیاردتومان در نظر می‌گیرد. درصورتی‌که اگر قرار است این اتفاق بیفتد، راه‌اندازی اتاق کلاس3 بسیار ضروری‌تر از هر اقدام دیگری است. بنابراین امیدواریم مسئولان آن را جدی بگیرند تا بتوانیم واکسن‌های جدید را در داخل کشور تولید کنیم.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/I5iopK8N
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفره
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه