باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، تصمیم دارد شرایط اقامت کارآفرینان خارجی را تسهیل کند. در این طرح که با هدف کمک به اقتصاد آمریکا به اجرا گذاشته شده، قرار است کارآفرینانی را که فعالیت آنها به اقتصاد آمریکا کمک می کند، شناسایی شده و به آنها اجازه اقامت داده شود. فرآیند جذب کارآفرینان، برخلاف ویزای استارتاپ که در کنگره آمریکا به تصویب نرسید، به اجرا درخواهد آمد.
آمریکا در نظر دارد تلاش های خود را برای جذب کارآفرینان خارجی چند برابر کند. اداره امنیت داخلی آمریکا، روز جمعه 26 آگوست طی بیانیه ای اعلام کرد که آمریکا در نظر دارد شرایط جذب کارآفرینان خارجی را آسان تر کند. مدیر اداره امنیت آمریکا، لئون رودریگز می گوید: «اقتصاد آمریکا، سالیان سال است که از فعالیت کارآفرینان خارجی منفعت می برد، به خصوص در منطقه سیلیکون ولی» او همچنین اضافه می کند: «زمانی که این ایده تحقق پیدا کند، اقتصاد آمریکا تقویت می شود. جذب و پذیرش کارآفرینان با در نظر گرفتن معیار های خاص، باعث ایجاد شغل و سرمایه گذاری و کسب درآمد می شود که در نهایت به اقتصاد آمریکا کمک می کند.»
3000 کارآفرین واجد شرایط
از نظر آمریکا، کارآفرینی واجد شرایط پذیرش است که سهم قابل توجهی (حداقل 15درصد) در یک استارتاپ آمریکایی داشته باشد و همچنین نقش محوری و فعالی در پروژه ایفا کند. چنین کارآفرینی باید رشد مشهود و سریع فعالیت خود و قابلیت ایجاد اشتغال کسب و کار خود را به اثبات برساند. درآخر او باید نشان دهد که حداقل 345هزار دلار از سوی سرمایه گذاران آمریکایی معتبر یا 100هزار دلار در قالب کمک های محلی و فدرالی دریافت کرده است. مطابق این شرایط، آمریکا پیش بینی می کند که هرساله قابلیت پذیرش 2940 کارآفرین واجد شرایط را داشته باشد.
کارآفرینی که شرایط فوق را داشته باشد و از سوی آمریکا پذیرفته شود، می تواند به مدت پنج سال در این کشور اقامت داشته باشد. پس از گذشت دو سال از اقامت، باید برای دولت آمریکا محقق شود که کسب و کار آنها تا چقدر برای آمریکا سودآوری داشته است. طی مدت اقامت اولیه، کارآفرینان باید حداقل 10 کارمند تمام وقت استخدام کرده باشند و حداقل کسب و کارشان 500 هزار دلار سود کرده باشد. پس از اینکه کارآفرین دوره اول اقامت را منطبق با این معیار ها پشت سر گذاشت، طی یک فرآیند گزینشی که 45 روز طول می کشد، اقامت او سه سال دیگر تمدید می شود.
طرح های نوآورانه
اوباما، علاوه بر اینکه در تلاش است کارآفرینان خارجی را به خاک آمریکا جذب کند، طرح های نوآورانه بخش خصوصی را نیز در دستور کار خود دارد. به عنوان مثال، استارتاپ Stripe، متخصص در زمینه پرداخت از روی گوشی های موبایل و اینترنت، پس از چندماه طلسم راه اندازی شد. بنابراین، مبتکران طرح های خلاقانه نیز می توانند از کمک های مالی آمریکا برای راه اندازی کسب و کار خود استفاده کنند و از خدمات حقوقی و مالیاتی بهره مند شوند. به نظر می رسد آمریکا، با پیگیری چنین پروژه هایی در صدد تقویت اقتصاد این کشور از طریق کارآفرینی و ایجاد شغل است.