غالبا استانهای کشور هر کدام از مزیتهای نسبی برای خود درخصوص پتانسیلهای سرمایهگذاری برخوردارند، در این بین برخی از نظر صنعتی برخی دیگر به لحاظ گردشگری و در نهایت برخی استانها بعد از گذشت سالها هنوز چندان تمرکزی روی درآمدزایی خود بهصورت جدی ندارند. مثلا استان کردستان از استانهایی است که به لحاظ صنعتی توسعهنیافته است اما از نظر صنایعدستی در جایگاه خوبی قرار دارد و تنها با مقداری توجه و تمرکز میتواند در این شاخه یکی از برترینها به شمار بیاید.
به گزارش ایرنا، برای ایجاد رشتههای صنایعدستی و تولید در این عرصه نیاز به سرمایه و تجهیزات کلان نیست و حدود 80 درصد مواد اولیه آن در استان قابل تامین است و در کوتاهترین زمان نیز امکان آموزش رشتهها وجود دارد. قابلیت تولید در رشتههای صنایعدستی هم به لحاظ خانگی و هم به لحاظ کارگاهی در اکثریت رشتههای فعال استان امکانپذیر است، لذا میتوان با راهاندازی کارگاههای صنایعدستی در افزایش درآمد ناخالص ملی در کشور تاثیر بسزایی گذاشت. صنایعدستی را میتوان مانند نفت بهعنوان یکی از ثروتهای ملی به حساب آورد و صنعتگران آن نیز جزو ارزشها و ثروتهای اقتصادی کشور و استان محسوب میشوند.
هماکنون در استان کردستان 32 رشته صنایعدستی فعالیت دارند که نقش مهمی در بحث صادرات و تامین نیازهای منطقه دارد، هماکنون براساس بانک اطلاعاتی و اطلسهایی که در استان در حال انجام است بیش از 47 هزار صنعتگر در استان شناسایی شدهاند. معاون صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کردستان میگوید: اگر اطلس صنایعدستی استان کاملا تدوین شود پیشبینی میشود بیش از 100 هزار نفر فعال صنایعدستی در استان داشته باشیم.
فرهاد حامدی میافزاید: رشتههای صنایعدستی هم بهصورت مستقیم و هم بهصورت غیرمستقیم است و هر رشته میتواند منجر به ایجاد چندین شغل شود.
صنایعدستی کردستان با توجه به پیشینه و تاریخچه غنی، در چند رشته بهویژه هنرهای چوبی در سطح ملی و بینالمللی به خوبی شناخته شده است، تنها نیاز است توجه و تمرکز بیشتری به سرمایهگذاریهای متناسب در این استان صورت بگیرد.