در سالهای اخیر به دلیل کمبود آب و فرسایش بیش از انتظار خاک، دولتها برای کشت و کار کشاورزی تمهیداتی میاندیشند تا با استفاده از تکنولوژی و علم و توان خود، به بازدهی بیشتری درخصوص محصولات کاشتنی برسند. برای مثال برای تولید خیار در فضای باز، یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب مصرف میشود، اما اگر کشت این میوه به داخل گلخانه برود، بیش از یک میلیارد مترمکعب در حجم آب مصرفی برای تولید این محصول صرفهجویی میشود.
در کشور ما هم با توجه به محدودیتهای آبی حرکت کشت سبزی و صیفی به سمت گلخانهای امری ضروری و اجتنابناپذیر تلقی میشود، بهگونهای که وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامههای دولت برای تبدیل تولید سبزیجات و صیفیجات به گلخانهای، اظهارداشته است: دولت تسهیلات لازم را در اختیار کلیه کشاورزانی که محصول خود را به این روش تولید کنند، قرار میدهد.
وی همچنین با اشاره به وجود بیش از یکهزار و ۲۰۰ هکتار زمین برای کشت سبزی در فضای باز در قم، اعلام میکند: اگر این مقدار به داخل گلخانه برود همان مقدار محصولی که در این مساحت زمین تولید میشد، در کمتر از ۷۰ هکتار تولید میشود.
ما هم در این کلاف به کشاورزان پیشنهاد میدهیم که از این فرصت پیش آمده بهرهگیری کنند و با حمایتهای جهاد کشاورزی به سمت کشت سبزیجات و سیفیجات در گلخانه رو بیاورند.