از دید برخی بینندگان برنامههای تلویزیونی، برنامه صنعت مرغداری هفته گذشته شبکه بازار، یکی از جالبترین برنامههایی بود که طی این مدت پخش میشد. هر هفته در این برنامه از کارشناسان و مسئولان صنعت دعوت میشود تا درباره موضوع موردنظر صحبت کنند. یکی از همین کارشناسان معمولاً حضور مستمر داشته و اطلاعات و آگاهیهایی را منتشر میکند که برای فعالان این عرصه بسیار مفید و مثمر ثمر خواهد بود. مهدی مسعودی گفت: «قرار است تولید ذرت در آرژانتین به 22/5میلیون تن افزایش یابد که طبق اعلام مسئولان این کشور برای صادرات 13/5میلیون تن آن برنامهریزی کرده است.»
این خبر میتواند برای صنعت طیور امیدبخش باشد. زیرا طبق پیشبینی این کارشناس، قیمت ذرت که سهم بزرگی در تغذیه طیور دارد، در ماههای پایانی سال 2015 کاهش خواهد یافت، بنابراین کمی از هزینههای مرغداران کاسته میشود. البته این به شرطی است که کشور مذکور به اهداف موردنظر برسد.
مسعودی در بخش دیگری از سخنانش درباره قرارداد یک شرکت بزرگ برزیلی با یک شرکت سنگاپوری خبرداد. این کمپانی که در زمینه تولید و فرآوری گوشت طیور فعالیت میکند، با سرمایهگذاری 40میلیون دلاری در سنگاپور سعی در افزایش تولید گوشت و فرآوردههای گوشتی طیور دارد و قرار است محصولاتش را به کشورهای آسیای شرقی صادر کند. این میتواند بهعنوان یک هشدار برای تولیدکنندههای کشور باشد تا با یک برنامه منسجم با این کمپانی وارد رقابت شوند، وگرنه ممکن است بازارهای منطقه بعد از رونق گرفتن کارخانه مزبور از دست تاجران ایرانی خارج شود.
اما موضوع بسیار مهمی که این کارشناس در ادامه برنامه به آن اشاره کرد، بحث داغ آنفلوآنزای مرغی است. همانطور که پیش از این نیز گفته شد، این بیماری از آمریکا شیوع پیدا کرد و هماکنون به روسیه و ترکیه نیز سرایت کرده است. اما جالب اینجاست که ایالت اوهایو در آمریکا تنها ایالتی است که از این بیماری آسیب ندیده و از ورود این ویروس مصون مانده است. مسئولان اوهایو در حال حاضر برگزاری نمایشگاه، سمینار، سمپوزیوم و مواردی از این دست را که در زمینه طیور برگزار میشود، ممنوع اعلام کرده و به دلیل مسائل بهداشتی بهشدت تدابیر امنیتی خاصی اندیشیدهاند.
مسعودی با اشاره به این مسئله عنوان کرد: «ولی متأسفانه ما هنوز این بیماری را جدی نگرفتهایم. زیرا شرکتهای ترک بهراحتی در نمایشگاه دام و طیور و صنایع غذایی که در ایران برگزار میشود، شرکت میکنند و هیچ ممانعتی از این باب صورت نمیگیرد. این در حالی است که یکی از مهمترین عوامل سرایت ویروس آنفلوآنزا انسانها هستند، بنابراین لازم است که مسئولان بهداشتی برای این منظور چارهای بیندیشند.»