دوشنبه, ۱ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Mon, 22 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز
۴۵۰ شهر در حالت تنش آبی

آژیر وضعیت قرمز آب در ۶ شهر بزرگ

8 سال پیش ( 1395/1/13 )
 

با وجود اینکه 450 شهر در تنش آبی قرار دارند و آژیر وضعیت قرمز کمبود آب در شش شهر بزرگ به صدا درآمده اما قائم‌مقام وزیر نیرو تأکید که «جیره‌بندی آب در دستور کار نیست.»

ستار محمودی در گفت‌وگوی مشروح با مهر در خصوص تدابیر جدید وزارت نیرو برای تأمین آب شرب موردنیاز شهرها و روستاها در شش‌ماهه بهار و تابستان و همچنین احتمال بروز قطعی و جیره‌بندی آب در برخی از نقاط کشور در فصول گرم سال گفت: معمولا از نیمه دوم اردیبهشت‌ماه هر سال فصل گرما در ایران آغاز می‌شود که با افزایش مصرف آب همراه است. علاوه بر این با افزایش دمای هوا در ماه‌های تیر و مرداد، مصارف آب به حداکثر خود می‌رسد و البته در همین زمان نیز مصارف برق هم به‌شدت افزایش می‌یابد.

6535125125236234624623512351235135613613

این مقام مسئول در وزارت نیرو افزود: نخستین اقدام ما این است که یک ارزیابی از فصل گرمای سال گذشته انجام می‌دهیم که بررسی شود پیک مصرف در چه زمانی بوده و در کجاها نقاط قوت و ضعف داشتیم. گام دوم کار ما این است که پیش‌بینی رشد مصرف را داشته باشیم که طبق عملکرد سال‌های گذشته و افزایش تعداد مشترکان انجام می‌شود. در عین حال بررسی تغییرات درجه حرارت به صورت مداوم به دلیل اثرگذاری بالای آن در مصرف آب صورت می‌گیرد. به ازای هر یک درجه افزایش حرارت، میزان مصارف بالا می‌رود و اینها به ما نشان می‌دهد که ما نیاز آبی سال بعدی‌مان در چه میزانی خواهد بود و چقدر افزایش می‌یابد.

وی تصریح کرد: پیش‌بینی ما برای میزان افزایش مصرف آب در سال جاری حدود ۴ تا ۵ درصد است. در حوزه برق افزایش مصرف حدود ۶ تا ۷ درصد را پیش‌بینی می‌کنیم. در بخش آب ما هزار و ۱۹۰ شهر تعریف شده برای آب‌رسانی داریم. اطلاعات به ما نشان می‌دهد در سال آبی جاری در برخی از شهرها تنش آبی خواهیم داشت.

قائم مقام وزیر نیرو افزود: در فصول گرم سال گذشته ۵۴۷ شهر در شرایط تنش آبی قرار داشتند و پیش‌بینی می‌شود، برای فصول گرم امسال حدود ۴۵۰ شهر دارای مشکلات آبی باشند و با اقداماتی که انجام شده تعداد شهرهای دارای تنش آبی از تابستان گذشته تا تابستان امسال کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی تا یک و نیم درجه در بهار و تابستان امسال حرارت افزایش می‌یابد که البته قطعی نیست، ولی اگر چنین شود تعداد شهرهای دارای تنش آبی از ۴۵۰ شهر بالاتر خواهد رفت. محمودی بیان داشت: علاوه بر این شهرهایی را داشتیم که در حالت حاد تأمین آب قرار داشتند که در سال ۹۳، ۱۲ کلانشهر بزرگ کشور بودند که این تعداد در سال ۹۴ به ۶ شهر کاهش یافت و در سال ۹۵ نیز پیش‌بینی می‌شود شش شهر دارای مشکلات حاد آبی باقی بمانند. 

قائم مقام وزیر نیرو گفت: وضعیت تأمین آب شهرها در سال جاری با اوضاع سال‌های گذشته متفاوت است و آن شهرهایی که برای فصول گرم امسال پیش‌بینی می‌کنیم که نیازمند مراقبت‌های جدی است، بندرعباس، بوشهر، شیراز، کرمان، مشهد و همدان است. به گفته وی، تاکنون برای تمامی این شهرها جلساتی را برگزار کردیم و دخل و خرج‌های آبی را سنجیدیم. جلسات استانی و برنامه‌ریزی‌های عملیاتی برای این شهرها انجام شده و کارهای نهایی نیز صورت می‌گیرد.

محمودی درباره احتمال نوبت‌بندی و جیره‌بندی آب در این شهرها طی بهار و تابستان امسال گفت: ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد که این شهرها با قطعی آب روبه‌رو نشوند و در سال‌های گذشته نیز تلاش‌مان در این راستا بود. از طریق تأمین منابع آب جدید، احداث چاه و تغییر در خطوط آبرسانی و همچنین اقدامات مدیریت مصرف و تعویض لوله‌های فرسوده، تأمین آب این شهرها را صورت دادیم.

این مقام مسئول در وزارت نیرو درباره بروز مشکلات آبی در برخی از مناطق پُربارش شمال کشور مانند برخی نقاط استان گیلان گفت: در بین شهرهای دارای تنش آب دو عامل مؤثر وجود دارد که یکی مشکل کمبود منابع آب است و دیگری نیز نارسایی‌های تأسیساتی برای آبرسانی است.

قائم مقام وزیر نیرو اظهار داشت: برای تأمین تأسیسات موردنیاز آبرسانی اقداماتی صورت می‌گیرد که منجر به کاهش تنش‌های آبی خواهد شد. در برخی مناطق هم با مشکل کمبود منابع آب و هم فرسودگی تأسیسات و شبکه‌ها مواجه هستیم که کار سرمایه‌گذاری جدی‌تری را می‌طلبد.

وی میزان کل بارش‌ها تا واپسین روزهای سال ۹۴ را ۱۵۰ میلی متر اعلام کرد و افزود: در عین حال میزان بارش‌ها در میانگین بلندمدت ۱۵۸ میلی‌متر بوده که این موضوع نشان می‌دهد، میانگین بارش‌ها ۵ درصد کمتر شده است. محمودی با اشاره به بروز نوساناتی در وضعیت بارش‌ها گفت: به دلیل تغییر بارش‌ها شهر سنندج که سال گذشته دارای مشکلات آبی بوده امسال به شرایط ایده‌آل رسیده و به جای آن شهر همدان دچار مشکل آب است.

این مقام مسئول در وزارت نیرو کل حجم فعلی سدهای کشور را حدود ۴۹ میلیارد متر مکعب ذکر کرد و افزود: از این میزان حدود ۴۷ درصد توان آبگیری سدها پر است و مابقی خالی از آب مانده است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/wTvN5bxF
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه