جمعه, ۲۱ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Fri, 10 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز
رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی مدعی شد

وزارت جهاد کشاورزی زیر فشارجوسازی‌های واردکنندگان میوه

9 سال پیش ( 1393/11/12 )
پدیدآورنده : مولود غلامی  

شبکه‌های تعاون روستایی و تعاونی‌های تولید خدمات، فعالیت‌هایی را در نظام بهره‌برداری کشاورزی انجام می‌دهند که کشاورزان به تنهایی قادر به انجام آنها نیستند یا برای‌شان صرفه اقتصادی ندارد. یکی از کارکردهای شبکه تعاون روستایی، شکل‌دهی به زنجیره فروش و گسترش زیرساخت‌های تولید محصولات کشاورزی است. نزدیک به نیم سده (45سال) از تاسیس سازمان تعاون روستایی در ایران می‌گذرد و این سازمان بیشتر در بخش فروش محصولات کشاورزی فعالیت‌های خود را انجام می‌دهد.

گشایش 33 پروژه و طرح در روزهای آینده

حسین صفایی، رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، روز گذشته در جمع خبرنگاران بخش کشاورزی حاضر شد و گزارشی از برخی عملکردهای این سازمان در یک سال گذشته و پروژه‌هایی که قرار است در دهه فجر گشایش یابد، ارائه داد. صفایی اظهار کرد: سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با گستره وظایف و عملیات خدمات‌رسانی به روستاییان و کشاورزان برای ساخت و توسعه زیرساخت‌های شبکه تعاونی‌های زیر پوشش اقداماتی انجام داده است. در همین راستا، در سال 93 در هفت استان تاسیسات نگهداری محصولات کشاورزی مانند انبار، سردخانه و باسکول با ظرفیت بیش از 8700 تن ایجاد کرده‌ایم. همچنین چهار مرکز مهم فروش مستقیم محصولات کشاورزی با 124 غرفه در چهار استان را به پایان رساندیم. 

وی افزود: اجرای سیاست‌های توانمند‌سازی شبکه تعاون روستایی و تقویت بنیه مالی و اقتصادی شرکت‌ها و اتحادیه‌ها از جمله عملکردهای این سازمان است. بر همین اساس در سال 93 برای کمک به حل مشکلات مالی کشاورزان بدون نیاز به سیستم بانکی از راه توسعه واحدهای اعتباری، چهار فروشگاه سازمان تعاون روستایی در چهار استان ساخته شد.

 

رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی از گشایش کارخانه پنبه پاک کنی در سرخس (خراسان رضوی) به‌عنوان قطب تولید پنبه کشور خبر داد و افزود: این کارخانه با ظرفیت 25 هزار تن در هر دوره تولید از پروژه‌های مهم این سازمان به شمار می‌رود. همچنین برای حمایت از دامداران با کمک اتحادیه دامداران، دو کارخانه فرآورده‌های لبنی در استان البرز و یزد در روزهای آینده گشایش می‌یابد. صفایی اعلام کرد: در مجموع 33 پروژه در حوزه فنی و اجرایی با اشتغال‌زایی 246 نفر در 20   استان توسط سازمان تعاون روستایی کشور قابل بهره‌برداری است.

گسترش مراکز فروش میوه شب عید

معاون وزیر جهادکشاورزی در خصوص تنظیم بازار میوه شب عید، اظهار کرد: امسال نهمین سالی است که دولت در تنظیم بازار میوه شب عید دخالت می‌کند. از سال 84 تنش‌ها و نابسامانی‌هایی در زمینه فروش پرتقال به وجود آمد و حساسیت‌هایی ایجاد شد که دولت چاره‌ای جز ورود به تنظیم بازار آن نداشت. این موضوع تاکنون ادامه یافته و تبدیل به عرف شده و در مردم نیز این توقع به وجود آمده که دولت در این زمینه ورود کند. بنابراین امسال هم دولت برای تنظیم بازار میوه شب عید در دو محصول سیب و پرتقال که بیشترین میزان مصرف را دارد، دخالت کرده و این وظیفه را برعهده سازمان تعاون روستایی گذاشته است.

وی ادامه داد: در همین راستا ما دو موضوع را مورد توجه قرار دادیم؛ نخست ارزیابی از میزان مصرف (سیب و پرتقال) از 20 اسفند تا هفته نخست فروردین و خرید از باغداران و سردخانه‌داران برحسب ارزیابی‌های انجام شده. مورد دیگر گسترش شبکه‌های توزیع و فروش نسبت به سال گذشته است. به همین منظور با پیش‌بینی وسیع‌تر مراکز عرضه را هم گسترش دادیم.

به جوسازی واردکنندگان میوه توجهی نکردیم

عضو ستاد تنظیم بازار محصولات کشاورزی، با اشاره به فضا‌سازی و جوسازی‌ها برای کمبود میوه در کشور و توجیه واردات آن، تصریح کرد: با سیاست‌هایی که وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه اتخاذ کرده، به این خواسته‌ها تن ندادیم. در سال‌های گذشته واردات میوه آسیب‌های زیادی به تولید محصولات کشاورزی وارد کرد. در حالی که تا
هفت،‌ هشت سال پیش واردات میوه به کشور در محدوده میوه‌های گرمسیری مانند موز، آناناس و... بود اما به یک‌باره حجم گسترده‌ای از میوه‌هایی که در کشور تولید می‌شود و حتی مزیت‌های کشاورزی است نیز وارد کشور شد.

