آیا فکر می کنید کارمندان مسن با تکنولوژی مشکل دارند ؟ اشتباه فکر می کنید. تفکر متداول غلط این است که کارمندان پیر و مسن در پذیرش تکنولوژی های جدید با دشواری هایی روبه رو هستند، در صورتی که حقیقتا این طور نیست.
مسن ها استرس کمتری دارند
یک شرکت تحقیقات بازار که در لندن مستقر است، با استفاده از آمار 4هزار کارمند آمریکایی و اروپایی در مورد استفاده شان از تکنولوژی در محل کار بررسی ای را انجام داد و به این نتیجه رسید که به طور میانگین افراد 55 سال به بالا هر هفته از پنج شکل تکنولوژی استفاده می کنند.
همچنین این مطالعه آشکار کرد اینکه کارمندان مسن تر استرس کمتری نسبت به جوانان در استفاده از تکنولوژی دارند، محتمل تر است. تنها یک چهارم پاسخ دهندگانی که 55 ساله یا بالاتر بودند، بیان کردند که استفاده از تکنولوژی برای آنها استرس به دنبال دارد. در همین حال 36درصد پاسخ دهندگانی که سن 34-18 سال داشتند و با فناوری بزرگ شده بودند، بیان کردند که در استفاده از تکنولوژی دچار استرس می شوند.
جذابیت تکنولوژی برای نسل مسن
در یافته دیگری آشکار شد که کارمندان مسن تر دشواری کمتری را در هنگام کار با دستگاه های چندگانه نسبت به همکاران جوان تر خود تجربه می کنند. تنها 13درصد از پاسخ دهندگان 55 ساله به بالا گزارش کردند که مشکل دارند و این میزان در کارمندان 34-18 ساله، 37درصد بود.
راب باسمن، مدیر محصول دراپ باکس شگفت زدگی خود را از نتایج اعلام کرده و می گوید شاید این یافته منعکس کننده سطح خستگی پاسخ دهنده از سیستم های محیط کاری باشد تا سطح راحتی با تکنولوژی جدید. طبق نظر کارشناسان فرض براین است که نسل جوانی که در محل کار حضور دارند، در زندگی شخصی نیز بیشتر از ابزارهای فناوری استفاده می کنند.
بنابراین ممکن است آنها در هنگام کار با همین ابزارها احساس خستگی کنند. اما در مقابل افراد مسن تر که ساعات بیشتری پای فناوری می نشینند و برای شان جذابیت دارد، تمایل بیشتری به استفاده از آن دارند. آنها به این نتیجه رسیده اند که کارکردن با تکنولوژی از زمانی که بدون آن کار می کردند راحت تر است. بنابراین صبر و تحمل زیادی برای همگامی و هماهنگی با آن به خرج می دهند.
عدم جذابیت و بی انگیزگی
گاهی نیز این مشکل دشواری پذیرش جوانان با تکنولوژی در محل کار از پدیده ای به نام عدم جذابیت ناشی می شود. افرادی که استفاده از این تکنولوژی ها را از سیستم های شخصی یا در محل کار شروع کرده اند، از بلک بری یا کامپیوترهای قدیمی و غیرموثر در محل کار خسته شده اند و به دنبال نوسازی و اعمال سرعت بیشتر در کارشان هستند.
ممکن است سیستم های شخصی که آنها در منزل شان دارند نسبت به سیستم های محل کار ارتقا یافته باشد و همین سرعت انجام وظایف را در محل کار کم و آنها را نسبت به کار بی انگیزه کند. همین خستگی در مورد کارمندان مسن نیز همانند جوانان در مورد سیستم های کهنه و قدیمی اتفاق می افتد و آنها بیشتر از جوانان مشتاق تکنولوژی جدید هستند.
راب باسمن در این خصوص می گوید: گاهی اوقات کارمندان مسن را در زمینه تکنولوژی همتراز با جوانان می بینیم و احساس راحتی آنها در استفاده از این وسایل را به خوبی درک می کنیم. هنگامی که به روند سریع تکامل تکنولوژی فکر می کنیم، درمی یابیم که هر فرد در زندگی دیر یا زود با این تغییر روند روبه رو خواهد شد، چه فردی 25 ساله یا 65 ساله باشد به هرحال با این روند مواجه شده و از اتخاذ آن تجاربی را کسب خواهد کرد.
نتایج باسمن نشان می دهد که صرف حضور تکنولوژی جدید یا آموزش آن سبب رضایت و خوشحالی کارمندان نمی شود، بلکه آنها باید در خودشان توانایی خلاق بودن در کار و انعطاف پذیری برای استفاده از فناوری را ایجاد کنند. این خلاقیت به استفاده از ابزارهای همکاری و انعطاف پذیری محل کار و چگونگی منعطف بودن سبک کار افراد بستگی دارد.
برای مثال استفاده از تکنولوژی هایی مانند پیام رسان یا ایمیل در محل کار و مرتبط کردن افراد با یکدیگر خلاقانه بوده و در ذات خود سبب رضایت کارمندان می شود.
ارتباط با نویسنده: hoda.rezaeii@yahoo.com