اگر کاهش ارزش یوان جنگ پولی راه بیندازد، شکست دادن روسیه کار سادهای نخواهد بود. روبل با کاهشی ۲.۴ درصدی، بالاتر از یوان با سقوط ۱.۸ درصدیاش در روز سهشنبه قرار گرفت. حتی پیش از اعلام چین در روز سهشنبه، اغلب تاجران پیشبینی میکردند که روبل بیش از پیش سقوط کند. روبل- که از پولهای رایج اصلی است- با عملکردی بسیار ضعیف کاهشی ۱۵ درصدی داشته و روند توسعه تجاری چین و روسیه بهعنوان شرکای تجاری، افت ارزشی روبل را تشدید کرده است. روبل که با کسادی قیمت نفت به بشکهای ۵۰ دلار، افت شدیدی داشته است، باعث تجدید تنشها در اوکراین شرقی و بالاتر رفتن انتظار نرخ بهره ایالات متحده شده است.
آسیبپذیر بودن روبل، وابستگی در حال افزایش روسیه به چین و وخامت روابطش با ایالات متحده و اروپا را نشان میدهد. اروپا و آمریکا از سال گذشته تحریمهایی را بر روسیه تحمیل کردهاند. کنستانتین آرتمف، مدیر مالی رایفیزن کپیتال مسکو میگوید: «بعید میدانم چین حتی تا ۵درصد کاهش توقف کند. و این مسئله طبیعتا به روبل لطمه میزند.» آرتمف زمان سررسید اوراق قرضهاش را تا کمتر از یک سال به ۱۸.۵ بیلیون (۲۹۰میلیون) روبل کاهش داده است.
حرکت چین باعث سقوط شدیدتر نفت شده است. در بازار معاملاتی لندن، قیمت نفت با ۲.۴ درصد کاهش در سهشنبه به ۴۹.۱۸ در هر بشکه رسیده است. نفت که از مهمترین محصولات صادراتی روسیه است، از اوج قیمت نهایی امسال، ۲۵درصد افت کرده است. میتوان علت این کاهش را مازاد جهانی دانست که نفتخام را وارد بازار خرسی کرده است. دیروز در مسکو، قیمت روبل کاهشی ۱.۱ درصدی داشته است.
براساس دادههای کمیسیون معاملات سلف کالا، صندوقهای پوشش ریسک و دیگر دلالان عمده، برای چهارمین هفته پیاپی از چهارم آگوست، پیشبینی میکنند که روبل بیشتر فروخته میشود. معیار اوراق قرضه روبل دولتی قابل پرداخت در فوریه سال ۲۰۲۷ سقوط کرد و این کاهش بازده عملکرد را به بالاترین حد در دو هفته اخیر (۱۰.۹۹%) رساند.به گفته الکساندر لوزف، رییس اجرایی مدیریت سرمایه اسپاتنیک در مسکو، با اینکه واکنش طبیعی تجار فروش روبل بوده، کاهش نرخ یوان درصورتیکه محرکی برای رشد چین و افزایش تقاضای محصول میشد، میتوانست به ارزش پول روسیه کمک کند.
لوزف در تفسیر سیاست محرکهای پولی ایالات متحده گفته است: «این نوعی کاهش کمّی به سبک چینی است. این روش مزیتی برای بازار کالا به شمار میرود که میتواند مشکلات روزافزون اقتصادی در چین را تاحدودی تسکین بخشد.» مقامات رسمی دولت روسیه از چین درخواست کردهاند سهم بیشتری از صادرات این کشور را برعهده بگیرد. قراردادی که برای برآورده کردن ۱۱درصدی تقاضای گاز چین بسته شده است، این کشور را به بزرگترین مشتری گازپروم، بزرگترین شرکت روسی تا سال ۲۰۳۰ تبدیل کرده است. سیمون کویجانو-ایوانز، رییس مرکز تحقیقات بازارهای نوظهور کامرزبانک لندن گفته است: «روسیه در تلاش است از میزان وابستگیاش به اتحادیه اروپا بکاهد و برای درآمدهای صادراتیاش بیشتر به سمت چین حرکت کند.» او در یادداشتی پژوهشی، موضعگیری محتاطانهتری را نسبت به روبل پیشنهاد کرده است.