صفایی افزود: این فضا باید بسته شود. در شرایطی که با محدودیت منابع ارزی در کشور روبه‌رو هستیم، نباید ارز را برای محصولاتی مصرف کنیم که تولید آن در کشور انجام می‌شود. این مسئله به کشاورزان و تولیدکنندگان آسیب می‌زند. وی تصریح کرد: امسال با مخالفت‌های وزارت جهاد کشاورزی از ورود برخی میوه‌ها مانند مرکبات، صاحبان منافع و واردکنندگان این محصولات فشارهای زیادی به دولت وارد کردند اما مجموعه ستاد تنظیم بازار و وزارت جهاد کشاورزی، برای جلوگیری از دامن زدن صاحبان منافع به موضوع کمبود و گرانی میوه و مرکبات و ایجاد جو روانی در جامعه، تصمیم گرفتند میزان ذخیره‌سازی میوه را افزایش دهند تا پاسخگوی نیازها باشیم.

خرید تضمینی شیر خام ادامه دارد

رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی، در پاسخ به پرسش «فرصت امروز» درباره ادامه خرید تضمینی شیر و تامین بازارهای صادراتی آن، اظهار کرد: در بازار محصولات لبنی و شیر خام از سال گذشته اتفاق‌هایی را شاهد بوده‌ایم که به زیان دامداران تمام شد. پارسال قیمت خرید شیر خام از دامداری‌ها هر کیلوگرم 1300 تومان اعلام شد اما برای دامدار امکان فروش با این قیمت میسر نشد و بخش تولید آسیب دید. بر همین اساس ستاد تنظیم بازار تصمیم گرفت برای حمایت از تولید، به ازای هر کیلوگرم شیر خام 190 تومان یارانه بپردازد.

وی ادامه داد: فاصله قیمت فروش شیر خام با مصوبه دولت و اضافه تولید آن در بازار، باعث شد تا وزارت جهاد کشاورزی تصمیم به جمع‌آوری و خرید بخشی از مازاد تولید شیر خام از دامداران بگیرد و این وظیفه را بر عهده سازمان مرکزی تعاون روستایی گذاشت. خرید تضمینی شیرخام در برخی از استان‌ها به قیمت هر کیلوگرم 1440 تومان (با بار میکروبی زیر 100 هزار و چربی 2/3 درصد) اکنون در جریان است.

تولید کره و خامه، سیاست دیگر وزارت جهاد کشاورزی

معاون وزیر جهاد کشاورزی، در خصوص تعیین بازارهای هدف برای شیرهای خریداری شده و چگونگی مصرف آن گفت: شیر خشک در میان فرآورده‌های لبنی بیشترین سهم را در بازارهای جهانی دارد. بنابراین با توجه به اضافه تولید شیر خام در کشور و با این هدف که ایران بخشی از این بازار را در اختیار بگیرد، اقدام به خرید تضمینی شیرخام مازاد در کشور کردیم. همچنین تهیه کره و خامه از شیرهای خریداری شده، هدف دیگری بود که دنبال کرده‌ایم.

صفایی با اشاره به واردات 90‌درصدی کره به کشور، اظهار کرد: تنها حدود 10 درصد از کره‌های مصرفی در کشور تولید می‌شود و بیش از 90درصد آن وارداتی است. برخی از کارخانه‌های لبنی تنها به سیستم بسته‌بندی کره مجهز هستند و خط تولید ندارند. با ادامه سیاست خرید تضمینی شیرخام، تلاش داریم بر ظرفیت‌های تولید کره در کارخانه‌های لبنی بیفزاییم تا بخش دیگری از نیازهای مصرفی کره در کشور تولید شود.

تشکل‌های تولید مباشران دولت

رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی، به نقش تشکل‌ها و اتحادیه‌های تولید در راستای خرید تضمینی محصولات کشاورزی اشاره کرد و افزود: یکی از امتیازهای عملکرد سازمان تعاون روستایی، سهیم کردن تشکل‌هاست به‌گونه‌ای‌که اتحادیه‌های تخصصی مربوط، مباشران دولت در خرید تضمینی محصولات کشاورزی هستند. سازمان تعاون روستایی در موضوع خرید تضمینی با اتحادیه‌ها قرارداد می‌بندد و عملیات خرید را انجام می‌دهد. صفایی، در خصوص مطالبات معوق ذرت کاران، گفت: امسال دولت با افزایش 90 درصدی قیمت تضمینی ذرت، تلاش کرد بخشی از مشکلات ذرت‌کاران را برطرف کند اما دو سه بانک عامل در این زمینه همکاری نکردند و تسهیلات لازم را در اختیار ما نگذاشتند.

وی از بانک‌های عامل خواست، به این موضوع از دیدگاه بنگاه‌داری ننگرند و مسائل اجتماعی و ملی را در نظر بگیرند. معاون وزیر جهاد کشاورزی، خرید تضمینی محصولات کشاورزی را راهکاری برای کمک به کشاورزان و تولیدکنندگان دانست و افزود: برای حمایت از کشاورزان گاهی دولت زیان می‌کند تا قیمت‌ها کاهش نیابد و به زیان کشاورزان تمام نشود. بنابراین فروش زیر قیمت محصولات در برخی مواقع از سوی دولت عادی است و این موضوع بر بازار تاثیر ندارد. خرید تضمینی اساسا با ضرر و زیان دولت و یارانه به تولید همراه است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/UzhtwNRl
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچ
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه