سه شنبه, ۱۲ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Tue, 2 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

یکی از آخرین تصاویری که پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده از دونالد ترامپ در فضای مجازی پخش شد، از لحظه ای ثبت شده بود که این نامزد جمهوری خواه در حال فرار به پشت صحنه محل سخنرانی خود بود، حالا تصویرش نه با بینی دلقک که با نگاه آمریکایی اش روی ساختمان امپایراستیت آمریکا و به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهور این کشور ثبت شد؛ نتیجه ای که عده ای متخصص و تحلیلگر نسبت به تحققش با یادآوری پیروزی های اخیر عوام فریبان هشدار داده بودند، اما درست مثل آنچه در زمان برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) رخ داد، باوجود تلاش های رسانه ها به واقعیت پیوست و دونالد ترامپ با تمام حاشیه های پاپاراتزی وارش با کسب 278 رأی الکترال، هیلاری کلینتون رقیب دموکراتش را شکست داد تا «آمریکای واقعی» را به آمریکایی ها برگرداند. 

کلینتون این شکست را در تماسی تلفنی با ترامپ پذیرفت. پیروزی ترامپ که با اعتراض برخی از شهروندان حامی کلینتون در ایالت های کالیفرنیا و اورگان مواجه شد، روز گذشته بازارهای مالی جهان را دچار ریزش کرد و معاملات وال استریت حداکثر 5درصد ریزش کرد، در حالی که بازارهای سهام آسیا با فروش گسترده روبه رو شدند.

واکنش رسانه های جهان به پیروزی ترامپ

سردبیر نشریه نیویورکر که در طول کارزار انتخاباتی آشکار موضع ضد ترامپ داشت، گفت: انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری برای آمریکا و قانون اساسی آن تراژدی است. در عین حال او پیروزی آقای ترامپ را دستاورد بزرگی برای اقتدارگرایی، زن ستیزی و نژادپرستی در داخل و خارج آمریکا می داند. او پیروزی غیرمنتظره ترامپ را رویدادی تهوع آور در تاریخ آمریکا و لیبرال دموکراسی خواند.

نشریه رویترز هم در تیتر اصلی خود نوشت: «ترامپ در بازار جهانی آشفته وارد کاخ سفید می شود». در ادامه این مطلب آمده «ترامپ» به هشت سال سلطه دموکرات ها پایان داد و آمریکا را در مسیری جدید و نامطمئن قرار داد.

نشریه گاردین نیز در ادامه تیتر کوتاه «پیروزی ترامپ جهان را حیرت زده کرد» در تیتر اصلی خود آورده «دونالد ترامپ برنده انتخابات ریاست جمهوری شد و آمریکا را در مسیر آینده ای نامطمئن انداخت.

سی ان ان تیتر زد: «پیروزی ترامپ، انکار شگفت انگیز نخبه های سیاسی است»

ترامپ: از جامعه جهانی می خواهیم آمریکا را همچنان در صدر قرار دهند

ترامپ اما در میان هوادارانش در نیویورک حاضر شد و گفت: وقت آن رسیده که همه ما متحد باشیم و همانند یک ملت واحد برای ارتقای کشور بکوشیم. من به همه شهروندان آمریکایی متعهد می شوم که همه برای من مساوی هستند. آنهایی که من را انتخاب نکردند، به آنها می گویم به کمک همه شما نیاز دارم تا همانند ملتی واحد در خدمت کشور باشیم.

ترامپ ادامه داد: کمپین ما تنها یک کمپین نبود، بلکه یک جنبش منحصر به فرد بود که همه از هر صنفی در آن فعال بودند. یک جنبشی بود که تمامی اعتقادات و ادیان در آن حضور داشتند تا دولتی را انتخاب کنند که به همه ملت آمریکا کمک کند. با هم تلاش خواهیم کرد و با هم رویای همه آمریکایی ها را محقق می کنیم. من تلاش و تجربه های زیادی در سراسر جهان دارم و اکنون تلاش می کنم که در داخل کشور این تجربیات را پیاده کنم. هر آمریکایی فرصت خواهد داشت که رویایش را محقق سازد. زنان و مردانی که برای مدت های طولانی فراموش شده بودند دیگر فراموش نخواهند شد. زیرساخت های آمریکا را گسترش خواهیم داد و میلیون ها آمریکایی در این راه به ما کمک خواهند کرد.

رئیس جمهور آتی آمریکا گفت: باید از کهنه سربازان نیز تشکر کنم. 18 ماه ما درباره آنها سخن گفتیم و بارها با آنها نشستیم. باید هرآنچه در توان داریم برای بهبود وضعیت آنها به کار گیریم. برنامه های اقتصادی داریم که برای بهبود سطح اقتصادی آمریکا از آنها استفاده خواهم کرد.

ترامپ در ادامه گفت: آمریکا نمی پذیرد که ذره ای به عقب باز گردد و کوتاهی را قبول نمی کند، تمام شهرها و مناطقی را که به حاشیه رانده شده بودند در مرکز توجه قرار خواهیم داد. او گفت: به عنوان رئیس جمهور آمریکا و رئیس جمهور همه شما تلاش می کنم بعد از دو و چهار و حتی هشت سال دیگر همه به رئیس جمهورشان افتخار کنند.

او در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به رهبران جامعه جهانی گفت: از جامعه جهانی می خواهیم آمریکا را همچنان در صدر قرار دهند. ما تلاش می کنیم صلح را گسترش دهیم و به دنبال افزایش تنش نخواهیم بود.

پیروزی جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان و سنا

همچنین همزمان با انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات کنگره هم برگزار شد و نمایندگانی جدید برای سنا و مجلس نمایندگان آمریکا تعیین شدند. در جریان انتخابات پیشین کنگره که چهارم نوامبر ۲۰۱۴ در اواسط دور دوم ریاست جمهوری باراک اوباما برگزار شد، کنترل سنا از دست دموکرات ها خارج شد و این بار نمایندگان این حزب درصدد پس گرفتن جایگاه اکثریت خود بودند.

از مجموع ۱۰۰ کرسی سنا، ۳۴ کرسی در انتخابات به رأی گذاشته شد. دوره نمایندگان سنا شش ساله است اما در هر انتخابات تنها یک سوم کرسی ها به رأی گذاشته می شود.

برای مجلس نمایندگان آمریکا هم تمام ۴۳۵ کرسی به رأی گذاشته شد. دوره نمایندگان این مجلس دو ساله است.

نتایج انتخابات کنگره آمریکا تاکنون به این شرح بوده است:

سنا: دموکرات ها ۴۷ کرسی - جمهوری خواهان ۵۱ کرسی

مجلس نمایندگان: دموکرات ها ۱۹۱ کرسی - جمهوری خواهان: ۲۳۶ کرسی

اکثریت در سنا ۵۱ کرسی و در مجلس نمایندگان ۲۱۸ کرسی است. به این ترتیب تا همین جا هم جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان و سنا پیروز شده اند.

اوباما: خورشید فردا دوباره می تابد

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، در پیغامی از پیش ضبط شده از آمریکایی ها خواسته است که پس از انتخاباتی «خسته کننده و گاه عجیب» یکدیگر را نه به چشم دموکرات یا جمهوری خواه، بلکه به چشم هموطن نگاه کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از آسوشیتدپرس، اوباما گفت: «فارغ از اینکه نامزد مورد نظر شما برنده بشود یا نه فارغ از هر چه که بشود، خورشید فردا دوباره می تابد و آمریکا همچنان برترین کشور جهان خواهد بود.»

اوباما ضمن تبریک به ترامپ از او دعوت کرد که به کاخ سفید برود تا از اقدامات انتقال قدرت آگاه شود.

واکنش سران دنیا به پیروزی ترامپ

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه که پیش از این از سوی ترامپ بارها به عنوان «رهبری قدرتمند» یاد شده بود، در نخستین واکنش به پیروزی ترامپ گفت که همکاری میان آمریکا و روسیه به نفع منافع دو کشور است. پوتین ابراز امیدواری کرد که روسیه بتواند همکاری خوبی با ترامپ در زمینه مسائل مختلف جهان داشته باشد.

از میان سایر سران دنیا، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونستی در پیامی پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا را تبریک گفت: هیچ چیزی نمی تواند مانع سختی در برابر روابط بین ما و ایالات متحده باشد.

ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی گفت: دولت عربستان و مردمش بهترین آرزوها را برای رهبر ایالات متحده دارند.

بن عالی ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تبریک گفت و خواستار تقویت روابط دوطرفه میان کشور شد.

فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه پیروزی ترامپ را آغاز دوران شک و تردید دانست. در مذاکرات مان با آمریکا درباره مسائل جهان شفاف و روراست خواهیم بود. مارین لوپن، رهبر راست افراطی فرانسه این پیروزی را شگفت آور خواند.

عبدالفتاح سیسی، نخست وزیر مصر نخستین رهبر از دنیای عرب بود که به دونالد ترامپ تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که رئیس جمهوری منتخب آمریکا باعث ایجاد روند تازه ای از روابط میان آمریکا و مصر باشد.

رئیس جمهوری چین ضمن تبریک به رئیس جمهور منتخب آمریکا، ابراز امیدواری کرد که دو کشور بتوانند با یکدیگر همکاری داشته و روابط میان دو کشور را تقویت کنند.

حیدرالعبادی، نخست وزیر عراق با تبریک به دونالد ترامپ، خواستار ادامه حمایت از عراق در مبارزه با تروریسم شد.

ترزا می، نخست وزیر بریتانیا پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تبریک گفت و تاکید کرد که بریتانیا و آمریکا «شرکای نزدیک» هم باقی خواهند ماند.

