وزیر بهداشت گفت: بیش از نیمی از مرگومیر در کشور ناشی از مصرف روغن جامد و کمکیفیت، شکر و نمک است، بنابراین باید در تهیه محصول غذایی دقت کنیم و مردم هم مراقب فشار خون، دیابت و سایر بیماریها باشند.
حسن قاضیزاده هاشمی، با بیان اینکه این آمار یک واقعیت است که مردم در وهله نخست و سپس صاحبان صنایع میتوانند ذائقه مردم را به تدریج به مصرف غذای سالم تغییر دهند، افزود: ما موظف به حمایت از تولید و مکلف به حمایت از مردم هستیم و مردم اطمینان داشته باشند که دولت نسبت به سلامت آنها غافل نیست.
وزیر بهداشت اظهار کرد: بخش عمده سلامت مردم در گرو همدلی و همکاری سایر دستگاههاست و این وزارتخانه تنها قادر به 20درصد امور مربوط به سلامت شهروندان است.
وی با بیان اینکه بحث غذا خیلی حساس است و به نظر میرسد در دهههای گذشته تا حدودی نسبت به آن کمتوجهی شده است، گفت: باید بدون اینکه مردم را بترسانیم، راهکارهایی اندیشیده شود که به تدریج به سمتی حرکت کنیم که مصرف غذای سالم به فرهنگ تبدیل شود.
وی با ابراز تاسف از اینکه میزان آشنایی نسل جوان از غذاهای ایرانی در حال کم شدن است و ذائقهها در حال سوق دادن به مصرف غذاهای فوری است، از مردم خواست تا مصرف مواد جایگزین شکر را که کالری و مواد قندی آن کم است، در برنامههای غذایی خود بگنجانند.
هاشمی تاکید کرد: میتوان با بهرهگیری از آداب و سنن مردم ایران بر بخشی از مشکل اضافه وزن و چاقی غلبه کرد و در این زمینه به همت جمعی نیاز است.
به گزارش ایانا، وی با بیان اینکه تولید نباید بهانهای برای کاهش نظارت و سوءتدبیر در بازرسیها و کنترلها باشد، یادآور شد: میتوان با کمک شیرینکنندههای جایگزین از جمله گیاه «استویا» بهعنوان یک راهکار موثر، ذائقه مردم را آهستهآهسته تغییر داد.
وی با بیان اینکه در آینده باید در فکر شیرینکنندههای جایگزین بود، از مردم بهویژه جوانان خواست مصرف غذای سالم را در برنامه غذایی خود قرار دهند و میزان مصرف شیرینی، تنقلات و غذاهای فوری را کم کنند.