3 میلیون سفر هوایی، 8 میلیون سفر دریایی، بیش از 2 میلیون سفر ریلی و ثبت تردد چند 10میلیون خودروی سواری شخصی و عمومی تنها بخشی از برنامههای مسافرتی مردم ایران در ایام نوروز را شامل میشود. سفرهایی که هر ساله از دهه آخر اسفند آغاز شده و تا روزهای پس از نیمه نخست فروردین را دربرمیگیرد و تماما امکانات وزارتخانه ستادی راهوشهرسازی را به خود اختصاص میدهد. طبق سنت هر ساله، وزارت راه امسال نیز برنامههای خود را طوری تنظیم کرده که در جریان سفرهای نوروزی مسافران در حوزههای مختلف حملونقل از بیشترین امکانات ممکن استفاده کنند. به گزارش «فرصت امروز»، روز گذشته چهار معاون عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در حوزه حملونقل به جمع خبرنگاران آمدند تا آخرین تحولات و اقدامات صورت گرفته در حوزه حملونقل برای برپایی سفرهای نوروزی را تشریح کنند.
خط کشی 72 هزار کیلومتر از جادههای کشور
نخستین کسی که به ارائه گزارشی از وضعیت حوزه کاری خود پرداخت داود کشاورزیان، معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان راهداری کشور بود. وی در ابتدا صحبتهای خود را با اقداماتی که این سازمان در سال 93 انجام داده، آغاز کرد. به گفته وی، با توجه به افزایش توجهات دولت و مجلس شورای اسلامی به سازمان راهداری این مجموعه توانسته است در سال 93 اقدامات مناسبی در حوزههای حملونقل و راهداری و راهسازی انجام دهد که این مسئله در سفرهای نوروزی تاثیر خود را نشان خواهد داد. خط کشی 72 هزار کیلومتر از جادههای کشور، نصب 250 هزار علائم اطلاعاتی، عملیات روی 10 میلیون تن آسفالت و استفاده از قیرهای متفاوت در راستای حفظ کیفیت راهها و روکش مجدد آنها بخشی از عملیاتهای انجام گرفته در طول 11 ماهه ابتدایی امسال بوده است.
رییس سازمان راهداری همچنین از انجام عملیات اصلاحی در بیش از 460 محل پرحادثه در جادههای مختلف کشور خبر داده که انتظار میرود با استفاده از این شاخص و البته کمک مهندسان مشاوری که تمام راههای شریانی کشور را در طول ماههای گذشته ارزیابی کردهاند میزان تصادفات و تلفات جادهای در جادههای ایران به حداقل برسد. معاون وزیر راه بخشخصوصی را نیز در صحبتهای خود فراموش نکرد و رسما از تلاش و پیگیری سازمان تحت هدایتش برای به سود رساندن صنعت حملونقل و افزایش توان بخشخصوصی برای سرمایهگذاری در این صنعت خبر داد.
افزایش 2برابری ظرفیت راهآهن در آیندهای نزدیک
مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران دومین فردی بود که در نشست خبری روزگذشته در رابطه با برنامههای سازمان تحت مدیریتش در سفرهای نوروزی به ایراد سخنرانی پرداخت. پورسیدآقایی بخش عمدهای از صحبتهای خود را به تلاشهای راهآهن برای بهبود شرایط و افزایش زیرساختهای موجود در مسیر پرتردد
تهران- مشهد اختصاص داد. طبق اعلام وی از انتهای هفته جاری طرح سیستم کنترل هوشمند قطارهای بین شهری برای نخستینبار در ایران فعال میشود تا با شکلگیری نخستین فناوری جدید در این حوزه هم شاخص ایمنی قطارها در ایران افزایش پیدا کرده و هم سرعت و ظرفیت تردد قطارها افزایش یابد. این سیستم کنترل اتوماتیک قطار برای نخستین بار در سفرهای نوروزی امسال در مسیر تهران – مشهد انجام میگیرد که بهوسیله آن زمان استفاده قطارها از مسیرهای ریلی بهشدت کاهش پیدا کرده و ظرفیت خطوط افزایش پیدا میکند.
پورسیدآقایی ابراز امیدواری کرد با راهاندازی این سیستم بتوان از سال آینده در فواصل 10 دقیقهای قطارهای تهران – مشهد را از ایستگاه راهی کرد و با استفاده از این سیستم در سایر مسیرهای بزرگ کشور ظرفیت ناوگان ریلی در آیندهای نزدیک به دوبرابر افزایش پیدا کند.
افزایش 16 درصدی ناوگان دریایی
رییس سازمان بنادر و دریانوردی بهعنوان سومین مسئولی که در این نشست به ارائه توضیحات پرداخت بیشترین تمرکز خود را روی برنامهریزیهای صورت گرفته در این معاونت برای سفرهای نوروزی گذاشت. طبق اعلام سعیدنژاد در نوروز امسال 75 شناور مسافرتی با بیش از 6750 صندلی فعال در بنادر مسافرتی ایران حضور خواهند داشت که این رقم نسبت به سال گذشته رشدی 16 درصدی را نشان میدهد. در کنار آن استفاده از شناورهای مخصوص حمل خودرو (لندینگ کرافت) نیز از اصلیترین برنامههای سازمان بنادر برای توسعه و گسترش بوده که این دستگاهها نیز با رشدی 35 درصدی در نوروز سال آینده به 31 دستگاه فعال میرسد.
رییس سازمان بنادر ابراز امیدواری کرده که با انجام پیگیریهای لازم بیش از 8 میلیون و 400 هزار نفر مسافر از شناورهای دریایی برای رسیدن به مقاصد خود استفاده کنند و این آمار در پایان سال به بیش از 17 میلیون مسافر برسد. معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین از تلاش برای رساندن استانداردهای سهگانه مسافرتی دریایی به حد جهانیاش خبر داد و اعلام کرد بحث بهسازی و مناسبسازی آبراهههای دریایی، پایش مداوم شرایط جوی و همچنین استفاده از تجهیزات الکترونیکی بهروز و رادارهایی که به شکل مرکزی توان مرتبط کردن شناورها را با نقاط مختلف ساحلی میدهند در دستور کار سازمان بنادر قرار داشته و تلاش میشود با استفاده از همه این امکانات سفرهای نوروزی به شکل قابل توجهی بهبود کیفیت داشته باشد.
شفافسازی شرایط پروازهای چارتری
آخرین معاون آخوندی که در نشست خبری روز گذشته اخبار و اطلاعات جدید در حوزه ریاست خود را مطرح کرد، رییس سازمان هواپیمایی کشوری بود. علیرضا جهانگیریان صحبتهای خود را با بحث مجوزهای ارائه شده از سوی سازمان هواپیمایی برای پروازهای نوروزی آغاز کرد. طبق اعلام وی در سال 94 پروازهای فوقالعاده نوروزی به بیش از 2350 پرواز خواهد رسید که این عدد نسبت به گذشته رشدی 65 درصدی را نشان میدهد. همچنین با توجه به اینکه کشور در سال گذشته 27میلیون مسافرت هوایی را ثبت کرده انتظار میرود مسافران پروازهای نوروزی در سال 94 به بیش از 3میلیون نفر برسد.
اما مهمترین بحث صحبتهای جهانگیریان مربوط به شرایط پروازهای چارتری در کشور بود که در ماههای گذشته شرایط قابل توجهی را در بازار به وجود آورده و بسیاری آن را ریشه گرانیها میدانند. وی در این زمینه به دستور وزیر راه و شهرسازی برای مشخص شدن تکلیف این پروازها اشاره کرد و گفت: با تصویب آییننامه جدیدالتاسیس شرکتهای هواپیمایی سهم ایرلاینها از پروازهای چارتری نیز مشخص شده که برمبنای آن سازمان هواپیمایی میتواند این درصد را مشخص کند که قطعا این رقم چیزی حدود 10 تا 15 درصد خواهد بود. معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: هر ایرلاینی قصد داشته باشد سهم پروازهای چارتری خود را به بیشتر از این رقم افزایش دهد از ایرلاینهای عادی خارج شده و به ردیف ایرلاینهای چارتری میپیوندد.
پایان بخش صحبتهای رییس سازمان هواپیمایی به موضوع تاخیرها در برنامههای پروازی اشاره داشت که برمبنای آن هرچند جهانگیریان نتوانست آمار بزرگ تاخیرها را در ایران کتمان کند و رسما اعلام کرد نزدیک یکسوم از پروازهای صورت گرفته در کشور با تاخیر انجام شدهاند اما با استناد به آمار تاخیرهای 21 درصدی پروازها در آمریکا اعلام کرد شرایط تحریمها و محدودیتهای موجود در فضای صنعت هواپیمایی ایران باعث شده چنین رقمی خیلی بزرگ نباشد.