دولت فلسطین (تشکیلات خودگردان) گفت: امیدواریم دولت جدید آمریکا مسئله فلسطین را از طریق «دو دولت» حل کند.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز اعلام کرد آمریکا کشوری دموکرات و محترم است و انتخابات ریاست جمهوری دشواری داشت. همکاری ما با آمریکا بخشی اساسی از سیاست خارجه ما است و با آمریکا همکاری خواهیم کرد.

فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد، اتحادیه اروپا به همکاری مشترک خود با آمریکا ادامه خواهد داد. روابط آمریکا – اتحادیه اروپا عمیق تر از آن است که با هر تغییر سیاسی دچار تحولاتی شود. ما به همکاری خود ادامه داده و به تعمیق بیشتر آن تلاش خواهیم کرد.

شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن نیز در پیامی ضمن تبریک به ترامپ به حفظ روابط دو کشور متعهد شد.

ماتئو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا نیز این پیروزی را به دونالد ترامپ تبریک گفت.

***

رئیس جمهوری در جلسه هیأت دولت:

نتیجه انتخابات آمریکا اثری در سیاست های جمهوری اسلامی ایران ندارد

مقامات و مسئولان ایران هم به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا واکنش نشان دادند. رئیس جمهوری با بیان اینکه «عزت و استقلال ایران در این است که مواضع ما فقط از خواست و اراده مردم ایران اثر می پذیرد و با تغییرات در دولت های خارجی تغییر نمی کند»، تاکید کرد: نتیجه انتخابات آمریکا، اثری در سیاست های جمهوری اسلامی ایران ندارد.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی صبح چهارشنبه در جلسه هیأت دولت افزود: موقعیت آمریکا در جامعه بین المللی و افکار عمومی جهان به دلیل سیاست های غلط تضعیف شده و شکاف بیشتر با جامعه جهانی و اروپا به این موقعیت، بیشتر ضربه خواهد زد. رئیس جمهوری ادامه داد: نتیجه انتخابات آمریکا، نشان التهابات و عدم ثبات داخلی آمریکا مدت ها باقی خواهد ماند و زمان زیادی می برد که این اختلافات و مشکلات داخلی حل شود.

رئیس شورای عالی امنیت ملی با اعلام اینکه «امروز دیگر آمریکا به هیچ وجه بیش از گذشته توانایی استفاده از ایران هراسی و ایجاد اجماع جهانی علیه ایران را ندارد»، افزود: سیاست ایران در تعامل سازنده با جهان و شکسته شدن تحریم های هسته ای، روابط اقتصادی ایران با همه کشورها را در یک مسیر رو به رشد و برگشت ناپذیر قرار داده است. روحانی تاکید کرد که هوشمندی ایران در توافق هسته ای این بود که برجام را نه به عنوان توافق با یک کشور یا یک دولت بلکه به عنوان یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل تثبیت کرد که با تصمیم یک دولت قابل تغییر نیست.

ظریف: آمریکا باید برجام را اجرا کند

وزیر خارجه کشورمان در واکنش به اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: آنچه آمریکا به عنوان یک تعهد بین المللی چندجانبه در برجام پذیرفته است را باید اجرا کند.

به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان که در رومانی به سر می برد در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال یک خبرنگار رومانیایی درخصوص اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: ما در امور داخلی دیگر کشور ها دخالت نمی کنیم. این انتخاب مردم آمریکاست؛ اما هر کس رئیس جمهور آمریکا باشد باید واقعیات جهان و منطقه ما را به درستی بشناسد و با آن با واقع گرایی مواجه شود.

وی ادامه داد: ایران و آمریکا روابط سیاسی ندارند، اما آنچه آمریکا به عنوان یک تعهد بین المللی چندجانبه در برجام پذیرفته است را باید اجرا کند.

مطهری: ریاست جمهوری ترامپ به نفع ایران است

به گزارش ایسنا، علی مطهری در یک نشست خبری در نمایشگاه مطبوعات در تحلیل انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا گفت: مواضع ترامپ در دوره تبلیغات انتخاباتی و ریاست جمهوری متفاوت خواهد بود. در مجموع با توجه به مواضعی که ایشان در دوره تبلیغات داشتند من فکر می کنم ریاست جمهوری ایشان برای ایران مفیدتر است تا اینکه خانم کلینتون انتخاب می شد. به خاطر اینکه دموکرات ها با برنامه ریزی دقیق تری حرکت می کنند و با پنبه سر می برند. ترامپ اولا صداقت بیشتری دارد و مواضعش درباره سوریه مواضع خوبی بود. او همچنین نسبت به عربستان نگاه خوبی ندارد و مایل به روابط خوب با روسیه است البته من فکر می کنم مخالفت ترامپ با برجام هم به نفع ایران است و آنها در عمل نمی توانند کاری بکنند. در مجموع فکر می کنم ریاست جمهوری ترامپ به نفع ایران است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/vGmq6S0k
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه