معاون علمی و فناوری رییسجمهوری در جمع رؤسای بنیادهای نخبگان استانها، بر نقش مهم فرهنگسازی و ترویج اقتصاد دانش بنیان و فرهنگ کارآفرینی با راهاندازی استارتاپهای استانی تاکید کرد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، گفت: رقم قابل توجه بیکاری فارغالتحصیلان استانهای کشور از معضلات اقتصاد نفتی است و اقتصاد نفتی همانگونه که بر عرصههای گوناگون کشور سیطره داشته، بالطبع روی آموزش کشور نیز سایه انداخته و همین امر موجب شده، استعداد و توانمندی جوانی که میتوانست ضمن ایجاد اشتغال برای خود، کارآفرینی کند، با شیوه آموزش نشات گرفته از فرهنگ نفتی سرکوب شود.
رییس بنیادملی نخبگان با بیان اینکه دانشگاه نفتی به دانشجوی خود کارآفرینی نمیآموزد، بلکه فارغالتحصیلانی تحویل جامعه میدهد که تصورشان از اشتغال، استخدام دولتی و کارمندی است و از دانشگاههایی که در عوض کارآفرینی، رشد خلاقیت و نوآوریهای دانشجویان و دانشآموزان، صرفا مدرکتحصیلی تولید میکنند با اسم دانشگاه نفتی یاد کرد. نایب رییس هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی، نیروی انسانی خلاق و کارآفرین را ارزشمندترین دارایی هر کشور خواهان توسعه و پیشرفت دانست و ضمن تاکید بر اهمیتبخشی به داراییهای فکری و مزیتهای سرزمینی افزود: فرهنگ مبتنی بر داراییهای زیرزمینی موجب شده توجهمان را از داراییهای روی زمین برداشته و به اینکه دارای بزرگترین منابع هیدروکربنی دنیا هستیم دلخوش باشیم. در حالیکه 30میلیون نفر جوان بین 20 تا 40سال و رتبه پنجم فارغالتحصیلان رشتههای فنی و مهندسی از ارزشهایی هستند که کمتر به آن توجه داریم.
رییس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به اینکه راه حفظ ماندگاری نخبگان، ارائه پول بلاعوض نیست، اضافه کرد: بعضا افرادی از این پول استفاده میکنند که به هیچ عنوان استحقاق استفاده از آن را ندارند. معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، شناسایی استعدادها و توانمندسازی آنان را اصلیترین ماموریت بنیادهای نخبگان برشمرد و عنوان کرد: بنیادها قرار نیست کار اداری کنند و برنامهریزی جذب و فراهمسازی زمینه برای ایفای نقش اثرگذار استعدادهای برتر و نخبگان مهمترین ماموریت بنیادهاست. بنیادها متعلق به استعدادهای برتر و نخبههاست و خود این افراد هستند که در برنامهریزیها و فعالیتها نقشآفرینی میکنند.
ستاری همچنین درخواست و مطالبه نخبه برای دریافت شغل را یکی از مطالبات ناصحیح ناشی از فرهنگ نفتی دانست و افزود: در چنین فرهنگی، نخبه به جای آنکه با بهرهگیری از امکانات و ظرفیتهایی که کشور برای رشد و توانمندیاش فراهم کرده، سهم خود را از منابع نفتی طلب میکند. وی افزود: اصلیترین شاخصه نخبه، توانمندی در حل مشکلات زادبوم و کشورش است و مفهوم نخبگی برای کسی که از جامعه حق خود را مطالبه میکند و در انتظار اشتغال دولتی است، معنا و مفهومی ندارد.