دوشنبه, ۱۱ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Mon, 1 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

«پس از جمع شدن حادثه، کارگروه ها و کمیته هایی تشکیل و به مباحث رسیدگی می شود و مسئولیت هر نهادی را مشخص می کنند. می خواهم خطاب به کسانی که اینجا کسب و کار داشتند اعلام کنم که این ساختمان را با کیفیت بسیار خوب و منطبق با مشخصات خوب ظرف دوسال خواهیم ساخت. پس از آن این واحدها را طبق ضوابطی به ذینفعان واگذار خواهیم کرد.»

این نخستین اظهارنظری است که محمد سعیدی کیا، رئیس بنیاد مستضعفان در جریان بازدید از محل حادثه پلاسکو ارائه کرد؛ ساختمانی که متعلق به این بنیاد بود و در جریان حادثه ای که پنج شنبه دو هفته قبل به وقوع پیوست به طور کامل فروریخت.

هرچند با تلاش نیروهای امداد و آتش نشانی فرآیند آواربرداری از پلاسکو با سرعت بالایی به پایان خود رسید، اما هنوز سوالات و ابهامات مختلفی درباره چرایی این اتفاق در جریان است؛ اتفاقی که باید در بررسی های آینده تکلیف نهایی اش مشخص شود.

در کنار شناسایی علل این اتفاق، آنچه در آینده باید با بازمانده های پلاسکو صورت گیرد نیز سوالی جدی به وجود آورده است. فعالیت چند صد واحد صنفی در این ساختمان باعث شده نیاز به برنامه ریزی سریع برای پیگیری بازسازی این طرح به طور جدی در دستور کار قرار گیرد.

در این بین از یک سو برنامه ریزی کوتاه مدت برای ایجاد فضایی شغلی برای مال باختگان و از سوی دیگر برنامه ریزی برای بازسازی این مجتمع بخشی از برنامه هایی است که در طول این روزها مطرح شده و دقیق ترین صحبت را در این زمینه رئیس بنیاد مستضعفان داشته است.

سعیدی کیا گفته این ساختمان قبل از انقلاب ساخته شده و سرقفلی همه واحدهای آن به مردم واگذار شده بود. بنابراین ما هیچ چیزی در اختیار نداشتیم، جز اصل مالکیت ساختمان. البته ما هم مسئولیتی داریم و از زیر بار مسئولیت شانه خالی نمی کنیم. بنیاد مستضعفان یکی از مسئولیت های خود در این زمینه را بازسازی سریع این طرح اعلام کرده و حتی از آماده بودن نقشه ها و امکان تمام شدن بازسازی کامل ظرف دو سال خبر داده است؛ موضوعی که چگونگی اجرای آن می تواند ابهام هایی به وجود آورد.

نوسازی بافت های فرسوده اولویت نخست

یک کارشناس عمران و مسکن معتقد است آنچه برای پلاسکو اتفاق افتاد تصویر کوچکی از اوضاع بافت های فرسوده در ایران است و از این رو باید با برنامه ریزی جدی در کنار بازسازی پلاسکو فکری دقیق برای واحدهای مسکونی و تجاری فرسوده در پایتخت صورت گیرد.

سلمان خادم المله در گفت وگو با «فرصت امروز» تصریح کرد: ساختمان پلاسکوی تهران با توجه به عمر بالایی که داشت در زمان به وجود آمدن یک حادثه دوام نیاورد و فروریخت. هرچند تلخی این حادثه بسیار بزرگ است، اما باید تمرکز امروز روی جلوگیری از تکرار حوادثی از این دست باشد.

به گفته وی، طبق آمارهای رسمی درصد قابل توجهی از ساختمان های مسکونی و تجاری در شهر تهران عمر بالایی دارند و از این رو یا باید به طور جدی نوسازی شوند یا امکان بازسازی پایه ای آنها به وجود آید.

این کارشناس به ارائه طرح های تأمین مالی بازسازی بافت های فرسوده اشاره کرد و گفت: با توجه به این برنامه های ارائه شده می توان انتظار داشت لااقل بخشی از نگرانی ها درباره آینده بافت های فرسوده جبران شود و در چند مرحله درصد قابل توجهی از این ساختمان ها نوسازی شوند.

خادم المله تأکید کرد: این بازسازی می تواند شامل ساختمان پلاسکو نیز بشود. در صورتی که نقشه ها و طرح های مربوط به بازسازی در شرایط ایمن و استاندارد فراهم آمده، منابع مالی لازم در نظر گرفته شود و تمام کارها اجرایی شوند، می توان انتظار داشت این ساختمان بار دیگر در آینده نزدیک بازسازی شود.

احسان رجبی، کارشناس و فعال بازار مسکن نیز در گفت وگو با «فرصت امروز» درباره برنامه ریزی برای بازسازی دو ساله پلاسکو اظهار کرد: با توجه به شیوه های مدرن ساخت و ساز برج های مرتفع در جهان نمی توان گفت که این اتفاق نشدنی است، اما قطعا مقدماتی نیاز خواهد داشت که تا زمان تأمین نشدن آنها کار با دشواری همراه می شود.

به گفته وی، در حال حاضر نخستین اولویت حفظ امنیت ساختمان های مجاور پلاسکو است. پس از این حادثه تعدادی از واحدهای تجاری اطراف ضربه خورده اند و ایمنی آنها با ابهام مواجه شده است. از این رو پس از اتمام آواربرداری حفظ امنیت آنها حیاتی است.

این کارشناس به اهمیت برنامه ریزی دقیق و استانداردسازی فرآیند بازسازی اشاره کرد و گفت: پیگیری نکردن ایمنی ساختمان و عمر بالای پلاسکو، فاجعه ای را به وجود آورد که در ابعاد جهانی به آن پرداخته شد. این در حالی است که اگر در زمان حیات پلاسکو، نوسازی هایی صورت می گرفت و ایمنی محل تأمین می شد قطعا کار به اینجا نمی رسید.

رجبی افزود: از این رو به نظر می رسد تعجیل در نوسازی پلاسکو نیز باید همراه با نگاه جدی به استانداردهای بین المللی باشد. این مجتمع در یکی از حیاتی ترین بخش های اقتصادی پایتخت قرار گرفته و در کنار سرعت باید توجه همه جانبه به جوانب ایمنی را نیز در آن در دستور کار قرار داد.

نگاه ملی به حادثه اخیر باعث شده بسیاری از بخش ها تمام امکانات خود را برای بهبود اوضاع آسیب دیدگان پلاسکو بسیج کنند و این امر قطعا شامل بازسازی سریع این ساختمان نیز خواهد شد؛ بازسازی ای که از یک سو نیاز به دقت در جوانب ایمنی و مدرن دارد و از سوی دیگر می تواند با تعمیم به دیگر طرح ها، پیشگیری در فرویختن را جایگزین آواربرداری کند.

ارتباط با نویسنده: j.hashemi1992@gmail.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/whaceUjW
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه