در نتیجه دادوستدهای آخرین روز کاری هفته متغیرهای تالار شیشهای بورس صعودی شدند و شاخص کل با رشدی 183 واحدی توانست از مدار 74هزار واحدی عبور کند و به عدد 74هزار و 151 برسد. برترین گروههای صنعتی نیز گروه مالی، خودرو و شیمیاییها بودند. این در حالی بود که شاخص گروه سایر مالی، سایر معادن و خودرو بیشترین رشد را تجربه کردند. براساس آمار، ارزش معاملات این هفته در قیاس با مدتزمان مشابه در مهرماه (هفته منتهی به 9 مهرماه)، 52 درصد رشد و حجم معاملات 10 درصد کاهش داشت. در این مدت، سه میلیارد و 105 میلیون سهم به ارزش هشت هزار و 492 میلیارد ریال بهصورت خرد و بلوک خریداری شده است و درنهایت شاخص کل بورس اوراق بهادار در هفتهای که گذشت با افزایش 0.02 درصدی مواجه شده است.
سهامداران با دید بلندمدت به بازارهای مالی نگاه کنند
علی صالحآبادی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد روند مثبت شدن شاخص کل بورس در روزهای اخیر با اشاره به روند مثبت شاخص کل بورس در روزهای گذشته گفت: علاوه بر مثبتشدن شاخصهای بورس، حجم معاملات نیز در بورس و فرابورس افزایش یافته است. صالحآبادی با بیان اینکه بازار سرمایه در همه دنیا صعود و نزول دارند، به سهامداران و سرمایهگذاران بورس توصیه کرد: سهامداران با دید بلندمدت به بازارهای مالی نگاه کنند. رییس سازمان بورس افزود: در یک ماه گذشته بازار سرمایه روند باثباتی داشته و با نوسانات کمی در این مدت روبهرو بوده است که نشان میدهد بازار به ثبات رسیده و به افقهای بالاتری فکر میکند.
گروه محصولات شیمیایی در صدر صنایع بورسی
در هفته گذشته ارزش بازار صنایع بورسی در هفت ماهه سال 93 منتشر شد که صنعت شیمیایی با 781 هزار میلیارد ریال همچنان در صدر صنایع بورسی قرار دارد. گروه محصولات شیمیایی با دراختیارداشتن 29 شرکت و ارزش بازار 781 هزار و 65 میلیارد ریال در صدر ایستاده است و گروه بانکها، موسسات اعتباری و سایر نهادهای پولی با 373 هزار میلیارد ریال و فلزات اساسی با 353 هزار میلیارد ریال در رتبههای بعدی جای دارند.
گروه فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای با 347 هزار میلیارد ریال، شرکتهای چندرشتهای صنعتی با 301 هزار میلیارد ریال، استخراج کانههای فلزی با 248 هزار میلیارد ریال، مخابرات با 247 هزار میلیارد ریال، خودرو و ساخت قطعات با 107 هزار میلیارد ریال، مواد و محصولات دارویی با 91 هزار میلیارد ریال و سرمایهگذاریها با 77 هزار میلیارد ریال در مکانهای بعدی بیشترین ارزش بازار صنایع بورسی قرار گرفتند.
بیشترین رشد ارزش بازار متعلق به گروه حملونقل، انبارداری و ارتباطات
آمارها نشان میدهد که گروه حملونقل، انبارداری و ارتباطات با رشدی معادل 187 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل، بیشترین رشد ارزش بازار را در طول یک سال اخیر به خود اختصاص داده است. این گروه با در اختیار داشتن پنج شرکت در پایان مهرماه امسال به ارزش بازاری معادل 64 هزار و 161 میلیارد ریال رسید تا در صدر بیشترین رشد ارزش بازار صنایع بورسی قرار گیرد. صنعت انتشار، چاپ و تکثیر با 144 درصد، سایر واسطهگری مالی با 75 درصد، استخراج سایر معادن با 72 درصد و رایانه و فعالیتهای وابسته به آن با 53 درصد در رتبههای دوم تا پنجم بیشترین ارزش بازار صنایع بورسی در طول یک سال اخیر جای دارند. براساس این گزارش، ارزش بازار بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات مهرماه گذشته 338 هزار میلیارد تومان بود که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل، افت پنج درصدی را نشان میدهد.
بهبود سطح اعتماد سرمایهگذاران
ثبات نسبی که این هفته بر بازار سرمایه کشور پس از رشد ملموس بازار در هفته گذشته حاکم شد، گواهی بر بهبود سطح اعتماد سرمایهگذاران به بازار سرمایه به حساب میآید. امیدواریهای ایجاد شده پیرامون به نتیجه رسیدن بحث مذاکرات هستهای کماکان وجود دارد و مطرح شدن موضوع احتمال تمدید زمان مذاکرات از سوی غربیها نیز به سرمایهگذاران اطمینان داده که حتی در صورت منتج نشدن مذاکرات به نتیجه قطعی تا آذرماه، رسیدن به توافق هستهای امکانناپذیر نبوده و بنابراین ریسک چندانی بازار را تهدید نمیکند.
کاهش نرخ سود به نفع بورس
در عین حال با انتشار آمار رسمی پیرامون رسیدن نرخ تورم در دوره 12 ماهه منتهی به مهرماه سال جاری به کمتر از 20 درصد، گمانهزنیها پیرامون بحث کاهش نرخ سود بانکی قوت گرفته، امری که در صورت وقوع به نفع بورس تهران خواهد بود. این امر در کنار ادامه انتشار گزارشهای عملکردی معقول و حتی بهتر از حد انتظار در برخی از صنایع، چشمانداز مناسبی را پیش روی بازار قرار خواهد داد. به این ترتیب انتظار میرود در هفته پیش رو نیز سیری روبهرشد اما آرام بر بازار سرمایه کشور حاکم شود. در عین حال با توجه به تعطیلی دوروزه هفته آتی باید شاهد کمرمق شدن معاملات باشیم.