بعد از جنگ جهانی اول، استانداردسازی با کاهش تنوع بهعنوان یک ابزار مفید مدیریتی برای کاهش هزینهها به شمار میرفت. این روند همچنان تا بعد از جنگ جهانی دوم ادامه داشت. با توسعه مبادلات میان کشورهای صنعتی، نیاز به هنجارها یا استانداردهای بینالمللی برای پشتیبانی از این توسعه بینالمللی احساس شد و این امر به تاسیس سازمانهای بینالمللی استاندارد انجامید. پس از کشورهای صنعتی؛ بقیه کشورها نیز به فکر توسعه استانداردها افتادند.
در کشورهای در حال توسعه و در کشورهای تازه استقلال یافته، هدف از تاسیس این ادارات استاندارد، تدوین استانداردهای ملی برای متناسب کردن تکنولوژی محلی، مواد و الگوهای مصرف است. اکنون استانداردسازی سازمان یافته، یک عنصر مهم در زیرساخت مورد نیاز برای رشد سالم صنعت و تجارت در همه کشورهای جهان است. طرح کلی کتاب استاندارد 34000 تعالی منابع انسانی نوشته آرین قلیپور و ندا محمد اسماعیلی براساس استاندارد 34000 مدیریت منابع انسانی تدوین یافته است که شامل فرآیندهای منابع انسانی و نتایج و نگرشهای منابع انسانی است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: منافع استانداردسازی برای سازمانها و شرکتها بسیار زیاد است.استانداردها بهترین راهحل ممکن را که میتواند برای کاهش مشکلات بهکار رود ارائه میدهند، بدین ترتیب از اتلاف زمان و انرژی اجتناب میشود. استانداردسازی میتواند انواع ابزار، منابع، مواد و محصولاتی را که استفاده میشوند استاندارد کند و به این ترتیب حداکثر صرفهجویی حاصل شود.
برای مثال امروزه در همه شرکتها حدی از ترک خدمت کارکنان وجود دارد. استانداردسازی موجب میشود تجربه اندوخته شده شرکت توسط این افراد با رفتن آنها از بین نرود. کتاب مذکور در 256 صفحه با قیمت 14هزار تومان توسط موسسه کتاب مهربان نشر به چاپ رسیده است.