نخستین کنفرانس «تحلیل فرصتها و چالشها برای کارآفرینی فناوری برتر در ایران» با عنوان2014 Bridgeدر دانشگاه برکلی کالیفرنیا برگزار شد.
شهاب جوانمردی، مدیرعامل شرکت فناپ، که در این کنفرانس با عنوان «ستارههای نوظهور» حضور داشت، گفت: حوزه کارآفرینی فناوریهای برتر یکی از حوزههای بسیار جدی و حائز اهمیت در ایجاد روابط میان ایران و غرب است، بنابراین با این دغدغه، جمعی از نخبگان ایرانی و امریکایی که میتوان آنها را در سه دسته دانشگاهیان متخصص در رشته کارآفرینی، کارآفرینان نخبه و سرمایهگذاران در کارآفرینی فناوریهای سطح بالا تقسیمبندی کرد، حضور داشتند.
وی ضمن اشاره به نقش این کنفرانس بهعنوان پل روابط میان ایران و غرب افزود: برقراری این پل مواهبی برای جامعه ایران خواهد داشت، اما تا زمانی که تحریمها برداشته نشود و امکان سرمایهگذاری خارجی در ایران وجود نداشته باشد، باید با انتقال روندها و دانش، به کارآفرینان ایرانی کمک شود تا بتوانند به رشدی همگام با مباحث جهانی برسند.
مدیرعامل فناپ، معیار انتخاب مدیران و کارآفرینان از ایران جهت شرکت در این کنفرانس را، موسسان استارتاپهای موفق و مدیران شرکتهای بزرگ پیشرو در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست و گفت: بیش از 730 نفر ازامریکا، کانادا و اروپا که عمدتا ایرانی بودند در این نشست و سخنرانیها حضور داشتند که تمرکز بیشتر مباحث روی ایران بود.
وی دیدگاه حاضران به ایران را بسیار مثبت و آنها را علاقهمند به سرمایهگذاری در ایران ارزیابی کرد و افزود: هموطنان مقیم در خارج از کشور علاقه بسیاری برای کمک به ایران دارند و تلاش داشتند بهعنوان یک ایرانی با استفاده از نفوذ خود در دولت آمریکا بتوانند برای جامعه ایران کاری در حوزههای حقوقی، سرمایهگذاری و استارتاپها انجام دهند.
مدیرعامل فناپ در توضیح مطالبی که در پنل ستارههای نوظهور مطرح کرده بود، ادامه داد: یکی از مباحثی که در این پنل مطرح کردم، این بود که در ایران فعالیتها از نقطهای آغاز شده که گزینه دیگری جز حرکت وجود نداشت؛ در نتیجه چارهای جز اعتماد بهنفس، خلاقیت و باور به دانش و داشتههای خود در ایران نداشتیم، برای همین تصور من بر این است.
جوانمردی در ادامه گفت: ایرانیان ساکن در خارج از کشور چیزی را به وجود آورده و نشر دادهاند و ما به علت شرایط مجبور شدیم مسیر رفته آنها را از نو بسازیم و گزینه دیگری را برای پیشبرد فعالیتهایمان نداشتیم. برای مثال هنگامی که برای بانک پاسارگاد تصمیم به تهیه نرمافزار بانکی گرفته شد به دلیل شرایط موجود در آن زمان و امکان نداشتن خرید نرمافزار از شرکتهای خارجی، به تعدادی از جوانان نخبه ایرانی اعتماد و سیستم یکپارچه بانکی بومی را تولید کردیم که امروزه فناپ به شرکتی با رشد 50 درصدی در هر سال تبدیل شده است.