مهدی خانمحمدی، رئیس اتحادیه نانهای صنعتی استان تهران و مدیرعامل نان سحر، گفت: صنعت نان برحسب اهمیتی که دارد یک صنعت بزرگ است و باید با همکاری و حمایتهای دولت و بخش خصوصی مشکلات را برطرف کنیم. نانهای حجیم و نیمهحجیم به دلیل قابلیتی که در افزایش کیفیت دارند، در سالهای اخیر از رشد خوبی برخوردارند و اگر آرد یارانهای نانهای سنتی قطع شود، این واحدها نیز به سرعت پیشرفت خواهند کرد.
خانمحمدی با اشاره به آزادسازی قیمت آرد در واحدهای حجیم و نیمهحجیم، گفت: در زمان 9 ماههای که این اتفاق افتاد و سهمیه آرد واحدهای حجیم و نیمهحجیم قطع شد، نان سحر 38 درصد، نانآوران 32درصد و واحدهای نان حجیم و نیمهحجیم 20 تا 30درصد رشد داشتهاند. وی در پاسخ به سوال خبرنگار «فرصت امروز» مبنی بر پرت 20درصدی نان در کشور، اظهار کرد: گرچه این میزان ضایعات تاکنون ثابت نشده اما واحدهای سنتی باید به سمت کاهش ضایعات بروند. پرت نانهای صنعتی هم تقریبا صفر است.
یارانه نان، اجازه رقابت سالم به تولیدکنندگان نمیدهد
محمدجواد کرمی، رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمهحجیم نیز از موافقان حذف یارانه نان و آزادسازی قیمتهاست. وی به «فرصت امروز» میگوید: مشکل اصلی این است که دولت با یارانهای که به نان سنتی میدهد اجازه رقابت سالم را به ما نمیدهد. وی میافزاید: درحالیکه براساس قانون پنجم توسعه باید 40درصد از تولید نان در کشور بهصورت حجیم و نیمهحجیم انجام میشد اما تنها 6درصد از این اهداف محقق شد و این رقم بسیار کوچکی است. به باور من دولت خودش نمیخواهد، شرایط و بستر را فراهم نمیکند تا واحدهای نانهای حجیم توسعه یابند و این نانهای خوب وارد سفره مردم شود.