رییس هیاتمدیره شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی در مورد برنامههای این شرکت در دوران پس از تحریم به صدای اقتصاد گفت: بعد از تفاهم لوزان که در همان ابتدای سال انجام شد، برنامههای شستا برای عبور از شرایط تحریم و رسیدن به شرایط هموار اقتصادی طراحی شد. آن زمان فراخوانی به همه بخشها داده شد و از همه فعالان اقتصادی خواسته شد تا نظر خود را برای عبور از این شرایط اقتصادی ارائه دهند تا بتوان بهترین بهرهبرداری را از آن کرد. یکی از نخستین اقدامات انجام شده این بود که در بخش بینالملل، معاونتی تشکیل شد تا مطالعه در این بخش را انجام دهد.
مرتضی لطفی ادامه داد: تصمیمات جدیدی برای مدیریت دوران جدید گرفته شد. در این مدت مذاکرات و رفتوآمدهای فراوانی با کشورهای خارجی داشتیم. متوجه شدیم که تمایلات زیادی در بخش مالکیت، سرمایهگذاری و تجارت وجود دارد. به همین دلیل از ابتدای سال تاکنون حدود 50 تفاهمنامه همکاری در بخشهای مختلف امضا شده است. این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران افزود: در داخل نیز شستا استراتژی جدیدی را طراحی میکند که حوزههای فعالیت خود را به جهت سرمایهداری و سرمایهگذاری با حوزههای با اهمیت در کشور متناسب کند. بر این اساس در بخش معدن، فولاد، پتروشیمی و همچنین در بخش دارو، استراتژی و برنامههای جدی تدوین شده است تا شستا بتواند سهم خود را حفظ کند و حتی ارتقا دهد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این صندوق متعلق به تحت پوششهای تامین اجتماعی است شستا در قالب مسئولیتهای اجتماعی نیز برنامههایی دارد. بر این اساس در استانهای کم برخورداری که تعداد تحت پوششهای تامین اجتماعی شان قابل توجه است و تاکنون خدماتی ارائه نشده، برای حفظ عدالت در توزیع داراییهای تامین اجتماعی، فعالیتهایی را انجام خواهد داد. از این جهت کمیتههای مشترکی با بخشی از استانداریها تشکیل شد، ظرفیتهای بالقوه استانها ارزیابی شد تا در قالب تفاهمنامه با دولت، بسته به اعلام ظرفیت از سوی استانها همکاری انجام شود.
لطفی در مورد برنامههای شستا در بازار سرمایه گفت: شستا و شرکتها و داراییهای آن سهم حدود 10 درصدی در بازار سهامدارد. در این شرایط اتکا به بازار سرمایه برای تامین سرمایه در بخش سرمایهگذاری در دستور کار است. رییس هیاتمدیره شستا در مورد برنامههای این شرکت در بخش سلامت گفت: شستا در حوزههای زیرساختی نظیر سلامت، برنامههای جدی دارد. در بخشهایی که امروز فعالیتی در آن ندارد هم برنامهریزی شده است. اگر مواردی نیز باشد که با سیاستها و استراتژیهای آینده شستا هماهنگی نداشته باشد، از آن بخشها خارج خواهد شد.