مدیرعامل بانک سپه از خروج ۱۶ هزار میلیارد ریال منابع این بانک از ابتدای شهریور تا پایان آذرماه امسال به دلیل رعایت نرخ سود ابلاغی بانک مرکزی خبرداد و گفت: با این وجود، تخطی از نرخ سود نکردیم. به گزارش مهر، سیدکامل تقوینژاد دیروز در نشستی خبری در وزارت اقتصاد، یکی از ویژگیهای بانک سپه را پایبندی به قانون عنوان کرد و گفت: انضباط قانونی همواره مورد تاکید بانک سپه است بهطوریکه پس از ابلاغ نرخ سود سپردهها، این بانک با وجود ریسک خروج سپردهها به سمت سایر بانکها و موسسات مالی بهعنوان بانک پیشقدم نرخ سود سپردهها را تعدیل کرد و به آن پایبند بود.
وی در مورد انضباط نظام بانکی در بخش نرخ سود سپردهها گفت: متاسفانه در ماههای گذشته بیانضباطی در نظام بانکی کشور در بخش نرخ سود سپردهها بهویژه از سوی برخی موسسات و بانکهای غیردولتی وجود داشت، این درحالی است که ما ادعا میکنیم چه در زمان تکلیف جدی بانک مرکزی و چه در زمان تفاهمنامه کلی بانکها هیچگاه در جهت برهم زدن انضباط بازار نرخ سود حرکت نکردیم.
تقوینژاد با بیان اینکه بانک سپه نرخ سپرده بیش از ۲۲ درصد را دریافت نکرده است، افزود: اما اعتقاد داریم به موازات کاهش نرخ تورم، نرخ سود بانکی هم باید کاهش یابد تا به کاهش نرخ تمام شده پول منجر شود. مدیرعامل بانک سپه ادامه داد: از ابتدای شهریور تا پایان آذرماه امسال ۱۶ هزار میلیارد ریال از منابع بانک خارج شد اما با اعتقاد به اینکه منابعمان خروج خواهد کرد و به سمت بانکها و موسساتی که نرخهای سود بالاتری میپردازند، خواهد رفت، تخطی از نرخ سود تعیین شده نکردیم.
تقوینژاد در ادامه با بیان اینکه میزان سپردههای بانک تا پایان آذرماه سال جاری ۳۹۴ هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال بوده است، اظهار داشت: این میزان سپرده نسبت به سپردههای مدت مشابه سال گذشته بالغ بر ۲۰ درصد رشد نشان میدهد.
وی میزان سپردههای موثر بانک در پایان آذرماه سال جاری را ۳۶۲ هزار و ۲۰۸ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: رشد این سپردهها نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته بالغ بر ۲۰.۵ درصد است. رییس هیاتمدیره بانک سپه اظهارداشت: بانک سپه در 10ماهه سالجاری بالغ بر ۴۰ هزار و ۴۶۸ میلیارد ریال تسهیلات به بخش صنعت پرداخت کرده که بیانگر رشد ۲۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
وی با بیان اینکه اولویت و استراتژی بانک سپه کمک به بخشهای مولد جهت تحقق اهداف کلان اقتصادی دولت است، افزود: براساس این استراتژی بانک سپه علاوه بر تسهیلات یاد شده به بخش صنعت در 10ماهه سالجاری بالغ بر ۱۵ هزار و ۴۸۴ میلیارد ریال نیز به بخش کشاورزی تسهیلات پرداخت کرده که نشاندهنده رشد ۶۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است. مدیرعامل بانک سپه، میزان تسهیلات پرداختی این بانک به بخش بازرگانی در مدت یاد شده را ۳۲ هزار و ۶۹ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: این میزان تسهیلات نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۱ درصد رشد نشان میدهد.
تقوینژاد توجه بانک سپه به رفع نیازهای ضروری مردم را از دیگر برنامههای مهم بانک سپه عنوان کرد و گفت: در این راستا در سالجاری تاکنون بیش از۸۴۰ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه به بیش از ۲۴ هزار متقاضی پرداخت شده که بیانگر رشد ۳۶۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۹۲ است. وی در ادامه رشد تسهیلات پرداختی برای خرید لوازم خانگی و کالای اساسی بادوام در 10ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته را ۲۶۵ درصد عنوان کرد و گفت: بانک سپه در 10ماهه سال جاری ۹۵ هزار فقره تسهیلات به مبلغ شش هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال به منظور خرید لوازمخانگی و کالایهای اساسی به متقاضیان پرداخت کرده است.
تقوینژاد تصریح میکرد: اگرچه ماهیت بانکداری اقتضا میکند که سودآوری و منطق اقتصادی بر تمام فعالیتها حاکم باشد، اما بانک سپه در شرایط موجود خاستگاه خود را در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و تحقق اهداف مستمر در اقتصاد مقاومتی، توزیع عادلانه منابع، کمک به رفع محرومیت در مناطق کمتر توسعهیافته کشور، مشارکت در امور زیربنایی، همکاری در اجرای سیاستهای کلان دولت تدبیر و امید از جمله خرید تضمینی گندم و تامین کالای اساسی در دوران تحریم و مواردی از این دست متمرکز کرده است.
مدیرعامل بانک سپه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عاملیت این بانک در خرید تضمینی گندم بهعنوان طرح ملی و استراتژیک گفت: این بانک در سه سال اخیر بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات با نرخ عقود مبادلهای برای خرید تضمینی گندم اختصاص داده است تا گندمکاران در دریافت پول خود با مشکل مواجه نشوند. وی افزود: در سالجاری بالغ بر ۷۱ هزار میلیارد ریال جهت اجرای طرح ملی خرید تضمینی گندم به کشاورزان پرداخت شد که از این میزان ۳۱ هزار میلیارد ریال آن با همکاری معاونت راهبردی ریاستجمهوری و بانک مرکزی و توسط بانکهای سپه، صادرات، تجارت و ملت تامین شده است.
تقوینژاد با اشاره به تسهیلات قرضالحسنه ازدواج پرداختی توسط بانک سپه به زوجهای جوان، اظهارداشت: در 9 ماهه سالجاری بالغ بر ۶۶۰ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به بیش از ۲۲ هزار زوج جوان پرداخت شده است. وی تسهیلات پرداختی بانک سپه به بخش مسکن روستایی را حدود سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال عنوان کرد و اظهار داشت: این تسهیلات بابت بهسازی و نوسازی مسکن روستاییان کشور پرداخت شده است. رییس هیاتمدیره بانک سپه در ادامه با اشاره به تسهیلات پرداختی این بانک به طرحهای اشتغالزای کشور گفت: در راستای استراتژی اصلی این بانک یعنی کمک به فعالیتهای مولد، بانک سپه در سالجاری و تاکنون بالغ بر پنج هزار میلیارد ریال به طرحهای اشتغالزا با اولویت طرحهای نیمهتمام، توسعهای و اشتغالزا تسهیلات تخصیص داده است.
تقوینژاد، توجه به پروژه جایگزینی خودروهای فرسوده را از دیگر برنامههای مهم بانک سپه عنوان کرد و افزود: تاکنون بانک سپه در جایگزینی بیش از ۱۵ هزار دستگاه خودروی فرسوده مشارکت کرده و بابت آن بالغ بر یک هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است. تقوینژاد اظهار داشت: در مجموع بانک سپه در 9 ماهه سالجاری نزدیک به ۲۷۷ هزار فقره تسهیلات به مبلغ ۹۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال پرداخت کرده است که این میزان تسهیلات نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ تعداد ۳۳ درصد و از نظر مبلغ ۴۱ درصد رشد نشان میدهد. وی با تاکید مجدد به توجه ویژه بانک سپه به فعالیتهای مولد، تصریح کرد: سهم بخشهای اشتغالزا و مولد از کل تسهیلات پرداختی بانک سپه در سالجاری بالغ بر ۶۰ درصد است.