دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ابلاغیه اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص اعلام نسبتهای قیمتی گندله و آهن اسفنجی را گامی مهم در راستای ایجاد توازن در زنجیره فولاد دانست. به گزارش ایرنا از انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، سیدرسول خلیفه سلطانی اضافه کرد: براساس مطالعات کارشناسی این انجمن، در حال حاضر سودآوری و ظرفیت در زنجیره فولاد از معدن تا محصول نهایی به درستی تقسیم نشده و نامتوازن بودن آن بسیار قابل توجه است که ابلاغیه اخیر نسبتهای قیمتی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت میتواند پایداری سود در زنجیره فولاد به واسطه سودآوری متناسب در همه حلقهها را به ارمغان آورد.
وی افزود: ضرایب ابلاغ شده 20 و 47 درصدی برای گندله و آهن اسفنجی حاصل بیش از دو سال مطالعات و مباحثات کارشناسی است و این اقدام مدبرانه وزیر صنعت از پشتوانه کارشناسی بالایی برخوردار است. دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد با اشاره به برخی انتقادات نسبت به این ابلاغیه، اظهار داشت: اینکه یک شرکت سرمایهگذاری به دلیل سهامداری در چند شرکت معدنی، بازار سرمایه را بهانه قرار دهد و بدون توجه به وضعیت بحرانی کارخانجات فولاد که اتفاقا آنها هم نقش اساسی در بازار سرمایهدارند، منافع ملی کشور را قربانی منافع بنگاهی خود کند، به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست. از مسئولان و تصمیمگیرندگان کشور هم انتظار میرود به جای میدان دادن به سهامداران این چنینی، منافع کل زنجیره فولاد را در نظر گرفته و این اقدام شجاعانه وزیر صنعت را که یک تصمیم مهم برای رفع موانع تولید فولاد کشور به شمار میرود مورد تقدیر قرار دهند.
خلیفه سلطانی با اعلام شکاف دو برابری سود بین شرکتهای فولادی و معدنی و طرح این پرسش که سودآوری بالا در بخش معادن که عامل بسیار مهمی در ترغیب سرمایهگذاری در این بخش است، چرا اکتشاف و استخراج شایستهای به همراه نداشته است، گفت: متاسفانه شرکتهای معدنی و سهامداران عمده آنها که در این سالها به سودهای کلان به دلیل انحصاری بودن محصولشان عادت کردهاند، تاب کاهش اندک سود خود به قیمت فعال ماندن کل زنجیره و حفظ اشتغال موجود در حلقههای دیگر را ندارند و این در شرایطی است که طی یک سال گذشته شرکتهای معدنی مورد لطف پیدرپی دولت قرار گرفتهاند که مهمترین آنها تخفیف 70 درصدی پرداخت حقوق دولتی معادن سنگ آهن، تعلیق عوارض صادرات سنگ آهن تا پایان سال، تعلیق پرداخت حق انتفاع یا بهره مالکانه است که تنها درخصوص تعلیق حق انتفاع یا بهره مالکانه معادن سودی چند صد میلیارد تومانی در هر سال عاید هر کدام از شرکتهای بزرگ معدنی خواهد شد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران همچنین اظهارداشت: از اصحاب ذیدخل و صاحبان صنایع ذیربط انتظار میرود نسبت به پشتوانه مطالعاتی این ابلاغیه توجه بیشتری داشته باشند و این انجمن هم آمادگی دارد در جلسات کارشناسی، روشنگری لازم را انجام دهد.