مجمع عمومی عادی سالانه شورای مشترک بازرگانی ایران و یونان با حضور سرپرست دبیرخانه اتاقها و شوراهای مشترک اتاق ایران، نماینده امور حقوقی اتاق ایران، در سالن جلسات اتاق بازرگانی ایران و اکثریت اعضای شورا، در حالی برگزار شد که روابط ایران و اروپا پس از یک دوره کش و قوس طولانی وارد مراحل دیگری شده است.
به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، فرزاد مهرانی، سرپرست دبیرخانه اتاقها و شوراهای مشترک اتاق ایران، ضمن تمجید از نحوه تعاملات و همکاریهای شورای ایران و یونان و اتاق ایران، این شورا را از نمونههای موفق و کارآمد ارزیابی کرد و همکاری متقابل اعضای شورا، اعضای هیاتمدیره و اتاق ایران را رمز موفقیت و کارآمدی اتاقها و شوراها دانست.
مجید موافق قدیری، عضو هیاتمدیره و دبیرکل شورای ایران و یونان، در این نشست با بیان اینکه متاسفانه در اقتصاد بینالملل از سیاستزدگی در روابط بینالمللی بسیار آسیب دیدهایم، گفت: اعمال بعضی محدودیتها و تحریمها، عملا بر رشد اقتصاد جهانی لطمه زده و این لطمه محدود به یک اقتصاد نیست و در این شرایط زیاندیدگان متعدد و متنوعاند.
به گفته موافق قدیری، نهادهای مدنی میتوانند جلوی افراط در سیاسی شدن روابط اقتصادی را بگیرند و آثار سوء قهرها را کمتر و تنشزدایی کنند. اینگونه نهادها در آینده مناسبات اقتصاد بینالملل، جایگاهی مهمتر از گذشته پیدا کنند و در مناسبات دو یا چندجانبه اقتصاد جهانی باید نقش بیشتری برای این نهادها قائل شوند.
وی با اشاره به علاقهمندی بنگاههای کوچک و متوسط یونان برای همکاری با ایران افزود: در اقتصاد ایران تلاشهای گوناگونی در سطح ملی و محلی با عنوانهای مختلف از جمله بنگاههای زودبازده، وام اشتغال و غیره برای مرهمگذاشتن بر مشکل بیکاری صورت میگیرد که نشان از نیاز به ایجاد اشتغال پایدار در سطح بنگاههای کوچک و متوسط است.
این عضو هیاتمدیره شورا همچنین بر ضرورت تقویت و ایجاد ارتباط بین موسسات مالی – بانکی خصوصی دو کشور ایران و یونان تاکید و خاطرنشان کرد: این مهم میتواند یک زمینه چالشی و امیدبخش باشد که پیشنهاد میشود مراجع تصمیمگیری طبق ضوابط قانونی به شورای مشترک بازرگانی ایران و یونان اعتماد کنند.
این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در ادامه افزود: آمارهای رسمی نشان میدهد یونان در حال حاضر سومین شریک تجاری ایران در اتحادیه اروپا بوده و این مهم نشان از علاقه بازرگانان و صنعتگران یونان برای ادامه فعالیتهای تجاری با تجار ایرانی است. مبادلات تجاری این کشور با ایران در سال 2012 به 1. 43 میلیارد یورو رسید. همچنین صادرات این کشور به ایران با کاهش 34درصدی به 15 میلیون یورو رسیده است.
وی در ادامه، گزارش مفصلی در زمینه عملکرد سال 92 و اقدامات صورتگرفته در زمینه مالی، اداری شورا و وضعیت سود و زیان آن و همچنین برنامههای سال 93 و در دست اقدام خود را به مجمع ارائه کرد و مورد استقبال اعضا قرار گرفت. بعد از گزارش بازرس و دبیر شورا، ترازنامه، حساب سود و زیان سال مالی 92 و همچنین بودجه پیشنهادی سال 93 به تصویب رسید.