بورس تهران تحت تاثیر مذاکرات هستهای شروع توفانی را در ابتدای سال آغاز کرد و با افزایش قیمت و تقاضا همراه شد و به دلیل انتشار اخبار امیدوارکننده از لوزان سوییس، به مسیر صعودی خود ادامه داد و با رشد تمامی متغیرها مواجه شد. چنان که انتشار اخبار مثبت و امیدواری به حصول توافق، سهامداران تالار شیشهای را به خرید و نگهداری سهام خود خوشبین کرد و موجب افزایش تقاضا و رشد شاخص بورس شد. در عین حال با مشخص شدن تکلیف مذاکرات هستهای، التهابات و هیجانات ناشی از ابهام در مذاکرات به اتمام خواهد رسید. لغو تحریمها پس از مرحله نگارش توافق میان ایران و 1+5 موجب خوشبینی بازار سهام و در پی آن رشد حجم و ارزش معاملات خواهد شد.
شاخص کل بورس در نیمه کانال 65 هزار واحد
شاخص کل بورس اوراق بهادار در پایان هفته منتهی به 11 فروردین ماه به 65 هزار و 728 واحد رسید. در عین حال شاخص صنعت در آخر هفته، روی عدد 53 هزار و 959 واحد ایستاد. شاخص بازار اول به 47 هزار و 994 واحد و شاخص بازار دوم به 132 هزار و 32 واحد رسید. طی روزهای کاری در نوروز امسال، 4 میلیارد و 423 میلیون سهم و حق تقدم به ارزش 7 هزار و 346 میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار تهران معامله شد. در این مدت 71 هزار و 90 خریدار در 285 هزار و 163 دفعه به دادوستد پرداختند.
براساس آمار موجود، در این مدت، 3 میلیارد و 797 میلیون سهم به ارزش 6 هزار و 372 میلیارد ریال بهصورت خرد و بلوک معامله شد. از ابتدای سال تاکنون، بورس اوراق بهادار پنج روز کاری را پشت سر گذاشته است. طبق آمار در چهار روز کاری هفته دوم سال جاری تعداد 3022 میلیون سهم به ارزش 6424 میلیارد ریال در 258 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و 870 هزار و 32 برگه اوراق مشارکت نیز به ارزش 876 میلیارد ریال در این مدت معامله شد. شاخص کل هم با 2 هزار و 843 واحد افزایش در هفتهای که گذشت به رقم 65 هزار و 728 واحد رسید و شاخص بازار اول نیز با 2 هزار و 394 واحد افزایش به رقم 47 هزار و 994 واحد و شاخص بازار دوم با 3 هزار و 647 واحد افزایش به عدد 132 هزار و 33 واحد رسیدند.
صنایع حملونقل انبارداری و ارتباطات در صدر معاملات نوروزی
صنایع حملونقل، انبارداری و ارتباطات با 11.75 درصد، خدمات فنی و مهندسی با 10.78 درصد، فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای با 9.66 درصد و فلزات اساسی با 6.14 بیشترین تغییر مثبت در شاخص را نسبت به سایر گروهها در هفته دوم سالجاری به خود اختصاص دادند. در فرابورس ایران شاخص کل بدون تغییر 720 واحد و ارزش بازار اول و دوم فرابورس به 57هزار میلیارد تومان رسید. معاملهگران فرابورسی بیش از 96 میلیون برگه بهادار در قالب 17هزار و 874 نوبت معامله و به ارزش 47 میلیارد تومان دادوستد کردند. نمادهای پالایش نفت تهران، گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان، پالایش نفت لاوان، پالایش نفت شیراز و نفت ایرانول در تقویت شاخص فرابورس اثرگذار بوده و نمادهای پتروشیمی مارون و پتروشیمی جم در کاهش شاخص اثرگذار بودند.
با گروههای بازار سهام
در گروه پالایشی، روند مثبت این گروه همچنان ادامه داشت. در گروه معدنی، حجم معاملات پایین بود و اکثر نمادها در محدوده مثبت معامله شدند. در گروه تجهیزاتی، نماد صنایع آذرآب در محدوده منفی معامله شد. در نماد مپنا نیز شاهد افزایش فشار فروش بودیم ولی در محدوده مثبت معامله شد. در گروه خودرویی، روند معاملات این گروه تحت تاثیر اخبار مذاکرات قرار داشت. بهطوریکه اکثر نمادها در محدوده صفر تابلو معامله شدند.
در گروه ساختمانی، اکثر نمادهای این معاملات قرمز رنگی را تجربه کردند. سرمایهگذاری توسعه وعمران استان كرمان در این گروه با افزایش تقاضا همراه شد و به قیمت 716 تومان رسید. در آخرین روز معاملات، گروه بانکی به اخبار مذاکرات واکنش نشان میداد و با هر خبر خوب یا بدی نوسانات زیادی را تجربه کرد. بانک ملت در حدود 22 میلیون از سهامش معامله شد و به قیمت 227 تومان رسید. در گروه حملونقل روند معاملات متعادل بود. تعدادی از نمادها مثبت و تعدادی معاملات منفی را تجربه کردند. توسعه خدمات دریایی و بندری سینا در این گروه به قیمت 4200 تومان رسید.