برخی از نمایندگان مجلس در قالب بررسی لایحه رفع موانع تولید در مجلس در مورد پیشنهاد بررسی یک ماهه درخواست تغییر کاربری زمینهای دیم درجه ۴ و اینکه اگر درخواست سرمایهگذار پاسخ نگرفت، نسبت به تغییر کاربری زمین کشاورزی اقدام میشود، گفتند: به بهانه حمایت از تولید نباید چوب حراج به زمینهای کشاورزی زده شود، همانگونه که براساس گزارش مرکز پژوهشها ۱۷ هزار هکتار شالیزار و باغ مرغوب شمال تغییر کاربری داده شد و توسعهای هم حاصل نشد. نماینده لنگرود گفت: براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس 17 هزار هکتار از اراضی کشاورزی تغییر کاربری یافته است. سه هزار هکتار زمین شالیزاری کشاورزان، چهار هزار هکتار باغات توت و ۱۰هزار هکتار از اراضی کشت چای در سالهای اخیر دستخوش تغییر کاربری شده و توسعهای هم ایجاد نشده است.
به گزارش فارس، لاهوتی این تغییر کاربریها را خیانت دانست و عنوان کرد: باید بهجای این تغییر کاربریها، گندم و برنج کشت شود. در آینده وضعیت کالاهای کشاورزی در دنیا به جایی میرسد که اگر پول هم داشته باشیم، چیزی به ما نخواهند فروخت.جعفری نماینده بجنورد هم با انتقاد از مهلت یک ماهه برای تغییر کاربری زمین کشاورزی برای اجرای طرحهای عمرانی، گفت: زمین کشاورزی برای تولید موادغذایی باید حفظ شود.
در ادامه محمد دامادی، عضو کمیسیون عمران با بیان اینکه نمیتوان به نام صنعت، کشاورزی را از بین برد، افزود: تا کی میتوان برنج وارد کرد؟ این حرف که نباید برنج وارد کنیم، به گوش کسی نرفت و قانون آن هم اجرا نشد.وی افزود: امروز پول میدهیم، برنج وارد میکنیم، در آینده که بحران باشد، چند برابر هم پول بدهیم، برنج به ما نمیدهند. دامادی گفت: میخواهند به نام قانون حمایت از تولید، زمینهای کشاورزی را تغییر کاربری دهند، الان در مازندران چقدر تغییر کاربری زمین شده، آیا توسعه اقتصادی ایجاد شد؟