تلاش میلیاردرها برای ساخت شهرهای آزاد و تحت کنترل خود بار دیگر در آمریکا موردتوجه قرار گرفته است. به تازگی برخی مدیران ارشد حوزه فناوری خواستار ساخت شهرهای جدید و خصوصی تحت مالکیت شرکت های خودشان در آمریکا شده اند.
به تازگی گروه جدیدی به نام «ائتلاف شهرهای آزادی» تلاش های خود برای جلب رضایت رئیس جمهور و کنگره برای ایجاد مناطق ویژه توسعه در ایالات متحده آغاز کرده اند. این شهرها و مناطق جدید به سرمایه گذاران ثروتمند اجازه می دهد قوانین خود را بنویسند و ساختارهای حکومتی مختص به خود را ایجاد کنند. همچنین این شهرها شرکتی کنترل می شود و بوروکراسی سنتی در آنها جایی ندارد.
میلیاردرهای آمریکایی می خواهند شهرهای اختصاصی با حکومت مطلوب خود را بسازند
این مناطق جدید تحت کنترل میلیاردرها همچنین می توانند بستری برای آزمایش فناوری های جدید بدون نیاز به نظارت دولت باشند. نشریه Wired به تازگی گزارش داده ائتلاف شهرهای آزادی درحال تهیه پیش نویس قانونی برای ارائه به کنگره است که به آنها اجازه می دهد شبکه ای از شهرهای مدنظر خود را ایجاد کنند.
یکی از اصلی ترین انگیزه ها برای ایجاد چنین جوامعی این است که ابتکارات جدید علمی و توسعه فناوری بدون نیاز به نظارت دولتی انجام شود. ائتلاف شهرهای آزادی را شرکت NeWay Capital رهبری می کند. این شرکت از طرفداران ایده بازارهای آزاد و کریپتو است و هم اکنون در هندوراس فعالیت می کند.
نشریه Wired گزارش داده اعضای ائتلاف شهرهای آزادی تلاش های خود برای جلب رضایت ترامپ و کنگره آغاز کرده اند. درحال حاضر نیز لابی گران درحال دنبال کردن استراتژی های مختلف برای قانونی کردن مجوز توسعه چنین شهرهایی هستند.
این ائتلاف در وب سایت خود گفته است هم اکنون سایر کشورها مراکز جدید نوآوری ایجاد می کنند اما نهادهای رگولاتوری آمریکا مانع پیشرفت هستند. همچنین این ائتلاف در وب سایت خود گفته هم اکنون ۲۸ درصد زمین های ایالات متحده در مالکیت دولت فدرال است و برای توسعه نوآورانه آماده اند. این میلیاردرها ظاهراً خواستار ساخت شهرهای خود در پارک های ملی و مناطق حفاظت شده آمریکا هستند. البته ترامپ نیز طی کمپین انتخاباتی خود به ایده ساخت چنین شهرهایی در زمین های فدرال اشاره کرده بود.