یک تولیدکننده فعال در صنعت ساختمان معتقد است: با رخدادهای خوبی که در چند ماه اخیر در عرصههای بینالمللی برای جمهوری اسلامی ایران رخ داده، تمایل به سرمایهگذاری در اقتصاد ایران افزایش یافته است. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اتاق تعاون ایران، علی زرکف در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران درخصوص وضعیت تولید و صادرات این بخش، اظهار داشت: تولیدات شرکت «آلو سویس باند» تحت لیسانس کشور سوییس است که بخشی از محصولات تولیدی به کردستان عراق و ترکمنستان صادر میشود.
وی با اشاره به تحریمهای ناعادلانهای که بر اقتصاد ایران تحمیل شده بود، گفت: مهمترین مشکل در دوران تحریم، نقل و انتقال پول بود که با رفع تحریمها بهتدریج این مشکل برطرف خواهد شد. وی ادامه داد: با توجه به مشکلات انتقال پول در دوران تحریم مجبور بودیم به شکل کالا - کالا مواد اولیه وارد و بهجای آن محصولات خود را صادر کنیم. وی میزان اشتغالزایی این واحد تولیدی را 30 نفر ذکر کرد و گفت: با رفع کامل تحریمهای اقتصادی، میتوانیم میزان اشتغالزایی خود را تا100 نفر افزایش دهیم.
این تولیدکننده مصالح ساختمانی اظهار داشت: آثار روانی توافقات هستهای در بازار بسیار مثبت بود اما به نظر میرسد برای برداشته شدن موانع زمان بیشتری لازم است و هماکنون تنها تأثیر مثبت روانی بر بازار را شاهد هستیم. زرکف توضیح داد: به دلیل اینکه چین در تبادلات مالی مشکلی ندارد و همچنین به دلیل تولیدات بالا، بازار دیگر کشورها را بهدست گرفته است. زرکف با بیان آنکه تولیدات این شرکت با کالاهای مشابه خارجی قابل رقابت است و حتی میتواند بخشی از بازارهای جهانی را بهدست بگیرید، خواستار تثبیت نرخ ارز شد و افزود: تثبیت قیمت ارز نگرانیهای تولیدکنندگان را از بین خواهد برد.
به گفته وی، طی دوسال فعالیت دولت تدبیر و امید خوشبختانه نوسان قیمت ارز وجود نداشت و بازار از ثبات بهتری نسبت به سالهای گذشته برخوردار بود.
وی در پایان گفت: دولت باید بستر کار و اشتغال را در کشور فراهم کند که در آن صورت بخش زیادی از جوانان تحصیلکرده کشور میتوانند وارد بازار کار شوند. یک تولیدکننده ابزار و یراق نیز با تأکید بر ضرورت حمایت دولت از تولیدکننده در شرایط مختلف و نقش آن در رونق بازار کار کشور، درخصوص مشکلات بخش تولید در دوران تحریم، گفت: هرچند بخش زیادی از تولیدکنندگان در آن زمان برای تأمین مواد اولیه با مشکل مواجه بودند اما این شرکت وابسته به مجموعه شرکتهای گروه صنعتی ابری بهخاطر آنکه مواد خود را از فولاد مبارکه تأمین میکرد با مشکلی مواجه نبود.
مصطفی ابری اظهار داشت: هماکنون تولیدات این کارخانه به کشورهای همسایه نیز صادر میشود و کیفیت کالای تولیدی بهگونهای است که حتی میتواند با بهترین برندهای دنیا رقابت و برابری کند. وی با تشریح سابقه تشکیل گروه صنعتی ابری، گفت: تولیدکنندگانی که با تلاش بسیار توانستهاند سهمی در تولید داشته باشند بهراحتی از بازار کار بیرون نمیروند و بهرغم مشکلات به دلیل عشق به تولید به حیات اقتصادی خود ادامه میدهند. وی تأکید کرد: در صورت حمایت، تولید داخل افزایش مییابد زیرا تولیدکننده ایرانی توان رقابت را با دیگر کشورها دارد ابری با اشاره به تعرفه بالای برخی از مواد اولیه، گفت: بالا بودن تعرفه برای واردات مواد اولیه در حالی است که دولت برای واردات کالای ساخته شده تعرفه اندکی تعیین کرده و این به معنای آن است که توان رقابت تولیدکننده داخلی کاهش مییابد.