طبیعی است راهکارهایی از قبیل برگزاری جشنوارههای هنری در سطح بینالمللی، برنامههای مذهبی، برگزاری و اجرای مراسم ورزشی جهانی، دعوت از هنرمندان و شخصیتهای سازنده و شهره جهان جهت مشاوره و اجرای اینگونه برنامهها، تربیت نیروی متخصص و توجه به آموزش، برنامهریزی در جهت برنامههای بلندمدت، توجه به زیرساختها و مواردی از این قبیل بهطور حتم میتواند راهگشای خوبی برای جذب گردشگر در تمامی فصول سال باشد. در ادامه صرفا به ذکر چند نمونه در کشور ایران اکتفا میشود.
باز هم شایان ذکر است توجه و نگاه جدید مسئولان به این مهم میتواند نوعدوستی، فرهنگ، صلح طلبی و اخلاق ایرانیان را به جهانیان عرضه کند و در کنار احساس امنیت و حمایتی که به وجود میآید میتواند در جذب گردشگر و سرمایه و ایجاد اشتغال موثر واقع شود؛ امری که به احتمال قوی به روابط و دیپلماسی کشور نیز کمک خواهد کرد.
جشن خرمن
جشن خرمن یکی از جشنهای سنتی شمال ایران است که مردان شرکتکننده در آن به اجرای برنامههای آیینی چون سرنانوازی، خرمنکوبی (جینگا) و شکرگزاری و نیایش، رقص خرمن میپردازند.
جشن عیدانه
جشن عیدانه در شهرك تاریخی ماسوله در روزهای ششم و هفتم فروردینماه برگزار میشود.
جشن انار
هریک از اقوام ایرانی، به مناسبت نوع محصول کشاورزی که در طول سال کشت و برداشت میکردند، جشنی برپا میداشتند. «جشن انار» یکی از همین جشنهای دیرینه است که با وجود تحول اساسی در شیوه برداشت آن، هنوز هم کموبیش در برخی نقاط ایران برگزار میشود.
مراسم پیر شالیار
مراسم پیر شالیار در روستــای اورامــانتخـت (هورامان) کردستان، هر سال دو بار در نیمه بهار و نیمه زمستان برگزار و عروسی «پیرشالیار» در سه روز جشن گرفته میشود.
جشن انگور
یکی از مراسم بسیار جالب در آذربایجان مخصوصا در منطقه ارومیه جشن انگور است. این جشن در میان مسلمانان به «شانادر» و در میان مسیحیان به «اوشانا» معروف است. این جشن که قدمت آن به چند هزار سال قبل برمیگردد یکی از نمادیترین و شکرگزارترین مراسم در برابر خالق هستی است. این مراسم باشکوه با رقص و آوازهای آذربایجانی همراه است.
فردینماشو، جشنی دیگر در مازندران
«فردینما» یکی از ماههای تاریخ طبری است و «شو» هم یعنی شب. به این دلیل که در این جشن هر کسی تلاش میکند تا به شکلی دیگران را شاد کند و در واقع «تقسیم خندهها» در جشن فردینما شو صورت میگیرد.
آبان روز از اردیبهشت ماه برابر با 10 اردیبهشت درگاهشماری ایرانی
در مناطق مرکزی ایران در این روز جشنی به نام «جشن چهلم نوروز» یا «جشن چلمو» برگزار میشود. این جشن در شیراز در کنار حوض ماهی سعدیه برپا میشود و کرمانیها در این روز به زیارت «شاه خیراله» میروند. پختن آش شیر نیز جزو مراسم این جشن است.
آیین گل غلتان
آیین گل غلتان یکی از رسوم سنتی مناطق مختلف شهرستان دامغان است که هماکنون توسط اهالی شهر امیریه (دامغان) صورت میگیرد. یکی از رسوم سنتی بر جای مانده از گذشته در مناطق مختلف شهرستان دامغان آیین گل غلتان نوزاد در نخستین بهار از زندگی او است. این رسم که حدود ۱۰۰سال قدمت دارد، در سالهای اخیر نیز توسط اهالی نقاط مختلف شهرستان از جمله شهر امیریه، روستاهای حسنآباد، جزن و... برپا میشود.
جشنواره بینالمللی فیلم فجر
مهمترین جشنواره سینمایی ایران است که از سال ۱۳۶۱ تاکنون معمولا در میانه بهمن ماه هر سال در تهران برگزار میشود.
جشنواره بینالمللی فارابی
موضوع اصلی جشنواره، «شناسایی و معرفی آثار پژوهشی برتر در حوزه علوم انسانی و اسلامی» است كه ممكن است بهصورت منتشرشده، منتشرنشده، پایاننامه یا در هر قالب دیگری به دبیرخانه جشنواره ارائه شود.و البته هزاران آیین و مراسم و جشن که میتوان از آن به اندازهای بهره جست تا به شهرتهای فراملی و جهانی، صدور فرهنگ اصیل ایرانی، تبادل مناسب فرهنگی، سودهای مالی و معنوی و در نهایت رسیدن به منویات و چشماندازهای مورد نظر در جهت توسعه ملی. البته با در نظر داشتن اصول حفظ محیط زیست و اعتقادات و آداب و رسوم ایرانیان دست یافت.