براساس نتایج حاصل از نظرسنجی سایتÉditions Tissot، با رسیدن به اواسط زندگی کاری، رابطه فرد با شغلش دستخوش تغییراتی می شود. 35 درصد از افرادی که در دهه چهارم عمرشان به سر می برند تمایل دارند اهمیت بیشتری به زندگی شخصی خود بدهند. برای عده ای دیگر، بهترین زمان برای افزایش مهارت ها یا اعمال تغییر است. بحران میانسالی بر زمینه شغلی نیز تاثیر دارد. 77 درصد از کارکنان بر این باورند که این دوره سنی ارتباط آنها را با شغل شان تغییر می دهد. مردان و زنان هر دو به یک اندازه این احساس را دارند.
اما 40 ساله ها چه دیدی به زندگی کاری شان دارند؟
اول اینکه کار دیگر نباید در مرکز نگرانی های شان باشد. 35 درصد از آنان فکر می کنند دیگر زمانی است که باید اهمیت بیشتری به زندگی خصوصی شان بدهند. این مسئله شاید به این واقعیت مربوط بشود که 20 درصد افراد احساس می کنند انگیزه شان در انجام کار بالا رفته است. در نظر 30 درصد افراد، تغییر 40 سالگی به این شکل نمایان می شود که با برجسته کردن عدم ارتکاب به خطا به لطف تجربه های شان میل دارند در کار جا بیفتند. علاوه بر این، 14 درصد دیگر می خواهند دانش شان را منتقل کنند. اما برعکس، 9 درصد دیگر بیشتر به گوش کردن وقت می سپارند و می خواهند با همکاران شان تعاملات بیشتری داشته باشند. 5 درصد کارکنان نیز تمایل دارند به مدیریت مشارکتی روی آورند.
دهه 40 زندگی برای برخی دیگر، زمان تغییر محسوب می شود. یک پنجم افراد تمایل دارند، راه شان را به کل تغییر دهند و یک دهم افراد می خواهند مهارت و تجربه خود را به خدمت کسب وکار دیگری درآورند.
رفاه مالی، نشان موفقیت
اما در نهایت، آیا 40 سالگی سنی تعیین کننده برای موفقیت در زندگی حرفه ای است؟ 56 درصد مصاحبه شوندگان این گونه باور دارند. برای 40 درصد دیگر، موفقیت به معنای رفاه مالی کافی است، که به آنها اجازه می دهد از بررسی مضطربانه حساب بانکی شان اجتناب کنند. 26 درصد افراد، اگر خیال شان از آینده حرفه ای خود راحت باشد، حس می کنند موفق شده اند و 21 درصد آنها، زمانی که احساس کنند به طور دائم از بیکاری حفظ شده اند. برای برخی، موفقیت به معنای یک تغییر رادیکال است؛ 17 درصد می خواهند شغلی را که علاقه دارند انجام دهند، 6 درصد می خواهند شرکتی تاسیس کنند تا خود رئیس خود باشند. برخی کمی کینه توزانه فکر می کنند، 6 درصد افراد می خواهند شرکت شان را بخرند و سپس رئیس شان را اخراج کنند!
پرسش دیگری که مطرح است این است که شغلی که نتواند موفقیت را محقق کند چه نشانه هایی دارد؟ شغلی که در آن حوصله تان سر رود و کسل شوید! نخستین علتی که توسط 49 درصد از پاسخ دهندگان ذکر شد؛ یا شغلی که در آن استرس وجود دارد، که توسط 37 درصد دیگر اظهار شد. نشانه دیگری از شکست در کار نیز توسط 28 درصد از پاسخ دهندگان به دست آمد؛ موقعیتی که در آن امکان هیچ گونه رشدی نیست!
البته جنبه های مادی نیز وجود دارد؛ 13 درصد از پاسخ دهندگان بر این باورند که اگر قادر به خرید خانه شخصی شان نباشند در کارشان موفق نبوده اند؛ 11 درصد دیگر اگر حقوق شان پایین تر از اطرافیان شان باشد و 8 درصد در صورتی که احساس کنند هنوز آنقدر توانمند نیستند که طلب افزایش دستمزد کنند. 2 درصد از افراد همچنین گمان می کنند که نداشتن ماشین به نشانه موفق نبودن در شغل است.