معاون امور معادن و صنایع معدنی ایران گفت: بخش معادن ایران فرصت مناسبی برای حضور همه سرمایهگذاران داخلی و خارجی است و ما از آن حمایت کامل میکنیم. به گزارش شاتا؛ «جعفر سرقینی» افزود: در بخش اکتشاف نیز برای حضور شرکتهای خارجی منعی وجود ندارد و میتوانند در این بخش فعالیت کنند. وی افزود: امروز هر شرکت داخلی و خارجی در صورت انجام دادن کار اکتشافی اگر طی مدت یکسال به کشف ذخیره معدنی نائل آمد اجازه بهرهبرداری از آن ذخیره معدنی به آن شرکت مکتشف خارجی تعلق میگیرد و در صورت عدم تمایل شرکت یاد شده به ذخیره معدن مذکور، آن را به مزایده گذاشته و ما هر شرکت دیگری که تقاضای بهرهبرداری بدهد و در مزایده شرکت کند این ذخیره را به او میدهیم البته در این میان تمام حق و حقوق شرکت مکتشف محفوظ است.
سرقینی همچنین در ادامه گفت: در کشورهای دیگر عمده سرمایهگذاریها در معادن بزرگ مقیاس صورت میگیرد اما عمده معادن کشور ما کوچک مقیاس هستند. برای رسیدن به معادن بزرگ مقیاس سعی کردهایم مقیاس کارهای اکتشافی را بالاتر ببریم. در گذشته حداکثر وسعت محدوده اکتشافی 250 کیلومتر مربع بوده ولی در شرایط فعلی با تعریف پهنهها مقیاس را بالاتر بردهایم و محدودهها وسیعتر شده تا عملیات اکتشافی روی آنها انجام و با رسیدن به محدودههای امیدوارکننده و ذخایر مواد معدنی، محدودهها کوچکتر میشود و پروانه اکتشاف برای آنها صادر میشود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی ایران افزود: همچنین با تهیه اطلاعات پایه توسط سازمان زمینشناسی کشور آن را در اختیار شرکتهای معدنی قرار میدهیم و عملا ریسک کارهای اکتشافی در کشور را پایین میآوریم. سرقینی تصریح کرد: از سال 1392 سازمان زمینشناسی کشورعملیات ژئو فیزیک هوایی را سرعت داده و طی 9 ماهه امسال نزدیک به 150هزار کیلومتر خطی عملیات ژئوفیزیکی را به انجام رسانده و این در حالی است که طی 10 سال منتهی به سال 1392 کلا 220هزار کیلومتر خطی ژئو فیزیک هوایی صورت گرفته بود.
وی گفت: وزارت متبوع اخیرا اقدام به آزادسازی 17 هزارمحدودههای اکتشافی بلوکه شده کرده و از اول دی ماه امسال از طریق سیستم کاداستر که یک فضای مجازی است محدودههای آزاد شده معدنی را به مردم عرضه کرده است.