به گزارش والاستریت ژورنال، طلا و دلار عموما در جهت مخالف هم حرکت میکنند؛ اگر ارزش دلار افزایش یابد اجازه میدهد تا سرمایهگذاری در بخش طلا کاهش یابد و برعکس اگر ارزش دلار کاهش یابد یا تنشهای ژئوپلیتیکی بیشتر شود باعث میشود سرمایهگذاران سرمایههای خود را به بخش فلزات گرانقیمت سوق دهند. در هفتههای اخیر هر دو عامل بر ضد طلا بوده است یعنی ارزش دلار افزایش یافته و تنشهای سیاسی و ژئوپلیتیکی در خاورمیانه و اوکراین نیز فروکش کرده است.
در همین زمان، سرمایهگذاران در چین و هند که در مجموع 70 درصد تقاضا و مصرف طلای جهانی را دارند بسیار محتاطانه عمل میکنند، آنها نگرانند بانک مرکزی آمریکا در آینده نزدیک نرخ بهره را افزایش دهد که در نتیجه دلار بسیار قویتر شده و بازار بورس هم تقویت میشود.
والاسای جی، رییس یک شرکت تجاری فعال در زمینه فلزات گرانبها در شانگهای گفت: «چشمانداز خوبی برای سرمایهگذاری و تقاضا برای طلا و نقره در چین نمیبینیم.» وی تاکید کرد: سرمایهگذاران در چین که بزرگترین مصرفکننده طلای جهان است از سال گذشته به طور مساوی در دو بخش طلا و بازار بورس سرمایهگذاری کردهاند، اما چشمانداز ضعیف درباره طلا باعث میشود آنها سرمایههای خود را بیشتر به سمت بورس سوق دهند و از سرمایهگذاری در بخش طلا کاسته میشود. قیمت جهانی طلا طی یک ماه گذشته بیش از 70 دلار کاهش یافته است.