چهارشنبه, ۱۳ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Wed, 3 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز سه شنبه برای شرکت در هفتادویکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، وارد نیویورک شد. ریاست جمهوری در روز نخست سفر خود به آمریکا، دیدارهایی را در حاشیه این نشست با سران کشورهای جهان از جمله نخست وزیر بریتانیا و ایتالیا، رؤسای جمهور فرانسه، ترکیه، سوییس و رهبران مسلمان جامعه آمریکا داشت.

روحانی در قلب تعاملات دیپلماتیک جهان علیه خشونت

ایران و ایتالیا شریک تجاری می شوند

آقای روحانی در دیدار با متئو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا گفت که ایتالیا این فرصت را در دوره پسابرجام در اختیار دارد که بار دیگر به نخستین شریک و همکار اقتصادی و تجاری ایران در اروپا تبدیل شود. روحانی سفرهای دوجانبه اخیر را نقطه عطفی در روابط مشترک و نشانگر اراده دو ملت و دو دولت برای توسعه و تحکیم سطح همکاری ها دانست.

رئیس جمهور با اشاره به موضوع برجام و با تاکید بر اینکه مطابق برجام، طرفین متعهد به تامین فضای لازم برای فعالیت اقتصادی ایران هستند، گفت: طرفین باید به استحکام برجام پایبند باشند و استحکام برجام می تواند پایه ای نیز برای افزایش صلح و ثبات منطقه باشد.

نخست وزیر ایتالیا هم در این دیدار با تاکید بر اینکه رم با هیجان به دنبال تقویت روابط همه جانبه با تهران است، گفت: ما برای هر اقدامی در جهت استحکام روابط اقتصادی آماده ایم.

روحانی در قلب تعاملات دیپلماتیک جهان علیه خشونت

متئو رنتزی با اشاره به اعزام یک هیأت بلندپایه ایتالیا به تهران طی ماه های آینده تاکید کرد: در بحث روابط بانکی، بیمه دولتی ساچه ایتالیا آماده ارائه تضمین های لازم است.

وی اطمینان و تقویت سرمایه گذاران برای همکاری با ایران را برای ایتالیا حیاتی دانست و اظهار کرد: در رابطه با برجام تعهد خود را تکرار و برای استحکام آن هر چه بتوانیم انجام خواهیم داد.

اراده تهران و آنکارا برای مبارزه علیه تروریسم در سوریه و عراق

دکتر روحانی در دیدار رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه با تاکید بر اینکه ایران در همه مراحل دوست و برادر و کنار ترکیه خواهد بود، گفت: آماده ایم روابط خود را با آنکارا در همه بخش ها از حمل و نقل تا صنعت و انرژی توسعه دهیم. روحانی اظهار کرد: شرکای بخش های خصوصی دو طرف باید برای همکاری بیشتر حمایت شوند. دولت و ملت ترکیه را برادر خود می دانیم و اراده تهران، تقویت روابط با آنکارا در تمامی زمینه ها است.

وی در ادامه به کودتای اخیر در ترکیه اشاره و بیان کرد: وقوع ناامنی و کودتا علیه دولتی که در ترکیه با رأی مردم حاکمیت دارد، برای ما بسیار ناراحت کننده بود و ایران از همان لحظات نخست، تمام امکانات خود را برای ثبات و امنیت در ترکیه به کار گرفت.

روحانی در قلب تعاملات دیپلماتیک جهان علیه خشونت

رئیس جمهور با بیان اینکه کودتا در ترکیه را در ادامه سلسله حوادثی می بینیم که برخی قدرت ها علیه منطقه ما طراحی کرده اند، تاکید کرد: تردیدی نداریم که با تلاش مشترک می توانیم جلوی مسیری را که دشمن علیه ما طراحی کرده است، سد کنیم. روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تروریسم و خطرات آن برای منطقه و جهان پرداخت و افزود: تروریسم تهدیدی علیه همه ماست و نقش دو کشور در مبارزه با تروریسم و ناامنی در منطقه و به ویژه سوریه و عراق اهمیت دارد. نخست وزیر ترکیه هم در این دیدار با قدردانی از حمایت دولت و ملت ایران از ترکیه در برابر کودتای اخیر در کشورش گفت: اطمینان داریم که ایران در ادامه این روند، حمایتش را از ترکیه قطع نخواهد کرد.

رجب طیب اردوغان در ادامه برنده اختلاف و ناامنی های منطقه را دشمنان جهان اسلام دانست و با بیان اینکه دیگران قادر به حل مشکلات منطقه نیستند، اظهارداشت: ایران و ترکیه دو کشور اسلامی و بزرگ منطقه هستند و با همکاری می توانند در روند مبارزه با بحران ها و ایجاد ثبات در منطقه و از جمله سوریه و عراق نقش تعیین کننده ای داشته باشند.

لندن حمایت خود را از گام مهم برجام ادامه می دهد

رئیس جمهور در دیدار نخست وزیر بریتانیا، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را تحولی بزرگ، نمادی برای حل اختلافات و پایه ای برای همکاری ها دانست و تاکید کرد که همه طرف ها باید به اجرای دقیق و به هنگام تعهدات خود در برجام پایبند باشند.

روحانی در ادامه تصریح کرد: ایران به طور کامل به تعهدات خود عمل کرده و تا زمانی که طرف مقابل به تعهداتش پایبند باشد، ما هم پایبند خواهیم بود.

وی بهره مندی ایران از فضای مثبت اقتصادی را جزو تعهدات برجام برشمرد و اظهار کرد: تا برخی مشکلات فنی در زمینه بانک و بیمه حل نشود، تعهدات طرف مقابل به انجام نرسیده و دولت های اروپایی باید به بانک های بزرگ برای همکاری با ایران اطمینان دهند و لندن می تواند قدم اصلی را در این زمینه بردارد.
رئیس جمهور با ابراز خرسندی از بهبود و توسعه روابط تهران - لندن در سال های اخیر، افزود: با احترام متقابل و تمرکز بر همکاری در چارچوب منافع مشترک می توانیم بر ذهنیت های منفی تاریخی غلبه کنیم.
وی همچنین اظهار کرد: نتایج همکاری دو کشور را طی سال های اخیر در مذاکرات هسته ای دیده ایم و اکنون نیز فرصت برای توسعه روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و استفاده از ظرفیت ها به نفع دو ملت فراهم است.

روحانی در قلب تعاملات دیپلماتیک جهان علیه خشونت

در ادامه نخست وزیر بریتانیا در این دیدار با ابراز خرسندی از توسعه روابط دو کشور در عرصه های سیاسی و اقتصادی طی سال های اخیر گفت: از افزایش سطح مناسبات دو کشور در همه عرصه ها حمایت می کنیم. لندن حمایت خود را از گام مهم برجام ادامه خواهد داد و معتقد است که طرفین باید به اصول توافق شده متعهد باشند.

ترزا می با بیان اینکه برای حل مشکلات بانکی و بیمه ای و بهره مندی اطمینان بخش ایران از فرصت های اقتصادی در حال هماهنگی با طرفین برجام برای اقدامات لازم هستیم، تصریح کرد: بریتانیا یک هیأت بانکی را برای مذاکرات و همکاری های فنی با بانک مرکزی ایران راهی تهران می کند.

برای حفظ منافع مسلمانان، باید روی اشتراکات تمرکز کرد

رئیس جمهور در دیدار رهبران مسلمان جامعه آمریکا، ضرورت تقویت وحدت و یکپارچگی در دنیای اسلام را مورد تاکید قرار داد و گفت: امروز اصل اساسی برای همه دولت های اسلامی و متفکران مسلمان، حفظ و ارائه چهره واقعی اسلام است و برای حفظ منافع مسلمانان، باید روی اشتراکات خود که همانا قرآن، سیره پیامبر گرامی اسلام (ص) و اهل بیت (ع) است، تمرکز کرد.

روحانی در ادامه اظهار کرد: دین مبین اسلام و مسلمانان در طول قرن های گذشته با مشکلات فراوانی روبه رو بودند اما در همه مقاطع تاریخی، مصلحین و متفکرین دنیای اسلام و مجاهدین واقعی توانستند از دین و فرهنگ اسلام به خوبی صیانت کنند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در طول تاریخ جنگ های زیادی بر مسلمان ها تحمیل شده و مستبدین فراوانی بر جوامع اسلامی مسلط بودند و از سوی دیگر استعمارگران کشورهای زیادی از دنیای اسلام را تحت سلطه خود در آورده بودند، اما مسلمانان با ایستادگی و مقاومت و در سایه فرهنگ غنی اسلام توانستند بر مشکلات غلبه کنند.

روحانی اضافه کرد: شاید سخت ترین دوران زمانی بود که از لحاظ فرهنگی، اسلام را مساوی سنت قرار دادند و این در حالی است که سنت ها، آداب و رسوم ملت ها با مفهوم جامع سنتی که در اسلام به عنوان سنت پیامبر (ص) یاد می شود دو مقوله متفاوت است.

وی افزود: برخی مواقع نیز اسلام را در برابر تجدد قرار دادند و تجدد نیز یک لفظ و معنای دوگانه دارد. تجدد به معنای نوآوری، دانش و فناوری یا تجدد به معنای رسیدن به مطامع مادی با شیوه ها و روش های جدیدی که ترویج می شود.

روحانی تصریح کرد: اسلام با تجدد به معنای علم و فناوری های جدید هرگز مخالف نبوده و نیست، اما عده ای تقابل غیرواقعی بین اسلام، علم و تجدد به وجود آوردند در حالی که اسلام دین فهم، عقل و فقه به معنای درک عمیق مسائل است.

وی با بیان اینکه در دنیای امروز معضلی را پیش پای مسلمانان به وجود آوردند که ظاهر آن تقابل دین با دین و باطن آن تقابل باطل با حق است، عنوان کرد: اگر امروز شرایطی فراهم آمده است که برخی جوانان مسلمان در کشورهای مختلف به این احساس رسیده اند که باید از تعالیم اسلام و مسلمانی خود فاصله بگیرند تا بتوانند در امنیت فکری و روحی قرار بگیرند، این همه به خاطر قرائت انحرافی از اسلام و آموزه های دینی توسط گروه های تروریستی و تکفیری است.

روحانی با تاکید بر اینکه دنیای اسلام از شرایط دشوار کنونی عبور خواهد کرد، گفت: تردیدی نداریم که حق دائمی است و باطل برای دوران کوتاهی کارایی داشته و در نهایت از بین خواهد رفت، اما درعین حال مسئولیت های بسیار بزرگی بر دوش حکومت ها و متفکرین مسلمان وجود دارد تا چهره واقعی اسلام را به جهانیان معرفی کنند.

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر لزوم توجه به شبکه های اجتماعی و مجازی، اظهار کرد: اگر چه این وسایل ارتباط اجتماعی مشکلاتی را نیز از لحاظ فرهنگی برای جوانان ایجاد می کنند اما در عین حال ابزاری هستند که می توان از آن در پیشبرد اهداف متعالی هم استفاده کرد. وی خطر جذب جوانان به سمت گروه های خشونت طلب را مورد اشاره قرار داد و گفت: خطر این موضوع از کشته شدن انسان ها بدتر است، چرا که می تواند آینده و نسل های آتی را از مسیر حق و هدایت واقعی منحرف کند.

رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: امروز راهی جز اتحاد، هوشیار کردن جوانان در برابر خطرات و معرفی چهره واقعی اسلام، وجود ندارد و باید چهره واقعی اسلام را از خطر انحراف فرهنگی که عده ای از آن به عنوان توطئه علیه اسلام استفاده می کنند، حفظ کنیم.

به گزارش ایسنا، در این دیدار شماری از رهبران مسلمان جامعه آمریکا در سخنان جداگانه ای نظرات و دیدگاه های خود را با رئیس جمهوری اسلامی ایران درمیان گذاشتند.

دیدار و گفت وگو با شماری از مقامات ارشد کشورهای جهان، نشست با نخبگان سیاسی و اقتصادی در کنار سخنرانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل، از جمله برنامه های فشرده رئیس جمهوری اسلامی ایران در سفر به نیویورک است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/z9EP1VFU
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه