اعضای کمیسیون تجارت اتاق تهران نسبت به مشکلات پیش آمده در مرزهای تجاری شرقی و غربی کشور و ترافیک خروج کالاها از این مناطق ابراز نگرانی کردند و خواستار پیگیری سازمان توسعه تجارت برای حل این مشکلات شدند. در نشست کمیسیون تجارت اتاق تهران از آخرین وضعیت تجارت خارجی ایران در سه ماه نخست امسال رونمایی شد و علاوه بر آن فعالان اقتصادی نسبت به مشکلات پیشآمده در مرزهای تجاری شرقی و غربی کشور و ترافیک خروج کالاها از این مناطق ابراز نگرانی کردند.
در نشست این هفته کمیسیون تجارت محمود بهشتیان، مشاور رییس کل گمرک ایران از تراکم غیرعادی کامیونها در مرزهای شرقی و غربی کشور خبر داد.به گفته وی در مرز ماهور که راه ارتباط تجاری ایران با افغانستان است به دلیل آنکه افغانها محمولههای نفتی ایران را رد کردهاند، حجم توقف و ترافیک کامیونهای حمل موادنفتی به طور چشمگیری افزایش یافته که ماندگاری آن به نفع تجارت کشور نیست.بهشتیان افزود: مدتی است که مقامات گمرکی افغانستان مدعی شدهاند که گازوییل ارسالی از ایران به این کشور، زیر استانداردهای لازم است و به این بهانه اجازه ترخیص کامیونهای حامل مواد نفتی را نمیدهند.
او همچنین از توقف عبور و مرور در مرز بازرگان، یکی از مرزهای تجاری غرب ایران، خبر داد و گفت: مرز بازرگان نیز از هر دو طرف به فاصله 20 کیلومتر بسته است به این دلیل که گمرک کشور ترکیه اجازه ترخیص کامیونهای حامل کالاهای چینی را که از ایران ترانزیت شده نمیدهد.به گفته بهشتیان، مرزهای زاخو و ابراهیمخان که دروازه عبور کالاها بین دو کشور ترکیه و عراق است، به دلیل مسائل امنیتی و تحرکات اخیر داعش در عراق بسته شده و حجم ترافیک بالایی از کامیون در این دو مرز نیز دیده میشود.
محمد مروج از اعضای انجمن نساجی ایران نیز در این نشست، از اقدام اخیر دولت ترکیه در افزایش 22درصدی تعرفه واردات الیاف پلیاستر از ایران خبر داد. به گفته وی، این اقدام ترکیه منجر به کاهش شدید صادرات این ماده اولیه در صنعت نساجی خواهد شد. در همین زمینه رییس کمیسیون تجارت از ارسال نامه و درخواست فعالان اقتصادی به گمرک ایران و سازمان توسعه تجارت برای بررسی این مشکل و رایزنی با مقامات ترکیه خبر داد.