دبیرکل خانه کشاورز، گفت: بهتر است در مزارع جنوب تهران گیاهان دانهدار مانند پنبه کشت شود که مصرف آن مشکلی نداشته باشد، یعنی آلودگی از طریق تماس برگ با آب موجب آلودگی گیاه نشود.
عیسی کلانتری، در رابطه با آبیاری زمینهای کشاورزی جنوب شهر تهران با آبهای آلوده گفت: مسئله آبیاری زمینهای کشاورزی جنوب شهر تهران با آبهای آلوده، در اواخر دهه ۶۰ مطرح شد که طی دستوری سه هزار نمونه از خاک و آب گرفته شد تا راهکارهایی برای مقابله با این آلودگیها اندیشیده شود.
وی درخصوص پیگیریهایی که در دهه ۶۰ درخصوص آبهای آلوده انجام شد، اظهار کرد: نتیجه بررسیهایی که از سه هزار نمونه آب و خاک انجام شد، این بود که این آبها حاوی فلزات سنگین است، اما آلودگیها پایینتر از حد استاندارد است.
کلانتری با اشاره به اینکه پس از این بررسیها مشخص شد آلودگیهای میکروبی در آب وجود دارد، افزود: نتیجه بررسیها در آن زمان این بوده است که وجود آلودگی میکروبی در آب برای گیاهان برگی مشکلساز است، اما برای گیاهانی مثل پنبه که دانهدار هستند مشکلساز نیست، چون این آلودگیها در اثر تماس برگ با آب به گیاه منتقل میشود، بنابراین این بحث در آن زمان مطرح شد که بهتر است در این زمینها به جای کشت گیاهان برگی به تولید پنبه و گیاهان دانهدار پرداخت.
به گزارش ایلنا، دبیرکل خانه کشاورز تاکید کرد: بحثهایی مطرح شد درخصوص اینکه خاکهای جنوب تهران به حدی آلوده است که نیاز به تعویض دارد، اما شاید بتوان با بررسی و پیگیریهای بیشتر آلودگیها را کنترل کنیم تا مسئله تعویض خاک مطرح نشود.